Seçim galerisinden numune manzaralar

ABD seçimleri öncesinde yapılan “karakolda biter/mahkemede biter” analizini doğrulayacak şekilde gelişiyor hadiseler...

Haberin Devamı

“Sonuçlar ne zaman netleşir? Senato’da kimin, Temsilciler Meclisi’nde kimin borusu ötecek? Bu gelişmelerin Türkiye’deki, dünyadaki yansımaları nasıl olacak?” gibi soruların net cevapları için beklemek ve epeyce gümbürtü koparacak süreci izlemek gerekecek. Olasılıklar üzerine çene yormaktansa “net” bazı haberlere odaklandım dün sabah erken saatlerden itibaren. Trump ve Biden hattının dışına çıkmak, seçimle bağlantılı 3 farklı karaktere odaklanarak oyalanmak isterseniz beni takip edin...

KANYE WEST
GÜVENDİĞİM BİRİNİ KENDİMİ SEÇİYORUM

MEŞHUR hip hop yıldızı Kanye West, bu seçimlerde ilk kez oy kullandı ve bilin bakalım kime oy attı? Kendisine...

Seçim galerisinden numune manzaralar

Haberin Devamı

43 yaşında sandık gören Kanye, seçimde oyunu kullandıktan sonra şöyle bir mesaj paylaştı sosyal medya hesabından: “Bugün hayatımda ilk kez ABD başkanlık seçimi için oy kullandım ve oyumu hakikaten güvendiğim birine, kendime verdim...”

Kanye’nin 2024 için hazırlık yaptığı zaten biliniyor. Ne kadar başarılı olur bu yolda onu ben bilmem...

Ama bağımsız aday olarak katıldığı bu seçimlerde 60 bin civarında oy aldı ki, oyların çoğu (10 binden fazla) Tennessee’den geldi.

Kanye’nin siyasi kariyeri nasıl gelişir, kimlerden oy alır bilemiyoruz ama eşi Kim Kardashian sosyal medyada sadece “Oyumu kullandım” diye yazdı... Kocasına oy vermiş gibi gelmedi bana pek...

MADISON CAWTHORNE
BU YAŞTA BU OLGUNLUĞA MAŞALLAH!

74 yaşındaki Trump ve 77 yaşındaki Biden’ın yarışından biraz uzaklaşıp genç bir isme odaklanalım.

Seçim galerisinden numune manzaralar

Kuzey Carolina’da Cumhuriyetçi Parti adına yarışan 25 yaşındaki Madison Cawthorn, parti tarihinin en genç temsilcisi oldu.

ABD’de Temsilciler Meclisi’ne girmek için belirlenen yaş 25 ve bu yaşta Washington’a gidene de pek rastlanmıyor...

Cumhuriyetçilerin gelecek kuşağının parlak bir örneği olarak sunulan bu “ideal muhafazakâr genç” kampanya sürecinde cinsel tacizci olmakla ve yalancılıkla suçlansa da amacına ulaştı.

Haberin Devamı

18 yaşında geçirdiği bir trafik kazası neticesinde kısmi felç olduğu için tekerlekli sandalye kullanan bu güzel yüzlü, yakışıklı genç adam, kaza yüzünden askeri akademiye kabul edilmediğini söyleyerek yürekleri burkmuştu.

Ancak askeri akademi tarafından kazadan daha önce reddedildiği ortaya çıktı. Üniversite yıllarında notları pek parlak olmayan Cawthorn, aynı yıllarda cinsel tacizde bulunduğu iddialarıyla sallandıysa da düşmedi.

“Eğer rahatsız ettiysem kendimi kötü hissederim ama bu hadisenin bugün gündeme getirilmesi de ilginç tabii” diyerek sıyrılmaya çalıştı suçlamalardan...

Bu arada sadece kendisinin çalıştığı bir holdingi olduğunu da ekleyelim...

Haberin Devamı

Seçim yarışını kazanınca attığı tweet ise, yaşını konu dışında bırakırsak, siyaseten ulaştığı “olgunluk derecesini” belli edecek düzeydeydi:

“Ağla belki açılırsın, liboş!”

Maşallah terbiyesine, siyasette geleceği parlak olacak, aynen devam!

MARJORIE TAYLOR GREENE
ŞİMDİ SATANİSTLER DÜŞÜNSÜN

BİLMEM duymuş muydunuz? QAnon diye zırvanın daniskası bir hikâye var.

Seçim galerisinden numune manzaralar

2017’de web üzerinde bir mesaj sitesinde beliren, temelsiz, kanıtsız, deli saçması bir teori bu QAnon...

Özetle iş, medya, eğlence dünyası elitlerinin oluşturduğu, satanizm ve pedofili bağlantılı bir grup/örgüt/çete var ve Donald Trump da bu derin yapıya karşı savaşan bir kahraman!..

Aşırı sağcı gruplar arasında sahiplenilen ve en ufak bir delile dayanmayan fantastik suçlamalara inananların sayısı pek de azımsanmayacak düzeyde.

Haberin Devamı

Bu tür manyaklıkları sahiplenen hep çıkar ancak bu komplo teorisi uçukluğunu meclisine taşıyan pek çıkmaz!

Son seçimde çıktı işte...

Irkçı görüşleriyle sivrilen, QAnon’un görüşlerini desteklediği kayıtları ortaya çıkan 46 yaşındaki Marjorie Taylor Greene, Cumhuriyetçi Parti seçmeninden Washington biletini aldı.

İnandıklarını başkası kahvede anlatsa, “Haydi ablacığım, gel sana şöyle sıkı bir gömlek giydirelim, biraz istirahat et klinikte” derler ama bu ırkçı, İslamofobik, komplo teorileriyle kafayı bozmuş kişi “kurtarıcı” gördüğü Trump’ın ordusuna katılıverdi işte...

Şimdi satanistler düşünsün, ne diyeyim?

Yazarın Tüm Yazıları