Aaaaaaaaaaa!

MALUMUNUZ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Washington’da konaklayacağı otelin önünde bir grup vatandaş pankartlarla, tezahüratla, destek mesajlarıyla karşıladı.

Haberin Devamı

“Malumunuz” olmayabilir ama bir grup protestocu da vardı otel civarında bekleyenler arasında.

Konuyu buradan heavy metal müziğin güzide şarkı söyleme tekniklerinden “brutal”e yani “vahşi, sert” vokale bağlayabileceğime ben de inanmazdım ama olaylar şaşırtıcı şekilde böyle gelişti.

Nasıl mı?

BAĞIRALIM ARKADAŞLAR
Birkaç kişiden oluşan protestocu grup, Türkiye’den gelen heyet otele yaklaştığı sırada pankart açıp slogan atmaya başlayınca karşılarında Erdoğan’ı korumakla görevli ekibi buluyor.

ABD’de gösteri, yürüyüş, protesto gibi haklar bizim memleketin aksine kâğıt üzerinde durduğu gibi durduğundan, Türkiye’deki gibi “Al bunları, alalalalal!” demek ve derdest edip karakola çekmek mümkün olmadığından, korumalar başka bir engelleme yöntemini devreye sokmak zorunda kalıyor.

Protestocuların sesini bastırmak için, onlarla aynı anda “Aaaaaaaaaaaaaa!” diye bağırmaya başlıyorlar.

Ortaya çıkan manzarayı “komik”, “acıklı”, “ilginç”, “saçma”, “yaratıcı”, “trajik” vb şeklinde değerlendirmek mümkün; hepsi de doğru kabul edilebilir tespitler olacaktır.

İÇSES ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA
“Günlük hayatta kullanılabilecek bu ‘diyalog’ tekniğini gündeme getirdikleri için müteşekkir olmalıyız” diye düşündüm haberin videosunu seyrederken.

Baygınlık getirtici sohbetler sırasında içsesimin aralıksız nara attığını çok bilirim ama bunu dışa vuracak cesareti toplayamamıştım hiç.

Korumaların açtığı bu yolda ilerleyebilir, konuştuğum kişiyle anlaşamadığımda “Sana tek kelimeyle bile değil, tek harfle cevap veriyorum: Aaaaaaaaaaaaaaa!” diyebilirim artık.

Çok teşekkür ederim güvenlik, kendimi güvenlikte hissettim...

Konunun heavy metal’e, brutal vokale nasıl bağlandığını merak eden olursa.

HUZUR EKSKAVATÖRDE
Gençlik başımızda dumanken, gürültülü müziklerin peşinden koşarken, bir ekskavatöre kafayı dayayıp huzur bulacak kıvamda yaşarken brutal vokal kullanan gruplarla mesaim olmuştu.

Halen severek dinlediklerim var elbette, o ayrı.

“Nasıl bir şey bu brutal vokal?” derseniz, mesela Mikael Akerfeldt’in “Bloodbath” dönemini filan dinlemenizi tavsiye ederim.

Özetle “böğürüyoruz” sevgili okur ama kendi içinde melodik bir şekilde böğürüyoruz...

İlk kez dinleyenlerde bir şok etkisi yaratacaktır ama zamanla estetik boyutunu kavrayıp sevmeniz de mümkün olabilir.

Protestocuların sesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşmasını ve tadını kaçırmasını engellemek için “Aaaaaaaaaaaaaaa!” diye bağıran koruma arkadaşlarda bir potansiyel fark ettiğim için yazıyorum bunları.

HAYKO CEPKİN GÖREVE
Tekniklerini geliştirebilirlerse (yardımcı olur mu hiç emin değilim ama kıymetli kardeşimiz Hayko Cepkin iyi yapar bu işi) ikinci bir kariyer olarak death metal alanına yönelebilirler.

Ancak işin püf noktalarını atlamamaları ve belirttiğim gibi tekniklerine yüklenmeleri gerekiyor.

Yoksa yanlış, yerli yersiz brutal vokal kullanımı, evlerden ırak sağlık problemlerine yol açabilir, sesinizi kaybetmenize neden olabilir.

Bu konuda internet üzerinde eğitici videolar vesaire var, seyretmelerini ve işi kapmaya çalışmalarını tavsiye ederim.

Neyse, maksat hasıl oldu, mevzu anlaşıldı herhalde; metalci selamıyla uzuyorum, sıkıntı bastı vallahi:

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Yazarın Tüm Yazıları