Bridget Jones’un annelikle imtihanı

2000’lerin en meşhur romantik komedi kahramanlarından Bridget Jones, 12 yıl aradan sonra yeni serüveniyle beyazperdede.

Haberin Devamı

Renée Zellweger’in bir kez daha başrolünde oynadığı film, önceki filmleri aratsa da hayranları için ilgi çekici olabilir. Yılın en iyi yerli yapımlarından “Kalandar Soğuğu” ve Daniel Radcliffe’li suç-gerilim filmi “Köstebek”, haftanın diğer seçenekleri...

Bridget Jones’un Bebeği **
(Bridget Jones’s Baby)
Yönetmen: Sharon Maguire
Oyuncular: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Jim Broadbent
2016-İRLANDA, İNGİLTERE, FRANSA, ABD-122’/BİYOGRAFİ, DRAM

2000’lerin en popüler romantik komedi karakterlerinden Bridget Jones, 12 yıl aradan sonra beyazperdeye geri dönüyor. Bu kez babasının kim olduğunu bilmediği bebeğiyle hem de. 30’ların başındaki yalnız ve aşkı arayan şehirli kadınların temsilciliğini üstlenen Bridget Jones’un günlükleri artık 40’lı yaşların yalnız ve mutsuz kadınlarına denk düşüyor. Sakarlığından ve saflığından hiçbir şey kaybetmeyen Bridget, Mark Darcy’den ayrıldıktan sonra kendini işine adamış, yalnız bir kadın olarak hayatına devam etmektedir. Bir gün karşısına çıkan yakışıklı Amerikalı Jack ile yeni bir hayata geçiş yapmaya hazırlanan Bridget’in planları hamile olduğunu öğrenmesiyle değişecektir. Çünkü, bebeğin babasının kim olduğundan emin değildir. İlk filmin yönetmeni Sharon Maguire’a teslim edilen yeni Bridget Jones filmi, Renée Zellweger ve Colin Firth’ü yeniden bir araya getirmesiyle heyecan yaratsa da, Bridget’in kutsal annelik sınavı ve 40’lı yaşlarında da hala aynı kalmış olması seyirciyi hayli sıkıyor.

Haberin Devamı

DOĞA, HAYVAN VE İNSAN GÜZELLEMESİ
Kalandar Soğuğu ***
Yönetmen:
Mustafa Kara
Oyuncular: Haydar Şişman, Nuray Yeşilaraz, Hanife Kara
2016-TÜRKİYE, MACARİSTAN-130’/DRAM

Mustafa Kara’nın İstanbul’dan ve Tokyo’dan En İyi yönetmen Ödülü’yle döndüğü film, doğa, insan ve hayvan ilişkisinin naif bir portresi çiziyor. Karadeniz’in bir dağ köyünde yaşayan Mehmet, günlük ihtiyaçlarını temin ederken, diğer yandan dağlarda maden rezervi aramaktadır. Zamanla umutsuz bir çabaya dönüşen maden arama fikri Mehmet’in duyduğu bir haberle yerini yeni bir maceraya bırakır. Mehmet, Artvin’de gerçekleştirilecek olan boğa güreşlerine katılacaktır. Hem Antalya’dan hem de İstanbul’dan En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’yle dönen Mustafa Kara’nın oyunculuğuyla dikkat çeken “Kalandar Soğuğu”, Cevahir Şahin ile Kürşat Üresin’e ait görüntüleriyle akılda kalıcı bir filme dönüşüyor.

Haberin Devamı

RENGİNİ BELLİ ETME
Köstebek **
(Imperium)
Yönetmen: Daniel Ragussis
Oyuncular: Daniel Radcliffe, Toni Collette, Tracy Letts, Devin Druid
2016-ABD-109’/SUÇ, DRAM, GERİLİM

Daniel Radcliffe’ın başrolünde olduğu film, sivil kılığına girerek bomba tezgahı planlayan bir terörist kumpasını ortaya çıkarmak için bir Neo-Nazi grubunun içine sızan FBI ajanı Nate’in yaşadıklarını konu alıyor. Film boyunca tarafını belli etmemek için türlü gerilimler atlatan Radcliffe’in oyunculuğu eleştirmenler tarafından başarılı bulunsa da, Daniel Ragussis ilk yönetmenlik denemesinden orta karar yorumlarla çıkıyor.

YILDIZ TABLOSU

Ben-Hur **
Işıklar Sönünce (Lights Out) *
Kan Bağı (Blood Father) ***
Kayıp Balık Dori (Finding Dory) ***
Küçük Adamlar (Little Men) ****
Lanetli Mesaj (Friend Request)
Nefesini Tut (Don’t Breathe) ***
Oyun (Nerve) **
Prensim (Mon Roi) ***
Suikast (Mechanic: Resurrection) **
Sully ***
Veronique’in İkili Yaşamı (The Double Life of Veronique) *****
Toz Ol (Skiptrace) *
Yüce Adalet (The Whole Truth) **

Yazarın Tüm Yazıları