Tatlı krizini tuzla yenin

Öğleden sonraları tatlı yemek için inanılmaz bir istek mi duyuyorsunuz?

Haberin Devamı

Yaşadığınız bu tatlı krizleri önlenemez değil. Yediklerinize dikkat ederseniz sizi iki haftada bu tatlı krizlerinden kurtarabilirim


Her öğünde, protein ve sağlıklı yağlarla birlikte yavaş sindirilen karbonhidratlar tüketin. Bu üçlü, şekerinizin birden yükselmesine engel olarak tatlı krizlerinizin kesilmesine yardımcı oluyor. Beyne tok olduğunuz sinyalleri yollayarak şekere yönelmenizi engelliyor. Bu kombinasyonu her üç saatte bir tüketin. Tabağınızın yarısına yavaş karbonhidratlar koyun. Yavaş sindirilen karbonhidratlar yüksek oranda lif ve düşük glisemik indeksine sahip olduğundan kan şekerinizin birden yükselmesine neden olmaz. En iyi yavaş karbonhidrat kaynağı besinler şunlar:
-Brokoli ve kuşkonmaz gibi, nişasta içermeyen sebzeler
-Elma, greyfurt ve kuru kayısı gibi şekeri az meyveler
-Mercimek ve nohut gibi baklagiller
-Yulaf ezmesi ve kinoa gibi lif zengini tahıllar
Tabağınızın çeyreğini sağlıklı yağlarla doldurun. Sağlıklı yağlar lif içerir ve doygunluk sağlar. En iyi sağlıklı yağ kaynağı besinler şunlar:
-Küçük bir avuç dolusu çiğ kuruyemiş
-Yaklaşık 10 adet zeytin
-Çeyrek avokado
Öğleden sonra en az bir porsiyon süt ürünü tüketin. İnsanların çoğunda tatlı krizleri saat 15.00–16.00 arasında oluyor. Süt ürünlerinde bulunan triptofan; beyninizi şekerin sağladığı rahatlamayı hissetmesi için tetikleyerek tatlı krizini daha gelmeden uzaklaştırıyor. Tüketebileceğiniz süt ürünleri şunlar:
-Bir fincan süt
-Cheddar, İsveç veya parmesan peyniri gibi sert peynirler (Yaklaşık 40 gram)
-Bir kâse süzme yoğurt
Tuzu unutmayın. Küçük bir tutam tuz, taze meyvelerdeki doğal tatlılığı arttırıyor. Gün içinde yediğiniz tatlı yiyecekler yerine az şekerli meyvelerin üzerine birazcık tuz ekleyin. Bu sayede beyniniz daha fazlasına ihtiyaç duymadan istediğiniz tatlıyı yemiş olacaksınız. Günde iki kere bu şekilde az şekerli bir meyve atıştırabilirsiniz. Şekeri daha az meyveler şunlar:
-Greyfurt
-Yeşil elma
-Armut

Haberin Devamı

Yaşlanmaya karşı limon


Yaşımız ilerledikçe cildimizde kendiliğinden bulunan doğal C vitaminini kaybetmeye başlıyoruz. Neyse ki limon diye bir mucize var! Limondaki C vitamini sayesinde üç koldan gençleşebilirsiniz.
1. Yaşlılık lekeleri: C vitaminini yaşlılık lekelerinde kullanmanın en iyi yolu limon suyu. Limon suyundaki sitrikasit zamanla lekelerin solmasına ve hatta cilt tonu eşitlenmesine yardımcı oluyor. Limon suyunu yaşlılık lekelerinin üzerinde her gün hafif dokunuşlarla uygulayın. 5-10 dakika yeterli.
2. Kırışıklıklar ve ince çizgiler: Kırışıklar yüzünüzün en çok hareket eden yerlerinde oluşur. Cildin üst tabakasının altında kolajen vardır. Kolajen cilt katmanlarını bir arada tutan bağlayıcı bir doku. Yaşımız ilerledikçe kolajen kaybetmeye başlıyoruz. Bu da cildin çökmesine ve kırışıkların oluşmasına neden oluyor. Kırışıklıklarla savaşmak için diyetinize ölçülü miktarda limon, çilek, papaya ve ananas gibi C vitamini zengini besinler tüketin.
3. Sarkan cilt: C vitaminini cildinizde kullanmak kolajenimizin artmasına yardımcı olarak cildimize kaybettiği elastikiyeti geri kazandırıyor ve iki hafta gibi kısa bir süre içinde sarkmaları önleyebiliyor. Biraz limon suyunu nemlendiricinizin içine karıştırın veya C vitamini içeriği olan bir nemlendirici edinin. Her sabah bir kere uygulamanız yeterli!

Yazarın Tüm Yazıları