Tembel tiroidinizi nasıl uyandırırsınız?

Yorgun hissediyor, kilo veremiyor, konsantre olamıyorsanız dikkat! Tiroidinizi şarja takmanız gerekebilir. Basit adımlarla metabolizmanızı canlandırın, tiroid fonksiyonlarınızı iyileştirin.

Haberin Devamı

Hem sağlıklı besleniyor hem spor yapıyor ama yine de kilo veremiyor musunuz? Yapılan araştırmalar birçok insanın neden bu durumu yaşadığını açıklıyor. Bu durumun en büyük nedenlerinden biri tiroid. Tiroid hormonları metabolizmamızı  ve organ işlevlerimizi düzenler. Kalp atışlarını, kolesterol seviyesini, vücut ağırlığı, enerji, kas kasılmaları ve rahatlamaları, cilt ve saç dokusu, bağırsak fonksiyonları, doğurganlık, menstrual düzen, hafıza, ruh hali ve diğer vücut fonksiyonlarını doğrudan etkiler. Yeterli tiroid hormonu olmadan vücut işlevlerimizin birçoğu yavaşlar. Eğer daha fazla yağ yakmak, enerjik hissetmek ve metabolizmanızı canlandırmak istiyorsanız bu önerilere bir şans verin:

Bu üçlüye dikkat!

Tirozin, iyot ve selenyum üçlüsü tiroid hormonunuzu düzenlemede harikalar yaratan üç önemli yapı taşını sağlar.

Haberin Devamı

Tirozin: Tiroid hormonunuzun fonksiyonlarını düzgün şekilde yerine getirebilmesi için avokado, muz, kabak çekirdeği, susam ve yumurta gibi besinleri tüketin.

Selenyum: Buğday rüşeymi, tam tahıllar, ceviz ve sarımsak, soğan, mantar ve ıspanak gibi sebzeler selenyum zenginidir.

İyot: Tiroid hücreleri iyodu emebilen tek hücre türüdür. Yemeğinize birazcık deniz tuzu ekleyin. Vücudumuz tarafından kolaylıkla emilebilen doğal iyot içerir.

Eğer bu semptomlar varsa

Tiroidin yeterli çalışmaması durumundaki semptomlar değişiklik gösterebilir ve herkeste aynı belirtiler görülmez. Eğer aşağıdaki semptomlardan iki veya daha fazlasını yaşıyorsanız tahlile gerek olup olmadığı konusunda doktorunuza danışmalısınız:

Sürekli üşüme veya soğuk havalara dayanamama
Cilt kuruluğu, kırılan saçlar ve tırnaklar
Saç dökülmesi
Düzensiz veya çok ağır regl
Hafıza problemleri
Depresyon
Libido düşmesi
Kabızlık
Nedensiz yorgunluk veya uyuşukluk
Açıklanamayan kilo alımı veya kilo verme güçlüğü
Hipotiroidi hastalarının birçoğunda görülen demir eksikliği kaynaklı anemi ve/veya yüksek kolesterol

Sihirli sayı 30

Sabahları 30 gram protein tüketerek metabolizmanızı canlandırabilir, tiroidinizi uyandırabilir, dolayısıyla enerjik hisseder, daha kolay odaklanır ve daha mutlu olmanızı sağlayacak dopamin seviyenizi artırabilirsiniz. Şunu unutmamanız gerekiyor: Kan şekerinizi hızla yükseltip hızla düşüren ve açlık krizlerine yol açan nişastalı basit karbonhidratlardan kaçınmalısınız. Eğer sabahları smoothie tüketmeyi seviyorsanız peynir altı suyu proteini, kenevir proteini, süzme yoğurt veya diğer doğal bitkisel proteinleri kullanarak hazırlamayı deneyin.

 

Haberin Devamı

‘The Dr. Oz Show’ hafta içi her gün saat 19.30’da D-Smart 20. kanal Maxsmart Premium HD’de yayımlanmaktadır.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları