Kubilay Keskin

90 atı var

29 Ocak 2010
Uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil eden milli binici Sevil Sabancı’nın tam 90 tane atı var...

Atlarına bakabilmek için iki yıl önce ıstinye’de S Binicilik tesisini açan Sabancı’nın 45 yarış ve binek atına burada bakılıyor. Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde 45 tane daha atı bulunan Sevil Hanım, yarışlarda gününde olan, formunu koruyan atlarına binmeyi tercih ediyor.

Modacılar el ele
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile GAP Bölge Kalkınma ıdaresi Başkanlığı’nın ortaklığında, ısveç Uluslararası Kalkınma ışbirliği Ajansı finansmanıyla yürütülen “GAP Bölgesinde Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler Projesi”, ürünlerini Argande markası altında topladı. Moda tasarımcıları ve Mustafa Taviloğlu’nun sahibi olduğu Mudo’nun desteğiyle yaratılan markanın 2010-2011 Sonbahar-Kış koleksiyonu, ıstanbul Moda Haftası’nda 4 şubat Perşembe günü tanıtılacak. Hatice Gökçe’nin marka koordinatörlüğünde, Alex Akimoğlu, Hakan Yıldırım, Hatice Gökçe, Banu Bora, Rojin Aslı Polat, Mehtap Elaidi, Ezra-Tuba Çetin, Özgür Masur, Gamze Saraçoğlu, Aida Bihter Pekin, Rana Canok, Berna Canok, Simay Bülbül, Günseli Türkay, Zeynep Tosun gibi sektörün önde gelen isimlerinin tasarladığı Argande markalı kıyafet ve aksesuvarlar, Güneydoğulu kadınlar tarafından üretiliyor.

Aşkın mimarı Arto
Bir aydır flört eden Süreyya Yalçın ile Tugay Gökkaya’yı ortak arkadaşları Arto’nun tanıştırdığı ortaya çıktı... Yalçın’ı çok beğenen Gökkaya, Arto’dan kendisini onunla tanıştırmasını istemiş. Arto da bu isteği geri çevirmeyip, iki genci bir araya getirmiş. Ünlü şarkıcı sayesinde aşkı bulan Yalçın ile Gökkaya, şimdi haftada bir gece mutlaka Etiler’deki Nispet adlı gece kulübüne gidip onu dinliyor...

McKnight geliyor
Nicole Kidman, Madonna, Uma Thurman, Cate Blanchett, Kylie Minogue ve Sienna Miller gibi birçok ünlü isim, saçlarını Pantene Global Saç Güzellik Elçisi Sam McKnight’ın sihirli ellerine teslim ediyor. McKnight, Pantene Saç Bakım Serisi’nin tanıtımı için Türkiye’ye geliyor. Saç tasarımcısı, 2010 İlkbahar-Yaz saç trendlerini, top model Tülin şahin ve mankenlik kariyerine oyunculuğu da ekleyen Ahu Yağtu’nun saçlarında gösterecek. 2 şubat Salı günü, saat 19.30’da Akaretler’deki W Otel ıstanbul’da gerçekleşecek şova elit hanımlarımız davetli.

Hanif Paris’te

Yazının Devamını Oku

Yüzükler takılıyor

28 Ocak 2010
EMMA Ajans’ın sahibi Emir Tamer ile kız arkadaşı Mina Somer, geçtiğimiz ay evlilik kararı almıştı.

İçmimar Ali Somer’in kızı Mina ile gazeteci Rauf Tamer’in oğlu Emir, 7 şubat pazar gecesi nişanlanacak. Nişantaşı’ndaki Park şamdan’da, aile dostlarının katılacağı bir törenle nişan yüzüklerini takacak olan gençler, düğün için de fazla beklemeyeceklerini söylüyor.

Pera’daki Caladdo

‘Pera’ ile ıtalyanca ‘benim’ anlamındaki ‘mia’ kelimelerinin birleşmesinden oluşan Miapera Hotel’de Caladdo adlı bir restoran açıldı. (Caladdo, ıtalyanca’da Galata’nın eski adı.) Mönüsünde Türk ve dünya mutfaklarından eşsiz örnekleri bir araya getiren mekân, kahverengi ve turuncu renklerden oluşan dekorasyonuyla da ev sıcaklığını aratmıyor.

Bu iki oldu

İstanbul Fashion Week, ikinci kez çok özel bir işbirliğine sahne oluyor. Tanınmış modacı Hakan Yıldırım’ın Koton için ikinci kez hazırladığı “Hakan Yıldırım for Koton” adlı 2010-2011 Sonbahar&Kış koleksiyonu, moda haftasının kapanış günü olan 6 şubat Cumartesi tanıtılacak. “Nowism” adlı defilede Ahu Yağtu ve Tülin şahin gibi ünlü modeller podyuma çıkacak. Koreografisini Öner Evez’in hazırlayacağı defile, Koton’un düzenleyeceği IFW Kapanış Partisi ile devam edecek.

Moda’da Meyra’lı geceler

Meyra, hayranlarından gelen yoğun istek üzerine bir kez daha Moda Deniz Kulübü’nde sahneye çıkıyor. Genç şarkıcıya mekândaki bu dördüncü konserinde, Türkiye’nin önemli orkestra şeflerinden Tayfun Balarısı ve orkestrası da eşlik edecek. 30 Ocak Cumartesi gecesi gerçekleşecek konser, saat 23.00’te başlayacak.

Kız kıza eğlence

Yazının Devamını Oku

Ameliyat oldu

27 Ocak 2010
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in annesi Tülin Demirören, önceki gün Amerikan Hastanesi’nde tiroit ameliyatı oldu.

Doktor Mete Düren tarafından ameliyat edilen Tülin Hanım’ı, hastanede eşi Erdoğan Demirören, kızı Meltem Kıvanç ve gelini Revna Demirören bir an olsun yalnız bırakmadı. Dün taburcu olan Tülin Hanım, evinde istirahate çekildi. Yaklaşan kongre ve başkanlık seçimleri nedeniyle Ankara’da bulunan Yıldırım Demirören, annesini görmek için özel uçağına atlayıp ıstanbul’a geldi. Tülin Hanım’ın durumunun iyi olduğunu gördükten sonra Ankara’ya dönen Beşiktaş Başkanı, bu arada Metin Keçeli’yi seçimlerde listesine girmeye de ikna etti.

Marka yüzü

Alman kozmetik firması Malu Wilz, Türkiye pazarına adım attı. Markanın lansmanı, önceki gün Holiday Inn Airport Hotel’de yapıldı. Tanıtıma, Malu Wilz’in marka yüzü olan Ece Sükan da katıldı. Ünlü manken, “Cilt bakımının hayat tarzı olarak benimsenmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Karne kutlaması

Kuryenet’in sahibi Haluk Berdan, önceki gün oğlu Can’ı sinemaya götürdü. Kanyon’daki sinema salonunu tercih eden Berdan, “Can’ın karnesi çok iyi. Hem bunu kutlamak hem de baba-oğul zaman geçirmek istedik” diye konuştu.

Anlaşma imzalandı


Yazının Devamını Oku

Nispet’te eğlendiler

26 Ocak 2010
Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz işadamı Atilla Aksoy’un oğlu Osman Aksoy, önceki gece sevgilisi Hande Tüysüzoğlu ile Nispet’teydi.

Arto’nun sahneye çıktığı gece kulübünde, sevgililere Osman Bey’in kız kardeşi ve arkadaşları da eşlik etti.

Taşkent stili
Geçtiğimiz akşam Kanyon Alışveriş Merkezi’nde Sezai Taşkent’e rastladım. Tarzını yansıtan takım elbisesi ve deri eldivenleriyle dikkat çeken Sezai Bey, Kanyon’da oturan eski eşi Mine Kalpak-çıoğlu’nu ziyaret ettiğini ve oğlu Kaan’ı gördüğünü söyledi.

Lezzet gecesi

Kış mönüsü için ünlü ıtalyan şef Rosanna Marziale ile çalışan ıtalyan pizza grubu Fratelli La Bufala, geçtiğimiz gece Levent’teki şubesinde özel bir davet düzenleyip, yeni tatlarını tanıttı. Gece, tanınmış gurmeler ile sosyal hayatın önde gelen isimlerini bir araya getirdi.
Davete katılanlar arasında ünlü gurme Teoman Hünal ve eşi Lale Hanım, Galip-Gülden Bilgin, Zeynep ve Sibel Savacı, Funda-Anacleto Salciccia, Antonietta Bozza ve Giovanni Juorio da vardı. Dice Kayek markasının yaratıcısı modacı Ayşe Ege de davete Haluk Tansel ile katıldı.

Yıldo ile her sabah

Yıldo, Esra-Ceyda Ersoy kardeşler ile televizyon programı yapıyor. Ünlü şovmen, hafta içi her sabah Cine5’te yayınlanan “Neşeli Günler” adlı programda telefonla bağlanan izleyicilerle sohbet ediyor, güncel olayları inceliyor, yorum yapıyor ve ekran başındakileri kahkahaya boğuyor. Sabah keyfiniz için izleyin derim...

Yazının Devamını Oku

Kız kardeşler televizyoncu oldu

25 Ocak 2010
Zoltan-Yücel Boronkay çiftinin kızları Sibel ve Selin, bir televizyon programı hazırlamak için kolları sıvadı...

Kardeşlerin hem yapımcılığını hem de sunuculuğunu üstlendiği “Pembe Vites” adlı otomobil programı, önümüzdeki hafta Show Max’te ekrana gelmeye başlayacak. Küçük kızları Simla’yı geçtiğimiz aylarda evlendiren Zoltan-Yücel Boronkay çiftinin otomotivci olduğunu, ıngiliz otomobil üreticisi Rover’ın Türkiye temsilciliğini üstlendiklerini de belirteyim.

Sinema çıkışı

Spiker Defne Samyeli ile olan boşanma davaları gündemi meşgul eden mimar Eren Talu, kızlarıyla birlikte sık sık Kanyon’a geliyor. Soğuk havanın İstanbul’u esir aldığı cumartesi günü küçük kızı Derin ile görüntülenen Talu, kızıyla keyifli bir gün geçirdiğini söyledi. Baba-kız, sinema çıkışı objektiflere takıldı.

Penso’dan parti

Levent Penso’nun kızı Verda Penso, Astoria Alışveriş Merkezi’nde bulunan kafeleri Clementine’de geçtiğimiz gece özel bir parti düzenledi. Verda Hanım’a bu daveti organize etmesinde en büyük yardım ise kardeşi Serim Penso’dan geldi. ıki kardeş, gece boyunca konuklarıyla yakından ilgilendi. Elinden fotoğraf makinesini düşürmeyen Verda Penso, bol bol fotoğraf çekti. 80’li yılların hit olmuş yabancı parçalarının çalındığı geceye katılanlar arasında eski manken Allegra Levi de vardı.

Tiyatro aşkı

Güler Yiğit’in sanat aşkı kar, fırtına dinlemiyor! Yiğit, geçtiğimiz gece Haldun Dormen’in sahneye koyduğu “Pazar Günkü Cinayet” adlı oyunun Nişantaşı Hadi Çaman Tiyatrosu’nda yapılan galasına katıldı. Tiyatroya ve güzel sanatlara olan sevgisinin bitmeyeceğini söyleyen Güler Hanım, “Buna hiçbir şey engel olamaz” dedi.

Doğum yakın

Yazının Devamını Oku

Mutlu yıllar

22 Ocak 2010
Çiğdem Kayalı, 53’üncü yaşını önceki gece Arnavutköy’deki ızz Restoran’da kutladı.

 Tüm mekânın fotoğraflarıyla süslendiğini gören Çiğdem Hanım, bu sürpriz karşısında çok mutlu oldu. Kayalı’ya bir başka sürpriz hediye de sevgilisi Uğur Güven’den geldi. Güven’in parmağına taktığı tek taş yüzük karşısında duygulanan Çiğdem Hanım’ı doğum gününde kadim dostları Dodo, modacı Hakan Elyaban, Güliz Onursal ve kız kardeşi şebnem Çapa da yalnız bırakmadı. Fulya Cinisli, geceye sevgilisi Levent Ceylan’la geldi. Teyzesinin partisine sevgilisi Gökçin Serter ile katılan Ceylan Çapa ise zarafetiyle göz doldurdu. 

Cenker TEZEL

Hanif’e destek

Dilek Hanif, “Fransa’da Türkiye Mevsimi Etkinlikleri” kapsamına alınan Paris defilesi için gün saymaya başladı. Paris Haute Couture Haftası’nda bir kez daha Türk modasını temsil edecek olan Hanif, 35 parçalık koleksiyonunu geçtiğimiz hafta Paris’e gönderdi. 27 Ocak’ta Hotel de Crillion’da tasarımlarını sergileyecek olan modacıya en büyük destek ise Turizm ve
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’dan geldi.

Kayınvalide ile sohbet

Devlet eski Bakanı Güneş Taner, önceki gün ıstinye Park’taydı. Taner, alışveriş merkezine birlikte geldiği kayınvalidesiyle kahve içip, uzun süre sohbet etti. Eski bakan ve kayınvalidesi, sohbetin ardından

Yazının Devamını Oku

T’si büyük

21 Ocak 2010
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti açılış kutlamaları, geçtiğimiz cumartesi akşamı start aldı.

O akşam sahneye çıkanlardan biri de Tarkan’dı. Taksim’de konser veren ve soğuk havaya rağmen konser alanını dolduran Tarkan, arkasında “ısTanbul” yazan deri montuyla sahneye çıktı. şarkıcı, bu konseri için modacısına özel olarak hazırlattığı montunda, “T” harfinin büyük yazılmasını istedi.

Zaman Köprüleri


Bedri Baykam, “4-D” adını verdiği eserlerini, son bir yılda ıstanbul’un yanı sıra Monaco, Berkeley, Berlin ve Londra’da sergiledi. Baykam, 4-D işlerinin en yeni örneklerini ise 23 Ocak’ta ıstanbullu sanatseverlerin beğenisine sunacak. Piramid Sanat’ta ziyarete açılacak “Zaman Köprüleri” adlı sergi, 28 şubat’a kadar açık kalacak.

Dahil Olma Projesi

İstanbul Fashion Week (IFD), 3-6 şubat günleri arasında ikinci kez gerçekleştirilecek. Modacı Bahar Korçan, moda haftasında 2010 kış koleksiyonunu tanıtacak. Her koleksiyonunu bir felsefe üzerine oluşturan modacı Korçan, 5 şubat Cuma akşamı tanıtacağı tasarımlarını “Dahil Olma Projesi” olarak adlandırıyor. Korçan, her koleksiyonunda olduğu gibi yine doğal dokulara yer verdiğini söylüyor.


Yazının Devamını Oku

Sarıyer nişanlandı

20 Ocak 2010
Derin Sarıyer, iki yıldır flört ettiği Beliz Köprülü ile nişanlandı.

Ferda-Aziz Sarıyer çiftinin oğulları Derin, kendisi gibi mimar olan Beliz Köprülü ile evlilik yolundaki ilk adımı attı. Çift, geçtiğimiz gece Ulus 29’da, ailelerin bir araya geldiği akşam yemeğinde nişan yüzüklerini taktı. Nişan töreninde Derin Bey’in kardeşi Dilruba Sarıyer de hazır bulundu. Beliz Köprülü, birkaç gün önce modacı Sedef Çalarkan’ın 2010 ıstanbul tişörtlerinin kampanya yüzü olmuştu. Çalarkan’ın sınırlı sayıda tasarladığı tişört koleksiyonunun tanıtımı için objektif karşısına geçen Köprülü’yü Akif Hakan Çelebi, W Hotel’de fotoğrafladı.

Boyner’e devrediyor

Levent Penso, bir süre önce Esentepe’deki Astoria Alışveriş Merkezi’nde açtığı Clementine adlı kafeyi kızı Verda Penso ile birlikte işletiyordu. Levent Bey, kafeyi Cem Boyner’in sahibi olduğu Beymen’e devretme kararı aldı. ıstinye Park’ta açtıkları Bej Cafe ile bu sektöre de el atan Boyner Grubu ile sürdürdüğü görüşmelerini sonuçlandıran Penso, bir ay içinde devir işlemlerini tamamlayacak.

Bugün doğum günü

Bugün, Çiğdem Kayalı’nın 50’nci yaş günü... Melek Boz, kızları Senem Çapa ve şebnem Saygınışık’la birlikte Kayalı’ya sürprizlerle dolu bir doğum günü kutlaması hazırladı. Kutlama, bu gece Boz’un işlettiği Arnavutköy’deki Bizz adlı restoranda yapılacak.

Plaket aldılar

ıKSV’nin de taşındığı şişhane’deki Deniz Palas Apartmanı’nın üst katında hizmet veren X Restoran’da önceki gün Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı yararına öğle yemeği düzenlendi. Vakıf başkanı Gündüz Gedikoğlu’nun ev sahipliği yaptığı davete katılanlar arasında Nurten Çapkın, Neval Güler, Hülya Aşık, Nilgün Dumanlı ve Gül Ergi de vardı. Davette Gedikoğlu, vakfa olan katkılarından dolayı Neşe Sert, Ceyda Kadayıfçıoğlu ve Nurgün Kemalbay’a birer teşekkür plaketi verdi.

Önce yakalayıp sonra yediler

Yazının Devamını Oku