Beden tipine göre zayıfla!

Vücudunuza uygun bir şekilde beslendiğinizden emin misiniz? Etkili bir şekilde kilo vermenin yolu kendinizi tanımaktan geçiyor. Vücut tipinize göre beslenip egzersiz yaparak kilo vermek için bu ipuçlarına bir göz atın. İşte dört farklı vücut tipine ait sağlıklı beslenme önerileri...

Haberin Devamı

ÖSTROJEN TİPİ

 

Yağlanma alanı: Kalça, basen ve üst bacak 

Neden? Bu çocuk doğurma yaşlarında yaygın bir tip olup, vücudunuzda fazla östrojen olduğunun bir göstergesi olabilir
Çözüm: Brokoli ve karnabahar gibi daha fazla yeşil yapraklı sebze tüketerek kilonuzu kontrol altında tutun. Bu sebzelerde bulunan fitokimyasallar kilo alma dahil olmak üzere östrojenin etkilerini azaltmaya yardımcı olur.
Antrenman önerisi: Her 3 günde bir araya dinlenme günü koyarak günde 20, 25 arası squat yapmalı.

 

ŞEKER TİPİ

 

Yağlanma alanı: Bel çevresi.

Neden?Aşırı şeker tüketiminiz olabilir. Kan şekeri seviyeniz yükseldiğinde vücudunuz tüketilen kalorileri depolayan insülini üretir. Çok fazla kalori aldığınızda ise ekstra yağ olarak depolama gerçekleşir.
Çözüm: Tarçın, sarmısak, kekik ve adaçayı gibi şekeri düşürerek düzenleyen bitki ve baharatları öğünlerinize ekleyin. Tarçın açlık kan şekerini düşürmeye yardımcıdır. Yumurtayla birlikte kullanıldığında kan şekeri seviyesini düzenler.
Antrenman önerisi: Haftada 3 defa 25 dakika aralıklı spor yapmalı.

 

T TİPİ

 

Yağlanma alanı: Kol çevresi

Haberin Devamı

Neden? Aşırı hormon sahibi diğer vücut tiplerinin aksine vücudunuz yeteri kadar testosteron üretmiyor olabilir.
Çözüm: Beslenmenize daha fazla D vitamini ekleyin. Somon veya uskumru gibi balıklar, cıva oranı düşük olduğundan iyi tercihler arasındadır. Mantar da ultraviyole ışığına maruz kaldığında harika bir D Vitamini kaynağıdır. Ayrıca D3’ün aktif formunu arayın. 1000 IU D3 vitamini, zenginleştirilmiş süt ürünleri ve yumurtayla beraber harika bir kaynaktır.
Antrenman önerisi: Haftada iki gün 20 dakikalık kuvvet antrenmanı yapmalı.

 

STRES TİPİ

 

Yağlanma alanı: Mide ve bel çevresi.

Neden? Gergin olduğunuz zaman kortizol hormonu seviyeniz artar. Vücutta biriken aşırı kortizol ise iç organ yağlanmasına yol açabilir.
Çözüm: Stresliyseniz beslenmenize ılık kompleks karbonhidrat ekleyin. Bunlar beyindeki mutluluk hormonu olan serotonin salgılanmasının artmasına yardımcı olurken, rahatlatıcı ve stres azaltıcı bir etki yaratabilir.
Antrenman önerisi: Günde 1-2 defa 15 dakika meditasyon yapmalı.

Yazarın Tüm Yazıları