Yılın tortusu

Haydi geçmiş olsun. Gerçekten kimse açısından pek de randımanlı geçmediğini tahmin ettiğim bir yılın daha sonuna geldik. Gelin, bu yılın içindeki az sayıda pozitif olayı yakalamayı bir deneyelim.

Haberin Devamı

Yılın sonu dediğin şeyle bitmekte olan bir ilişkinin son günleri fena halde birbirine benziyor yer yer. İnsan arada geçen iyi günleri unutuyor. Ağzında sürekli son günlerin tatsızlığının bıraktığı tat ve bitse de gitsek havası oluyor.

Hele de bu yılın son düzlüğünün hepimizi bir güzel dümdüz ettiği göz önüne alınırsa yeni bir yılın gelişinden ziyade eskisinin bitişini kutluyor hissetmemiz son derece normal.

Yılın tortusu

Ha tabii bu ilişki de genel hatlarıyla biraz sıkıntılıydı. 2021 gelenin gideni ziyadesiyle arattığı bir yıl oldu.

Şöyle bir dönüp bu yılın tortusu neydi diye düşündüğümde pembe gözlükleri takıp bakmalık sayılı olay geliyor gözümün önüne.

Haberin Devamı

Mesela bu yıl voleybola ne güzel düştük hep birlikte. Ara ara hâlâ gecenin köründe uyanıp ‘Kızların maçı yok muydu ya’ diye zıplıyorum. Sonra ‘Hay Allah ya, bitti o di mi’ diye üzülerek geri yatıyorum. Mete Gazoz kardeşimiz de yine yılımıza kalite katan isimlerden biriydi, pas geçmeyelim.

Melih Bulu ismine geniş yer ayrılan bir yıl oldu. Görevden alındığına dair haberlere “Bundan benim haberim var mı” gibi şakalarla karşılık verirken gerçekten haberi olmadan görevden alınmasıyla mizah şovun kralını yaşatmış oldu hepimize, eksik olmasın.

Ekonomide yaşanan çılgın günlere de bardağın dolu tarafından bakmayı deneyebiliriz. Allah bize önce eşeğimizi kaybettirip sonra buldurdu. Yarım eşek bulduk ama ona da şükür. Delibozuk gibi çıkan kurların biraz düşerek daha az çıkmış hale gelmesiyle bir nebze rahatladık. Sonra bütün bu ‘olmayan kriz’ ülkecek hepimizin ekonomi okuryazarlığımızı arttırmamıza vesile oldu.

Bugün artık el kadar çocuk bile FOMO nedir, destek-direnç nedir, Fibonacci nedir biliyor. YouTube önerilerimin yüzde 80’i ekonomi analizleri oldu benim de. 2020’de bu kavramları sorsanız boş boş suratınıza bakardım. Şimdi günlük hayatımda bile borsa referanslı kelime şakaları yapabiliyorum. Ve karşımdaki de direkt anlayıp gülüyor hatta.

Haberin Devamı

Ayrıca yine nevi şahsına münhasır bir ülke olduğumuzu ziyadesiyle hissettik. Dünya hâlâ sanki 2020’deymiş gibi virüs, pandemi, varyant, şu bu konuşurken bizim sürekli daha önemli başka bir gündemimiz oldu.

KORE DOLU BİR YIL

Sonra esasen Çin modeli hedeflememize rağmen oldukça Kore dolu bir yıl geçirdik. Popuyla, dizisiyle her yerden üzerimize Kore attılar.

Her yıl çıkardığımız, ülkeyi dolandırıp tüyen adam kontenjanını da bu yıl boş bırakmadık. Thodex’çi Faruk Fatih Özer 2 milyar doları cebine koyup uzadı. Onun yerine bir önceki sezonun tüyeni Tosuncuk’u geri getirdik. Seneye 2022’nin dolandırıcısı tüyünce bu kez Özer’i tutup getiririz diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Yılın negatiflerine gelince... Neyse dur gelmeyelim onlara, zaten kendi kendilerine önümüze gelmeye devam ederler nasıl olsa.

Yazarın Tüm Yazıları