Oyun seçmekte zorlananlara

Sezon ortası itibariyle görece bir bereket var salonlarda. Hepsine yetişmek imkânsız ama bu bolluk sevindirici. Oyun seçmekte zorlanan tiyatroseverler için kendimce bir liste yaptım. Tabii, son derece öznel bir sıralama bu...

Haberin Devamı

Evim! Güzel Evim!: Ebru Nihan Celkan’ın yazıp yönettiği iddialı bir oyun. Kadrosunda Füsun Demirel de var. Aile kavramını içiyle dışıyla irdeleyen, siyasi ve psikolojik taraflarını sorgulayan bir oyun olduğunu okudum ve ilgimi çekti. Kumbaracı50’de sahneleniyor.
Menan Cinleri: Kaç sezondur oynayan, çok büyük gişe başarılarına sahip olan bu oyunu merak eder dururum. Muhafazakâr edebiyatın önemli kalemlerinden Hekimoğlu İsmail’in eseri. Yazar ‘Minyeli Abdullah’ romanıyla çok büyük kitlelere ulaşmıştı malum. Bu oyun zamansız, mekânsız bir yerde geçiyor. Varlık sorununu tartışan, felsefi bir eser. İlginç ve sürprizli bir kurgusu olduğunu duydum. Bunca yıldır başarıdan başarıya koşuyor. Mutlaka izlemeyi düşünüyorum.

Oyun seçmekte zorlananlara

Haberin Devamı

Mikadonun Çöpleri: GRİ Sahne, Melih Cevdet Anday’ın kült oyununu sahneliyor. Yenilikçi bir yorum getirmişler. Eser, Türk tiyatro tarihinin en önemli oyunlarından biri. Biraz çetin bir metindir bilindiği gibi. Nasıl bir çözümleme yapmışlar, ne türden bir yorum var, merak ediyorum.

İki Kişilik Yaz: BilsarDot’ta sahneleniyor. Çok iyi şeyler söyleniyor oyun hakkında. Belli ki DOT’un ispatlanmış kalite standartlarında bir iş. David Greig yazmış. Britanya’nın önemli yazarlarından. Yolları Edinburgh’da bir barda kesişen 35 yaşındaki bir kadın ve erkeğin hayatı. Oyunculuklar da çok iyiymiş.

Yazar: Şişli Blackout’taki Talimhane sahnesinde. Tim Crouch yazmış. Oyun Britanya’da büyük ses getirmiş. Bilindik, alışıldık tiyatro deneyimlerine benzemiyormuş. Seyircilerin katılımıyla gelişen bir işe benziyor. Royal Court’ta sahnelenmiş, sonra dolaşmadığı sahne kalmamış. Mutlaka göreceğim.

La Cenerentola: Opera, iyice üvey evlat oldu. Süreyya Operası’nda dört dörtlük bir Rossini prodüksiyonu. Az bilinen bir Külkedisi masalı. Kapanır mapanır, fırsat varken gidelim, izleyelim.


Yazarın Tüm Yazıları