Eyyy Rafadan Tayfa! Nedir bu reyting?

PERŞEMBE akşamı TRT’de yayınlanan “Cumhurbaşkanı Özel Yayını” total reyting sıralamasında ilk 100 program arasına girememiş.

Haberin Devamı

Duyurmaya doyulamayan meşhur “Ustanın Hikâyesi” belgeseli de ilk 100 arasında kendisine yer açamamıştı.
Haliyle merak ettim, kimlere geçilmiş Cumhurbaşkanı?
Veya televizyoncu ağzıyla konuşursak “Karşısında kimler varmış?”

*

Popüler diziler listenin başında doğal olarak.
Tarafsızlığıyla meşhur lider, canlı yayında muhalefet partisi binasını basıp aksiyon filmi ortamı yaratsa bile “Kurtlar Vadisi” veya “Güldür Güldür Show”u geçemez, zor işler bunlar.
Hoş, Erdoğan’la birlikte yayına katılan bazı medya görevlilerinin performansları Güldür Güldür Show’daki “Eşofmanlı Şevket Hoca”yı aratmasa da seyirci beğenmemiş, almamış işte!
Müge Anlı’yla Tatlı Sert, Esra Erol’la Ever Beni, Bu Tarz Benim, O Hayat Benim gibi programların yer aldığı bir listede ilk 100 hayal sayılır; Erdoğan’ın veya dekoratif unsurların fazla üzülmesine gerek yok.

*

Hem teselli noktamız da var...
Total listede yer bulamasa da, AB grubunun izlediği programlar arasında yüzde 0.92 reyting ve yüzde 2.31 ‘share’ ile yerini almış program.
‘Share’i biraz fazla düşük ama 52’nci sırada mı, 52’nci sırada!
En azından “Yahşi Cazibe”nin tekrar yayınını veya yemek programı “Ver Fırına”yı geçmiş sayılır ki; kendi içinde çok büyük başarıdır!

*

Peki kendisini risk altında hissetmesi gereken programlar var mı?
Bilemem aslında ama “Çizgi Film Makinesi” veya “Rafadan Tayfa” gibi TRT Çocuk yapımlarına geçilmek biraz asap bozmuş olabilir.
Rafadan Tayfa’yı zor günler bekleyebilir, benden söylemesi...

*

Amaaan neyse canım
Morali bozulmasın...
Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kitlelere ulaşma konusunda bir sıkıntısı yok ki!
Mesela dün TÜMSİAD Genel Kurulu’nda yaptığı ve muhalefetten TÜSİAD’a, uluslararası basın kuruluşlarından bir zamanlar “ne istedilerse verdiği” cemaate herkese karışık teknik giriştiği konuşmasını 12 haber kanalı birden canlı yayınladı.
12 diyorum ama fazlası vardır, eksiği yoktur...
7 Haziran’a kadar düzenleyeceği ve üstüne yemin ettiği tarafsızlığını sergileyeceği 30 şehir mitingini de onlarca kanal yayınlayacak zaten.
Yine de izlenilirliği arttırmak için mitinglerde 16 devleti simgeleyen askerleri arkasına dizmek iyi olabilir.
Milletçe Duşakabinoğulları’ndaki elemanı filan ilginç bulduk; izleriz işte bu sayede...

Yazarın Tüm Yazıları