Evden çalışanlar için 5 sağlıklı beslenme önerisi

Neredeyse hepimiz salgın nedeniyle ‘ev kuşu’ olduk. Evde kendinizi devamlı abur cubur yerken veya sağlıksız alışkanlıklara yönelirken bulmanız çok muhtemel. Bu zorluğu aşabilmeniz için bazı ipuçları ve öneriler hazırladım.

Haberin Devamı

Evden çalışanlar için 5 sağlıklı beslenme önerisi

MASUM ATIŞTIRMALIKLAR HAZIR OLSUN

Kilo almaktan kaçınmak için aldığınız besin maddelerine dikkat edin. Meyve, sebze, çiğ kuruyemişler, çekirdekler, yağsız protein, sağlıklı yağ ve kompleks karbonhidratlar gibi besinlere yönelin. Size enerji ve besini sağlayacaklar. Doğranmış sebze ve humus ya da elmayla badem ve fıstık ezmesi gibi atıştırmalıkları hazır edin, ihtiyaç anında tüketin. 

BESLENME PLANI UYGULAYIN

Gün içinde önünüze gelen abur cuburları tıkınıp sonra da olmadık saatlerde yemek yemeniz çok olası. Bilinçsiz ve kontrolsüzce yemeyi kesmek adına yemek ve atıştırmalıklar için zaman belirleyin. 12.00’de öğlen yemeği, 15.00’te ara öğün gibi... Bu sayede gereksiz kalorilerden kaçınabilirsiniz. Öğünler arasında, hele ki öğünlerden önce su içmek de sizi aşırı yemekten ve susuz kalmaktan koruyacak.

Haberin Devamı

EGZERSİZ YAPMAYI DENEYİN

Spor, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmanıza yardım edebilir. Teksas Üniversitesi’ndeki araştırma görevlileri düzenli egzersiz yapmaya başlayan kişilerin daha sağlıklı beslenme alışkanlıkları edindiğini ispatladı. Eğer nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız çevrimiçi katılabileceğiniz sınıfları araştırın. Egzersize uzun bir zaman ayıramıyorsanız da endişe etmeyin. Sadece 5-15 dakika arası bir egzersizle serotonin gibi iyi hissettiren mutluluk hormonları salgılayabilirsiniz.

SEPETİNİZ KONTROLDEN ÇIKMASIN

Alışveriş sepetinizdeki besinler çalışma saatleriniz boyunca tüketeceğiniz şeyler olacak. Alışveriş yaparken aldıklarınızın sizi hedefinize yakınlaştırdığını mı yoksa uzaklaştırdığını mı düşünün. Sepetinizde bağışıklık sisteminizi desteklemek için yabanmersini gibi süper besinler; çinko, C vitamini içeren gıdaların yanı sıra dengeli öğünler oluşturan yiyecekleri tercih etmeye çalışın. Liste hazırlamak gereksiz yiyecekler almanızı önleyebilir.

YEMEK GÜNLÜĞÜ TUTUN

Yediğiniz ve içtiğiniz şeyleri takip etmek için günlük tutmak da faydalı. Neyi, ne kadar, ne zaman ve neden yediğinizi takip edin. O sıradaki duygu durumunuzu yazarak da farkında olmadan edindiğiniz alışkanlıklar veya davranışları fark edebilirsiniz. Örneğin, sıklıkla şişkinlik hissediyor musunuz? Bu semptom süt ürünü tüketiminizle ilgili olabilir, siz yediklerinizi takip edip incelemezseniz bunun farkına varmayabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları