Bu ateş hepimizi yakar

Berlin’in bu yılki galibi “Denizdeki Ateş”, göçmenlere dair Türkiye’de gözümüzün önünde akıp giden, dünyada da türlü hallerini gördüğümüz ırkçılığı suratımıza çarpan etkileyici bir belgesel. Zac Efron’lu komedi “Mike ve Dave: Ah Bir Sevgili Yapsak”, vasat korku “Frekans” ve beyazperdenin yeni Tarzan macerası “Tarzan Efsanesi”, haftanın diğer seçenekleri...

Haberin Devamı

Bu ateş hepimizi yakar

Denizdeki Ateş 

Yönetmen: Gianfranco Rosi
2016-İTALYA, FRANSA-114’/BELGESEL
Meryl Streep’in jüri başkanlığını yaptığı Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı’yı kapan “Denizdeki Ateş”, 2013’te Sacro GRA ile Venedik’te Altın Aslan’ı kazanmış Gianfranco Rosi’nin imzasını taşıyor. Sicilya’ya kaçmak için Afrika’dan denize açılan ve kendini Lampedusa açıklarında bulan göçmenler ile ada yerlileri arasındaki ilişkisizliği anlatarak Avrupa’nın mültecilere olan ilgisizliğinin altını çizen film, kıyılarımızdan eksik olmayan dramların da tokatını atıyor.

Bu ateş hepimizi yakar

Haberin Devamı

KADININ FENDİ

Mike ve Dave: Ah Bir Sevgili Yapsak
(Mike and Dave: Need Wedding Dates)
Yönetmen: Jake Szymanski
Oyuncular: Zac Efron, Anna Kendrick, Adam Devine, Aubrey Plaza
2016-ABD-98’ /KOMEDİ
Hayatları partiyle geçen iki kardeş Mike ve Dave, kız kardeşlerinin Hawaii’deki düğünlerine katılacakları eşlerini bulmak için internete ilan verirler. Bu durumdan kolayca sıyrılmayı bekleyen kardeşler, kendilerini bir anda bir ikilinin ellerinde bulurlar. Üst üste film çekmekten yorulmayan Zac Efron ile Adam Devine’in iki çapkın ve sorumsuz kardeşi canlandırdığı bu komedide, Anna Kendrick ve Aubrey Plaza, ikiliye hayatlarının dersini veren gizemli kadınları canlandırıyor.

Bu ateş hepimizi yakar

VASAT BİR STEPHEN KİNG UYARLAMASI

Frekans (Cell)
Yönetmen: Tod Kip Williams
Oyuncular: John Cusack, Samuel L. Jackson, Isabelle Fuhrman
2016-ABD-98’/KORKU, BİLİM KURGU, GERİLİM
Clay Riddell, yaşamlarıyla ilgili iyi haberler vermek için, arasının açık olduğu eşi Sharon’ı, Boston’daki havalanından arar. Yazdığı romanının bilgisayar oyun haklarını yeni satmıştır ve evine, oğlu Johnny’nin yanına gelmek istemektedir. Ancak konuştuğu eşinin cevabından hemen önce hat kopar. Bilinmeyen bir frekans GSM şebekelerinde dolaşmaya başlar ve bu cep telefonu kullananlarda ölümcül bir öfke oluşmasına neden olur. “Paranormal Activity 2”nin yönetmeni olarak tanıdığımız Tod Kip Williams’nin Stephen King’in romanından uyarladığı “Frekans”, John Cusack ve Samuel L. Jackson’lı kadrosuna rağmen vasat bir korku filmi olmaktan öteye geçemiyor.

Haberin Devamı

Bu ateş hepimizi yakar

ERİC’TEN TARZAN’A

Tarzan Efsanesi
(The Legend of Tarzan)
Yönetmen: David Yates
Oyuncular: Alexander Skarsgård, Samuel L. Jackson, Margot Robbie
2016-ABD-110’/AKSİYON, MACERA
Edgar Rice Burroughs’un 1918’den beri beyazperdenin en çekici kahramanlarından birine dönüşen Tarzan karakterinden esinlenen “Tarzan Efsanesi”, “True Blood” dizisinin efsane karakterlerinden Eric Northman rolüyle tanıdığımız, bu yıl başında !f İstanbul’un konuğu olarak geldiği İstanbul’da dünya gözüyle gördüğümüz İsveçli Alexander Skarsgård’ı başrole taşıyor. Kamera arkasına son dört “Harry Potter” filmini yönetmiş David Yates’in oturduğu yeni Tarzan’ın konusu ise şöyle: Tarzan olarak bilinen Lord Greystoke, yıllar önce Afrika ormanlarını, karısı Jane ile birlikte arkasında bırakmıştır. Şimdi ise parlementonun ticari hükümet temsilciğini yapması için Congo’ya tekrar davet edilir. Ancak, Kaptan Leom Rom’un tezgâhladığı aç gözlülük oyununda piyon olduğundan bihaberdir. Fakat bu öldürücü komplonun arkasında olanların nasıl bir savaşı başlattıkları hakkında hiçbir fikirleri yoktur.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

Arınma Gecesi: Seçim Yılı (The Purge: Election Year) *
Bekleyiş (L’attesa) **
Fırtınalı Hayatlar (Genius) ***
Hitler’e Suikast (13 Minutes) ***
Evrim (Evolution) *****
Kördüğüm (Maggie’s Plan) ***
Kurtuluş Günü: Yeni Tehdit (Independence Day: Resurgence) *
Lanetli Çocuk (The Boy) **
Midnight Special
Robinson Crusoe **
Sen Benimsin (A Bigger Splash) ***
The BFG **
Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması (Warcraft) **

Yazarın Tüm Yazıları