Bekârlık sultanlık mıdır?

Şehirli bekâr kadınların komik hikâyelerini izleyeceğimiz “Bekâr Yaşam Kılavuzu”, ne kadınları ne de erkekleri bozmadan ilerleyen bir romantik komedi.

Haberin Devamı

Günümüz çocuklarına özel uyarlamasıyla “Orman Çocuğu”, Adrien Brody’li vasat gerilim “Ölüm Treni” ve kadrsouyla dikkat çeken ajan gerilimi “Suç/lu”, haftanın diğer seçenekleri...

Bekâr Yaşam Kılavuzu
(How to be Single)
YÖNETMEN: Christian Ditter
OYUNCULAR: Dakota Johnson, Rebel Wilson, Leslie Mann, Alison Brie
2014-AVUSTURYA-99’ / GERİLİM, KORKU

Marilyn Monroe, Audrey Hepburn’ün kırılgan ve güzel kadınlar olarak salındığı, erkeklerin kolay kadın, kadınların ise güçlü ve paralı erkekler aradığı zamanları çoktan geride bıraktık. Cameron Diaz, Julia Roberts, Jennifer Aniston’lı 90’lı yıllar her ne kadar bu geleneği bir şekilde sürdürse de günümüzde romantik komediler daha gerçek ilişkiler ve kadınlar görmek istiyor, o kesin! “Sex and the City”nin, döneminde seks sosunu bolca döküp şoke ettiği ama geleneksel rolleri de ısrarla sürdürdüğü ilişkiler çok eskilerde kaldı; onun yerine “Girls”ün tokat gibi çarpan gerçekçi ilişkiler dünyası anca kesiyor seyirciyi. Grinder gibi tanışma app’lerinin parmakları yorduğu bol seçenekli bu dünyada kadınların romantik komedilerde konuştukları da haliyle değişiyor. “Sex and the City”nin yazarlarından ve 2009’da kitabıyla aynı adlı filme dönüşen “He’s Just Not That Into You/Erkekler Ne Söyler Kadinlar Ne Anlar” ile türe bir de kadınlar tarafından bakalım diyen Liz Tuccillo’nun 2008’de çıkar çıkmaz hakları Drew Barrymore tarafından satın alınan kitabından uyarlanan “Bekar Yaşam Kılavuzu” tam da günümüz ihtiyaçlarına ayak uyduran, ne kadınları ne de erkekleri bozmadan ilerleyen bir romantik komedi. Tek gecelik ilişkilerden yorulmuş, aşkın artık bir oyun olduğuna kanaat getirmiş Alice, Robin, Lucy, Meg adlı dört kadının New York gecelerinde yaşadıklarını izleyeceğimiz filmde “Nedimeler” ile Hollywood’un genel geçer rom-kom kadınlarına alternatif bir beden sunan, Rebel Wilson’ı filmin akıl hocası Robin rolünde ve hatalarından ders çıkarmayı pek beceremeyen Alice’te de Dakota Johnson’ı izliyoruz.

Haberin Devamı

GÜNÜMÜZ ÇOCUKLARINA ÖZEL UYARLAMA
Orman Çocuğu
(The Jungle Book)
YÖNETMEN: Jon Favreau
OYUNCULAR: Neel Sethi
2016-ABD-105’ / MACERA, DRAM, AİLE

Haberin Devamı

“Iron Man” serisiyle Hollywood’daki yerini sağlamlaştıran Jon Favreau’nun yönettiği “Orman Çocuğu”, Rudyard Kipling’in sayısız uyarlamasını izlediğimiz 1894 tarihli çocuk kitabından uyarlama. Bir kurt ailesi tarafından büyütülen Mowgli’nin, panter Bagheera ve özgür ruhlu ayı Baloo’nun rehberliğinde kendini keşfedeceği bir yolculuğa çıkışını konu alan film, günümüz çocuk izleyicisine seslenebilmek için türlü aksiyon ve bilgisayar oyunlarına başvuruyor.

ANILARDAKİ KORKUNÇ SIRLAR
Ölüm Treni
(Backtrack)
YÖNETMEN: Michael Petroni
OYUNCULAR: Adrien Brody, George Shevtsov, Robin McLeavy, Sam Neill
2016-AVUSTRALYA-105’ / DRAM, GERİLİM, KORKU

Trajik bir kazada çok sevdiği küçük kızını kaybeden psikolog Peter, bir yandan acı ve suçluluk duygusu ile baş etmeye çalışırken bir yandan da hastalarının karanlık duyguları ve tuhaflıklarının izinden giderek korkunç gerçeklerle yüzleşir. Yeteneğine rağmen yaptığı yanlış tercihlerle kariyerini aşağıya çekmeye devam eden Adrien Brody’nin başrolünde olduğu film, vasat bir gerilim.

Haberin Devamı

HANGİMİZ SUÇLU?
Suç/lu
(CrImInal)
YÖNETMEN: Ariel Vromen
OYUNCULAR: Kevin Costner, Gary Oldman, Tommy Lee Jones, Ryan Reynolds
2016-ABD, İNGİLTERE—108’ / AKSİYON, GERİLİM, DRAM

Öldürülen bir CIA ajanının anılarının ve becerilerinin, tehlikeli bir suçlunun zihnine aktarılması sonrası gelişen gerilim dolu olayları konu alan “Suç/lu”, 1991 yapımı “JFK” filminde birlikte izlediğimiz Kevin Costner, Gary Oldman ve Tommy Lee Jones’ı yeniden buluşturuyor. Üçlüye ayrıca Ryan Reynolds da eşlik ediyor. Ajan filmlerinden hoşlananlara, beklentilerini yüksek tutmama koşuluyla önerilir.

YILDIZ TABLOSU

Ateş *
Azem 3: Cin Tohumu *
Baba Mirası *
Batman v Superman: Adaletin Şafağı (Batman v Superman: Dawn of Justice) ***
Cloverfield Yolu No: 10 (10 Cloverfield Lane) ***
Deliormanlı *
Genç Pehlivanlar **
Hatıraların Masumiyeti (Innocence of Memories) ****
Kapının Diğer Tarafı (The Other Side of the Door) *
Kar Korsanları **
Kung Fu Panda 3 ***
Küçük Esnaf *
Küçük Savaşçı: Savva (Savva, Serdtse Voina) *
Lanetli Çocuk (The Boy) *
Ölümcül Oyun (Goodnight Mommy) ***
Ölüm ve Ötesi (The Corpse of Anna Fritz) *
Ölüm Emri (Eye in the Sky) **
Toz Bezi **
Yeniden Başla (Demolition) ***
Zoolander 2 **

Yazarın Tüm Yazıları