Tatil yan gelip yatma yeri olamaz

Safiye Soyman’ın eşi Faik Bey’den çok şey öğrendim. Yıllardır tatillerimi planlarken kendime ‘Faik Bey olsa nasıl yapardı’ diye sorar, verdiğim cevaba göre hareket ederim. Tabii Faik Bey olmadan ‘Faik Beylik’ yapmanın belli sonuçları olabiliyor.

Haberin Devamı

Her şey yıllar önce başladı ama hangi olayla başladı ondan tam emin değilim. Bir tatil döneminde benim “Yeter artık deniz kenarı bir yerlere git, şezlonga yat, geri gel kafası. Ben öyle sıkılıyorum. Bana içinde bir aksiyonu, aktivitesi, yeni deneyimi olan tatil getirin” diye çıkışmamla da başlamış olabilir. Televizyonda Faik Bey’in Safiye Soyman’ı zorla jet ski’ye, paraşüte falan bindirmesini görüp “Ne kadar dinamik bir ilişki modeli, ne kadar ilham verici bir aile” dememle de...

Ama sonuçta o tatilde masaya dalış brövesi önkoşulunu koymuş, ‘Tatile gidilecekse bröve alınacak’ diye tutturmuştum. Bu işlere mesafeli olan eşimi de aynı Faik Bey gibi “Hadi hadi yaparsın; aslansın, kaplansın” diye gazlayarak olayın içine sürükledim. Sonuç iyi oldu ve herkes yeni adım atılan bu aktiviteden memnun kaldı.
Tatil yan gelip yatma yeri olamaz
O zamandan beri her tatilde Faik Bey’e bağlıyorum. Aradan geçen sürede yapılan tatillerde kaya tırmanışı, yamaç paraşütü, sörf, 10+ km hiking (doğa yürüyüşü) gibi türlü türlü aktiviteyi tema olarak belirleyip benimle yola çıkma gafletinde bulunanları da peşimden sürükledim.

Haberin Devamı

Bu yıl tutturduğum şeyse yelken oldu. “İkimizin de belinde sıkıntı var, ip mip çekerken belimiz elimizde kalmasın” gibi son derece makul itirazları “Yok, bel çalışmış olur, iyidir” gibi son derece bilimsel argümanlarla savuşturdum. Ve yine Faik Bey’den öğrendiğim hafif mizahlı ısrarcılıkla ekibi eğitim teknesine çıkarmayı başardım. İki gün ders aldık. Sonuçta “Beline dikkat et” diyenler haklı çıktı. Üstüne iki gün yattık. Halı sahada devrinin geçtiğini kabul etmeyip kendini paralayan, sonra da her yerini ayrı burkan adam gibi oldum diyebiliriz.

Ama bu adamların bir ortak özelliği vardır. Böyle yenilgileri kolay kabul etmez, ayağa kalkar kalkmaz hemen yeni maç ayarlarlar. Benim de durmaya niyetim yok. Yattığım yerden manyak gibi Volvo Ocean Race videoları izleyip ayağa kalkar kalkmaz üçüncü kur için tekrar denize döndüm.

Haberin Devamı

Sonuç yine bana yakışan şekilde tekrar sakatlanıp yatağa aynen geri girmek oldu. Tatilin hatırı sayılır bir kısmını ‘kendini ve çevrendekileri irili ufaklı sakatlıklara bulaştır, iyileşme dönemi geçir, yine dene, yine yenil’ derken yedim.

ORTA YAŞ KRİZİ SANDILAR

Tekrar ayaklandığımda kendi kendime ‘Faik Bey bu durumda ne yapardı’ diye sordum. Cevap basitti: “Biz bitti demeden bitmez.” Ertesi güne “Ben kanoya bineceğim, beni seven arkamdan gelsin” diyerek başladım. Herkes orta yaş krizimi bu şekilde yaşadığım sonucuna varmış olacak ki bu kutlu davamda beni kendi halime bırakmaya karar verdiler.

Bildiğimden şaşmadım ama bu kano çok anlamlı bir aktivite değilmiş. Doğru dürüst sakatlanmıyorsun bile. Bir tek enayi gibi güneş alnının çatısına vururken çıktığın için kavruluyorsun.

Haberin Devamı

Şimdi bir yandan yanıklarıma krem sürerken bir yandan kuyruğu dik tutmak adına “Konfor alanından çıkmayanın başına ilginç şeyler gelmez kardeşim” gibi aforizmalar saçıyorum etrafa.

Önümüzdeki tatilde motokrosa dadanayım diyorum. Sonuçta bele çok yüklenen bir aktiviteye benzemiyor gibi...

 

Yazarın Tüm Yazıları