Dunkirk vizyonda

Christopher Nolan’ın üç yıl önce çektiği “Interstellar”dan beri merakla beklenen projesi “Dunkirk”, sinemalarda. Gelen eleştirilere bakılırsa Nolan bu kez etkileyici bir epik savaş filmiyle karşımızda... Korku türünde karşımıza ender çıkan yapımlardan “Zombi Ekspresi”, Fransız komedisi “Rock’n Roll”, gizem ve western kırması “Brimstone” ve Jim Jarmusch’un ‘91 klasiği “Dünyada Bir Gece”, haftanın diğer seçenekleri…

Haberin Devamı

Dunkirk
Yönetmen: Christopher Nolan
Oyuncular: Fionn Whitehead, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Mark Rylance, Tom Hardy
2017-HOLLANDA, İNGİLTERE, FRANSA, ABD-106’/AKSİYON, MACERA, FANTASTİK

Yılın belki de en beklenen projesi diyebiliriz “Dunkirk” için. En son 2014’te “Interstellar” ile karşımıza çıkan Christopher Nolan’ın rüya projesi olan film, 2. Dünya savaşı sırasında geçen tahliye operasyonu Dunkirk’ün hikâyesini anlatıyor. İngilizler ve müttefiklerinden oluşan birlikler düşman askerleri tarafından bir sahilde kıstırılmaya başlamıştır. Düşmanlar ve önlerinde uzanan uçsuz bucaksız deniz arasında sıkışıp kalan askerlerin kurtulmaları bir mucizeye bağlıdır. İlk sinema film olmasına rağmen bir Nolan filminde başrolü kapan Fionn Whitehead’in yükselişine de tanık olacağımız film, eleştirmenlerden oldukça yüksek notu alarak sinema tarihinin en iyi savaş filmleri arasında adını şimdiden yazdırmış görünüyor.

Haberin Devamı

BİR AKTÖR NE ZAMAN YOK OLUR?
Rock’n Roll
Yönetmen: Guillaume Canet
Oyuncular: Guillaume Canet, Marion Cotillard, Gilles Lellouche
2017-FRANSA-123’/KOMEDİ

Aslen oyuncu olarak tanıdığımız Guillaume Canet’in kendisiyle ve sinema dünyasıyla dalgasını geçtiği bu film, onu sevgilisi Marion Cotillard ile başrole yerleştiriyor. Birçok sinemacının -Cantet ve Cotillard da dahil- kendisini canlandırdığı film, 43 yaşına gelmiş bir aktörün cazibe ve gençlik arayan sektöre karşı verdiği mücadelesinde geçen komik olayları anlatıyor.

ZOMBİLERLE DOLU BİR TRENDE...
Zombi Ekspresi
(Train to Busan)
Yönetmen: Sang Ho Yeon
Oyuncular: Yoo Gong, Soo An Kim, Yu Mi Jung
2016-GÜNEY KORE-118’/AKSİYON, KORKU

Geçen yılın en iyi korku filmleri arasında yer alan “Zombi Ekspresi”, ihmal ettiği kızının doğum günündeki ısrarları üzerine, onu eski eşinin yanına bırakmak için Busan’a gidecek olan trene binen Sok Woo’nun, şehri ele geçiren virüse karşı hayatta kalma mücadelesini konu alıyor. Türün meraklıları kaçırmasın.

TEHLİKELİ YOLCULUK
Ruhlar Evi
(Ghost House)
Yönetmen: Rich Ragsdale
Oyuncular: Scout Taylor Compton, James Landry Hebert, Mark Boone Junior
2017-TAYLAND, ABD-89’/KORKU

Haberin Devamı

Romantik bir tatile çıkmış genç bir çiftin kendilerini Ruhlar Evi olarak bilinen küçük tapınakta bulmalarını ve şeytani güçleri uyandırmalarının hikâyesini anlatan film, vasat bir korku filmi.

Vahşi Batı’da gizem
Brimstone
Yönetmen: Martin Koolhoven
Oyuncular: Dakota Fanning, Kit Harington, Carice van Houten, Guy Pearce
2016-HOLLANDA, FRANSA-148’/WESTERN, GİZEM

Son derece sakin ve mutlu bir hayat sürerken kasabaya yeni gelmiş bir rahip tarafından işlemediği bir suçla cezalandırılan genç bir kadının hikâyesini anlatan “Brimstone”, beklentilerinizi yüksek tutmadan izleyebileceğiniz bir drama.

BİR JARMUSCH KLASİĞİ
Dünyada Bir Gece
(Night on Earth)
Yönetmen: Jim Jarmusch / Oyuncular: Winona Ryder, Gena Rowlands, Armin Müller-Stahl, Béatrice Dalle / 1991-ABD, İNGİLTERE, FRANSA-129’ / KOMEDİ, DRAM

Haberin Devamı

Jim Jarmusch’un bağımsız sinemanın tanrısı olma yolunda ilerlerken çektiği ‘91 yapımı filmi “Dünyada Bir Gece”, bu ayın en güzel sürprizlerinden. Beş farklı şehirde beş taksi şoförünün başından geçenleri anlatan filmde, ünlü oyuncuların 90’lı yıllar hallerini görebilir ve bir sinema klasiğini yenilenmiş kopyasıyla perdede izleyebilirsiniz.

YILDIZ TABLOSU

2:22 *
3 Nesil (3 Generations) **
Arabalar 3 (Cars 3) **
Aşk ve Savaş (On the Milky Road) **
Çırak (Apprentice) **
Deha (Gifted) **
Heliopolis: Keman Öğretmeni (Heliopolis: The Violin Teacher) **
İstisna (The Exception) *
Karanlık Görev (Age of Shadows) **
Kara Gün (Patriots Day) **
Korku Tüneli (XX) ***
Maymunlar Cehennemi: Savaş (War For The Planet of the Apes)
Mumya (The Mummy) **
Planetarium **
Sahil Güvenlik (Baywatch) *
Sniper: Duvar (The Wall) **
Şeytanın Doğuşu (First Born) *
Tam Gaz (Baby Driver) ****
The Bye Bye Man *
The Circle ***
Wonder (Wonder Woman) **

Yazarın Tüm Yazıları