Çekmeceler açılıyor

Kız çocuk ve genç kadın olmaya dair Türkiye’deki tabuları ve yasakları kurcalayarak tartışma yaratacak ‘Çekmeceler’ bu hafta açılıyor. Filmin başrolünde ise Ece Dizdar’ı izleyeceğiz.

Haberin Devamı

BU ÇEKMECELER’DEN ÇIKANLAR ÇOK ACITACAK

Çekmeceler
Yönetmen: M. Caner Alper, Mehmet Binay
2015/Türkiye

İlk filmleri “Zenne”yle büyük ilgi gören M.Caner Alper ve Mehmet Binay’ın yeni filmleri “Çekmeceler”, kız çocuk ve genç kadın olmaya dair Türkiye’deki tabuları ve yasakları kurcalıyor. Senaryosu gerçek olay ve kişilerden esinlenilerek yazılan film, otuzlarının başındaki Deniz’in doğumgününde kanlar içinde hastaneye kaldırılmasının ardında yatan korkunç gerçekleri konu alıyor. Ece Dizdar, Tilbe Saran, Taner Birsel, Nilüfer Açıkalın başrollerde.

ALMODAVAR DESTEKLİ

Asabiyim Ben
Relatos Salvajes
Yönetmen: Damian Szifron
2014/Arjantin-İspanya/122’

yapımcıları arasında Pedro Almodovar’ın da olduğu film, geçen yılın ödül şampiyonlarından. Öfke ile yoğrulmuş bir toplumda, aşklar, nefretler ve intikamların birbirine karıştığı şaşırtıcı bir hikaye anlatan “Asabiyim Ben”, haftanın en iyilerinden.

Haberin Devamı

ÖLÜLERLE UĞRAŞMA

Lazarus Etkisi
The Lazarus Effect
Yönetmen: David Gelb
2014/ABD/83’

Haftanın korkusu “Lazarus Etkisi”, yasaklanmış bir deneyi yapmaya kalkışan ve korkunç sonuçlarla karşılaşan bir grup araştırmacının hikayesini konu alıyor. Zombi filmlerine zaafınız varsa öneririz.

YILLAR SONRA HAVANA

Havana’ya Dönüş
Return to Ithaca
Yönetmen: Laurent Cantet

2008’de “Sınıf” filmiyle Altın Palmiye kazanan Laurent Cantet’in son filmi, Kübalı edebiyatçı Leonardo Padura’nın aynı adlı kitabından uyarlama. Madrid’de 16 yılını sürgünde geçirdikten sonra Havana’ya geri dönen Amadeo’nun bir gün batımında eski arkadaşlarıyla buluşmasını anlatan film, romanın uyarlamasını merak edenlere.

ROBOT POLİSLERE KARŞI BİR ROBOT

Chappie
Yönetmen: Neill Blomkamp
2015/Meksika-ABD/110’

“District 9/Yasak Bölge 9” ve “Elysium” filmleriyle tanıdığımız Neil Blomkamp bu kez bizi baskıcı mekanik robotlardan oluşan polis güçlerinin hüküm sürdüğü bir dünyaya götürüyor. Ancak bu robotlara karşı mücadele veren bir çocuk bir robotu çalarak ona yeni bir program yükler ve ortaya insanların tarafında olan Chappie adlı robot çıkar. Bilimkurgu meraklıları kaçırmasın.

Haberin Devamı

BU GÖZLERİN ASIL SAHİBİ KİM?

Büyük Gözler
Big Eyes
Yönetmen: Tim Burton
2015/ABD-Kanada/106’

Fantastik öykülerin usta yönetmeni Tim Burton’ın merakla beklenen son filmi, sanat tarihinin en sansasyonel olaylarından birine odaklanıyor ve 50’li yıllarda büyük gözlü çocuk tablolarıyla meşhur olan Margaret Keane’in, eserlerini ve yeteneğini sahiplenmeye çalışan eşi Walter Keane’e karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor. Amy Adams ve Christopher Waltz’un başrolünde olduğu “Büyük Gözler”, eleştirmenlerce Burton’ın “‘Ed Wood’dan sonraki en kişisel filmi” ve “‘Big Fish’ten beri yaptığı en iyi film” yorumlarıyla karşılandı.

Yazarın Tüm Yazıları