Batman ve Superman Orhan Pamuk’a karşı

Batman ile Superman’i karşı karşıya getiren yılın beklenen yapımlarından “Adaletin Şafağı”, haftanın en dikkat çekici filmi olsa da Grant Gee’nin, “Masumiyet Müzesi” başta olmak üzere Orhan Pamuk’un pek çok kitap ve metninden yola çıkarak çektiği şiirsel belgeseli “Hatıraların Masumiyeti”ni listenize mutlaka alın derim.

Haberin Devamı

HANGİMİZ DAHA GÜÇLÜ?

Batman v Superman: Adaletin Şafağı ***
(Batman v Superman: Dawn of Justice)
YÖNETMEN: Zack Snyder
OYUNCULAR: Henry Cavill, Ben Affleck, Amy Adams
2016-ABD-153’
AKSİYON, FANTASTİK

“300” ile Hollywood’un dikkatlerini üstüne çeken, “Watchmen”, “Legend of the Guardians” ve tuhaflar tuhafı “Sucker Punch” gibi benzersiz filmlere imza atan Zack Snyder, en son “Man of Steel” ile Superman’i yeniden ayağa kaldıran yönetmen ilan edilmişti. Superman’in Batman’le karşılaşacağı film için ilk düşünülen ismin Zynder olması şaşırtıcı olmadı anlayacağınız. Perdede ilk kez bu iki süper kahramanı birlikte, hatta karşı karşıya izleyeceğimiz “Batman v Superman: Dawn of Justice”’ın bir diğer sürprizi ise, Gal Gadot’un canlandırdığı Wonder Woman (Gelecek yıl nihayet kendi filmine kavuşacağını da haber verelim). Christian Bale’in artık sıkıldım diyerek bıraktığı Batman’i bu filmle Ben Affleck devralırken, Henry Cavill “Man of Steel”de kaldığı yerden devam ederek Superman’i, Amy Adams da Lois Lane’i canlandırıyor. Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons ve Holly Hunter’lı kadrosuyla gözbebeklerimizi kocamanlaştıran filmin, devamı şimdiden çekiliyor, bilginize.

Haberin Devamı

ORHAN PAMUK’A ADANMIŞ BİR ŞİİR

Hatıraların Masumiyeti: Orhan Pamuk’un Müzesi–İstanbul ***
(Innocence of Memories)
YÖNETMEN: Grant Gee
2015-İNGİLTERE-97’
BELGESEL, DRAM

Grant Gee’nin, dört yıl önce İstanbul’a geldiğinde okumaya başladığı “Masumiyet Müzesi”nin izini sürüp önce müzeyle, ardından Orhan Pamuk’la tanışıp arkadaş olmasıyla ortaya çıkan film, ne kitabın birebir uyarlaması ne de Pamuk’un edebi dünyasının tasviri... Doğrudan Gee’nin, kitabın ruhuyla, kendi gördüğü haliyle İstanbul’u buluşturduğu, hafızalar ve anılar barındıran, şiirsel bir yolculuk. ‘Masumiyet Müzesi’nin ancak çok dikkatli okurlarının fark edebileceği küçük bir kahramanın, Füsun’un arkadaşı Ayla’nın 12 yıl sonra İstanbul’a gelişi ve bu süreçte şehirde yaşanan değişimi yorumlayışını dış sesle takip ettiğimiz filmde, gece yaşayan İstanbul insanlarının hikâyelerini de dinliyoruz. Bunlar arasında taksi şoföründen kâğıt toplayıcılığı yapan Dursun’a, hatta sokak köpeklerine pek çok tanığın hikâyeleri arasında Türkan Şoray’ın “Vesikalı Yarim” hatıralarını kendi ağzından dinlemek de ayrıca etkileyici! Geçtiğimiz ay !f İstanbul’da Türkiye galasını yapan “Innocence of Memories”in, Orhan Pamuk tarafından beğenilip, “Ciddi, yoğun ve entelektüel bir film” sözleriyle övüldüğünü de not düşelim.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

5. Dalga (5th Wave) *
Aşk Ve Gurur Ve Zombiler (Pride And Prejudice And Zombies) **
Azazil 2: Büyü *
Deadpool ****
Emicem Hospital *
Hesapta Aşk *
Kod 999 (Triple 9) ***
Kod Adı: Londra (London Has Fallen) **
Kolpaçino: 3. Devre *
Kung Fu Panda 3 ***
Küçük Esnaf *
Leblebi Tozu *
Ölüm ve Ötesi (The Corpse of Anna Fritz) *
Sol Şerit *
Türk Lokumu *
Uyumsuz Serisi: Yandaş (The Divergent Series: Allegiant) **

Yazarın Tüm Yazıları