Güzelliğinizi arttıracak bomba bir tarif

Işıl ışıl parlayan bir cilt, ne yiyip ne içtiğinize de dikkat etmeyi gerektiriyor. Bunun için taze sebze ve meyvelerle yapılan bu karışımı mutlaka için.

Haberin Devamı

Güzellik kavramı, yüz güzelliğinden çok daha fazlası demek elbet. Dış görünüşünüz yalnızca, olabileceğiniz en iyi halde görünmeniz için bir fırsat değil, aynı zamanda sağlığınıza açılan bir pencere gibidir. Işıldayan bir cilt, sağlıklı ve besleyici bir beslenme biçiminin yansımasıdır. Etkileyici bir gülüş, sağlıklı ve dinç bir bedenin özgüvenini ortaya çıkarabilir. İçten dışa, en güzel halinizi keşfetmek için aşağıdaki önerilere bir göz atın.

 

GÜZEL BESLENİN

 

Güzellik içten gelir. Bu yüzden daha güzel bir ‘siz’ için daha güzel beslenin. Gülüşünüz çilekle parlasın. Çilek, dişlerinizdeki yüzeysel lekelerin giderilmesine yardımcı olan astrenjan ve plakları yok etmeye yardımcı C vitamini içerir. Güçlü tırnaklar, saçların uzaması ve cilt hücreleri yenilenmesini destekleyen biyotin içinse ceviz ve yumurta tüketin. Işıl ışıl ve genç bir cilt için haftada 2-3 defa somon veya halibut gibi balıklar, keten tohumu ve kenevir gibi tohumlar yemelisiniz. Bu besinler enflamasyonu azaltıp hücre çeperlerinin daha fazla su tutmalarını ve böylece daha pürüzsüz ve yumuşak bir cilt elde edilmesini sağlayan omega-3 yağ asitlerini içerir.

 

Haberin Devamı

IŞILDAYAN BİR CİLT İÇİN YEŞİL İÇECEK

 

4 kişilik, 155 kalori

 

MALZEMELER:

 

- 350 ml su

 

- 1 adet organik marul (doğranmış)

 

- 2 adet kereviz sapı

 

- 210 gram doğranmış ıspanak

 

- 1 adet organik elma veya armut (dilimlenmiş)

 

- 1 adet organik muz

 

- 2 yemek kaşığı limon suyu

 

HAZIRLANIŞI:

 

Haberin Devamı

Suyu ve doğranmış marulları blender’dan geçirin. Pürüzsüz hale getirene kadar düşük ayarda çalıştırın. Giderek hızını arttırın ve kereviz ile elmayı ekleyin. Son olarak muz ve limon suyunu ekleyin.

Yazarın Tüm Yazıları