Her yaşta genç görünmenin yolları

Yaşlanmak, hayatın doğal bir parçası… Ancak yaşınızın ilerliyor olması harika görünmeyeceğiniz anlamına gelmez! Vücudun nasıl yaşlandığını anlayarak büyük fark yaratabilirsiniz.

Haberin Devamı

Günlük egzersizi atlamayın
Yaşlanmanın etkilerini yavaşlatmak için kalbinizi ve kaslarınızı devamlı çalıştırmalısınız. Ama her gün saatlerinizi spor salonunda geçirmeniz gerekmiyor. Yürüyüş, yavaş koşu ve hafif egzersizler vücudunuzun kuvvetlenmesi için yeterli.

Suyu ihmal etmeyin
Her sabah su içmek yaşlanma karşıtı bakımın en önemli parçalarından biri. Su, vücut fonksiyonlarının doğru çalışmasına yardımcı olurken aynı zamanda gereksiz açlık krizlerinizi de önler. Yatağınızın yanına bir bardak su koyarak sabah için kendinize bir hatırlatma yapabilirsiniz.

Sağlıklı beslenin
İşlenmiş gıdalar yüksek oranda yağ ve şeker içerdiğinden en iyi halinizde olmanızı engeller. Eğer harika bir şekilde yaşlanmak istiyorsanız, işlenmiş gıdalarla vedalaşın. Koyu yeşil yapraklı sebzeler, yabanmersini, somon gibi sağlıklı besinler tüketerek vücudunuzu arındırın.

Haberin Devamı

Orta yaş krizini atlayın
Birçok insan yaşının ilerlemesiyle başa çıkamaz. Orta yaşınızda bu anksiyeteyi yaşamak yerine bu krize kapılarınızı kapatın ve yaş almayı kutlayın! Bugüne kadar başardığınız birçok harika şeyin heyecanını hissedin.

Tuzu azaltın
Çok fazla tuz tüketmek yüksek tansiyon ve potansiyel kalp krizi gibi sağlık problemlerine yol açabilir. Tuz yerine sarımsak ve zerdeçal gibi aromalı baharatları kullanın. Tariflerinize tuz yerine limon ekleyerek sodyum almadan mayhoş bir tat da elde edebilirsiniz.

İyi bir gece uykusu
Yeterli uyku zindeliğimiz için çok önemli. Uyku sırasında vücudumuz iyileşir ve yenilenir. Tazelenmiş ve iyi dinlenmiş bir beden, yaşlanmanın etkilerini azaltmada önemli bir unsur.

Güneş gözlüğü takın
Yaşınız ilerledikçe gözlerinizi güneşten korumak mühimdir. Aynı cildiniz gibi gözleriniz de UV ışınlarına karşı hassastır ve korumaya ihtiyacı vardır. Güneş gözlüklerinizi hep çantanızda veya arabanızda taşıyın.

Ellerinizi yıkayın
Ellerinizi yıkamak yalnızca genel hijyen için değil aynı zamanda sağlık problemlerine yol açabilecek zararlı mikrop ve bakterileri yok etmede çok önemli.

Bakış açınızı değiştirin
Yaşlanma sürecine pozitif bir bakış açısıyla bakmak harika yaşlanmanın en önemli kuralı. Olumlu düşünce ve sağlıklı seçimler bir araya geldiğinde her yaşta mükemmel görüneceğinizden emin olabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları