Seks pozisyonları cinsiyet belirler mi?

Bebek bekliyorsanız eminim pek çok bilgi ve tavsiye duyuyorsunuzdur. Bazıları doğru olabilir elbette ancak çoğunun nesilden nesle aktarılan saçmalıklardan ibaret olduğunu unutmayın...

Haberin Devamı

Genleri kontrol edebilir misiniz?

DNA, gelişim sırasında açılır ve kopyalanır. Bu işlem gerçekleşirken yaşadığınız şeyler -yedikleriniz, maruz kaldığınız toksinler gibi- bu fotokopi makinesinin düzgünce çalışmasını durdurabilir. Hamilelik esnasında fit kalmanız çocuğunuzun genlerinin hayatı boyunca nasıl işleyeceğini önemli ölçüde etkiler. Ne yazık ki çoğu kadın embriyonal ve fetal dönemin ilk haftalarında sağlıklı bir aşama sağlama fırsatını kaybeder. Hamile kalma planlarınız yoksa bile basit adımlar atarak sağlığınızı düzeltebilir, böylece hamile kaldığınızda gelecekteki çocuğunuza en iyi başlangıcı sağlamış olursunuz.

 

İki kişilik mi yiyorsunuz?

Hamilelikte çok fazla kilo alınması gebelik diyabeti gibi, fetüsün sağlığını tehdit edebilecek zorluklar getirir. İlk üç aylık dönemde normal beslenme programınıza fazladan günlük 100 kalori ekleyin. İkinci üç aylık dönemde bunu 250 kaloriye kadar çıkarabilirsiniz. Son üç aydaysa günlük fazladan 300 kalori tüketebilirsiniz.

 

Haberin Devamı

Hangi cinsiyete hangi pozisyon?

 

Bebeğin kız mı erkek mi olacağını belirleyen, kanıtlanmış bir cinsel ilişki şekli yok. Ama uzmanlar cinsel ilişki sonrası alınan pozisyonun hamile kalmaya yardımcı olduğuna katılıyor. Kalçayı 30 dakikalığına yükselterek yerçekiminin rahme ulaştırabildiği kadar çok sperm ulaştırmasını sağlayabilirsiniz.

 

Karnınızın şeklinden bebeğinizin cinsiyeti anlaşılabilir mi?

 

Bir kadının gelişen bebeği karnında nasıl taşıdığı, kadının doğal yapısından etkilendiği kadar karın duvarı ve rahmin kuvvetinden, ceninin bulunduğu pozisyondan da etkilenir. Elinizde bebeğinizin kız olduğuna dair ultrason görüntüleri olduğunda, inatla erkek bebeğiniz olacağını söyleyen otobüsteki yabancıya bunu kibarca açıklayın.

Yazarın Tüm Yazıları