!f Ankara’nın bağımsız starları

Dün Cinemaximum Armada Sineması’nda başlayan gösterimlerle Ankara’ya “Merhaba” diyen !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nde son 3 gün...

Haberin Devamı

David Bowie’den Naomi Watts’a, kalbimizi hızlandıran starların filmlerini beyazperdede yakalamak için hala vaktiniz var yani. İşte bu yıl !f’te gözlerimizi kamaştıracak starlar:

DAVID BOWIE (The Man Who Fell to Earth/Dünyaya Düşen Adam)
10 Ocak’ta kaybettiğimiz ve gidişine hala inanamadığımız efsane sanatçı David Bowie’yi beyazperdede ilk kez izlediğimiz film, bilimkurgu klasiklerinden sayılıyor. 1976 tarihli bu kült yapım, gezegeninde yaşanan su sıkıntısına çözüm bulmak için dünyaya gelen ama burada geçen zamanı uzadıkça insanlığın yozlaşmalarına kapılıp ruhunu kaybeden bir uzaylının yaşadıklarını konu alıyor. Beyazperdede görebilmek için tek ve son şansınız olabilir.

VINCENT CASSEL (Prensim/Mon Roi)
Fransız sinemasının en karizmatik aktörlerinden Cassel, !f İstanbul’a Cannes’da yarışan son filmi “Prensim” ile geliyor. Birbirine çılgınca aşık Parisli iki bohemin fırtınalı ilişkisinin dünü ve bugününü konu alan film, kadın-erkek ilişkilerine ve aşktaki dengesizliklere Fransız usulü bakış. Başrolü paylaştığı Emmanuelle Bercot’ya Cannes’dan ödül getiren film, sıkı aşk filmi arayanlara hararetle önerilir.

Haberin Devamı

LILY TOMLIN (Grandma/Anneanne)
70’lerden başlayarak her dönem huysuz ama tatlı kadın rolleriyle kalbimizi çalan Tomlin, Altın Küre’ye aday olduğu bu komedide, torununa kürtaj yolculuğunda destek olan lezbiyen anneanneyi canlandırıyor. Festivalin en eğlenceli seyirliklerinden.

ELIZABETH MOSS (Queen of Earth/Yeryüzünün Kraliçesi)
“Mad Men”in Peggy’si Elizabeth Moss’un hafızalara kazınacak kusursuz bir performansta izleyeceğimiz “Yeryüzünün Kraliçesi”, festivalin en sarsıcı filmlerinden! Babasının ölümü sonrası, sevgilisinden de ayrılmış Catherine adlı bir kadının depresyondan kurtulmak için sığındığı bir göl evinde kabuslarıyla karşılaşmasını izleyeceğimiz film, Bergman ve Polanski’nin huzursuz edici dünyasını hatırlatıyor.

JAKE GYLLENHAAL & NAOMI WATTS (Demolition/Yeniden Başla)
!f’in kapanış filmini iki şahane isimle ve “kendini iyi hisset” filmiyle yapıyoruz. Eşini bir trafik kazasında kaybeden yatırım uzmanı Davis’in kaza sırasında hastanedeki otomat makinesine sinirlenip şirkete mektup yazması sonrası gelişen olayları ve hayata yeniden başlamasını anlatan film, iki starın en iyi performanslarından sayılıyor.

Haberin Devamı

HAFTANIN FİLMLERİ

BU DALGA UZUN SÜRMEZ
5. DALGA(5th WAVE) *
YÖNETMEN: J. Blakeson 
OYUNCULAR: Chloe Grace Moretz, Nick Robinson, Ron Livingston 
2016-ABD-112’ 
AKSİYON, MACERA, BİLİMKURGU

“Twilight/Alacakaranlık” ve “The Hunger Games/Açlık Oyunları”nın açtığı yoldan giden filmlerden “5. Dalga”, Rick Yancey’inin çok satan üçlemesinin ilk kitabından uyarlama. Dünya dışı yaratıkların ele geçirdiği bir Dünya’da geçen film, kimin insan kimin ‘uzaylı’ olduğunun bilinmediği, şüphe ve korkunun hüküm sürdüğü bu dünyada hayatta kalmaya ve Ötekiler tarafından kaçırılan kardeşini kurtarmaya çalışan Cassie’nin hikâyesini konu alıyor. 2012’de hakları Tobey Maguire tarafından satın alınan serinin bu ilk filmi, eleştirmenlerce yerden yere vurulup, “çok iyi başlayan ama gerisini çöpe atacağınız bir bilimkurgu” olarak yorumlandı. 2009’da çektiği “The Disappearance of Alice Creed” dışında kayda değer bir işi olmayan J. Blakeson’nin yönettiği filmin başrolünde ise, gözümüzün önünde büyüyen Chloe Grace Moretz var.

Haberin Devamı

GÖREVİMİZ AMERİKA’YI KORUMAK
KOD ADI: LONDRA(LONDON HAS FALLEN) **
YÖNETMEN: Babak Najafi
OYUNCULAR: Gerard Butler, Angela Bassett, Aaron Eckhart
2016-ABD, İNGİLTERE, BULGARİSTAN-99’
AKSİYON, SUÇ, GERİLİM

“Sebbe”yle tanıdığımız İran asıllı yönetmen Babak Najafii, Hollywood’a hızlı bir geçiş yapıyor ve 3 yıl önce ilk kez “Olympus Has Fallen/Kod Adı: Olympus” ile hayatımıza giren ABD başkanı özel güvenlik şefi Mike Banning’i yeni bir maceraya hazırlıyor. Bu kez Başkan, Londra ziyareti sırasında saldırıya uğruyor ve tabii ki bu olayların arkasında Batılı dünyayı yok etmeye ant içmiş Orta Doğulu bir terörist duruyor. Gerard Butler’ı bir kez daha Mike Banning rolünde izleyeceğimiz filmde, beyaz Başkan’ı Aaron Eckhart, onun siyahi danışmanlarını ise Angela Bassett ve Morgan Freeman canlandırıyor.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

Ali Kundilli 2 *
Aşk Ve Gurur Ve Zombiler (Pride And Prejudice And Zombies) **
Büyük Açık (The Big Short) ****
Carol *****
Ceberrut *
Çağrılan *
Danimarkalı Kız (The Danish Girl) ***
Deadpool ****
Diriliş (The Revenant) ***
Hesaplaşma (Misconduct) *
Hesapta Aşk *
İftarlık Gazoz **
Kaçma Birader *
Mısır Tanrıları (Gods Of Egypt) *
Osman Pazarlama *
Room: Gizli Dünya **
Saul’un Oğlu *****

Yazarın Tüm Yazıları