İzel Çelebi

Renklerin Gücü Adına

23 Kasım 2020
Renkler her daim bizim günlük rutinimizde ruh halimizi temsil eden ve öne çıkaran bir imaj konusu olmuştur. Bu sezonun popüler renkleri arasında kaybolmak ister misiniz? Daha keskin çizgilere sahip bir kombinin sırrı renklere dayansa da taşımak da bir hayli önemli. Peki bu görünümde büyük rol oynayan renklere gelin bir bakalım…

KIRMIZI CAZİBESİ

Daha güçlü daha iddialı ve daha cüretkar! Tam da kırmızının oyunları bunlar aslında. Sonbaharın solukluğuna canlılık katmak da cabası olsa gerek. Çarpıcı bir kırmızıyla kombinlerinizi tamamlayarak bir o kadar da baş döndürücü tavrınızı ortaya koyabilirsiniz. Sofistike görünümün hitlerinden biri olan kırmızı, her parçada nirvanaya koşarcasına adeta. Daha da cesur bir görünüme kavuşmak için deri parçalarınızda kırmızı rengini kullanmaktan çekinmemelisiniz. Kabanlar, triko takımlar, çorap çizmeler… Aklınıza gelebilecek her parçada kullanabilirsiniz ve tonsürton yapmaktan da korkmayın. Kırmızıya en çok yakışan silver detaylarla aksesuar seçiminizi yaparak kombinlerinizi daha çok beslemek sizden. Derseniz ki full look bana göre değil o zaman kırmızı tercihinizi aksesuarlarınızdan yana kullanabilirsiniz. Ve bilirsiniz ki birbirinden güzel birçok kırmızı tonu vardır, teninize en çok yakışanı bularak zarafete yürüyebilirsiniz.

NATURAL FORMLAR

Doğanın renkleri adeta kombinlerimizde gizli. Bir doğaya kaçış imajı olarak daha natural renklerle mevsime uygun gözükebilirsiniz. Koyu yeşil tonları, sütlü kahve renkleri ve nude parçalarla aynı zamanda retro bir forma kavuşabilirsiniz. Natural renklere en çok yakışan gold aksesuarlar tam anlamıyla kombininizi hem tamamlayacak hem de daha zengin ve güçlü bir forma sokacaktır. Piliseli eteklerin bu sezon hit parçalar olmasıyla birlikte özellikle natural tonlarla beslenmesi de bu trend konusunda size bir tüyo verebilir. Bu tarz eteklerde bel kısmınızı vurgulamaya dikkat edin. Ayrıca toprak tonlarını da kullanarak kombininize katkıda bulunabilir bir bütün oluşturabilirsiniz.

ROMANTİK – DRAMATİK

Siyah ve beyazın modası olmaz değil mi? Çünkü her zaman hittir ve kurtarıcıdır. Peki bu sezon siyah ve beyaz ne tarz kombinleri besleyen cinsten davranıyor dersiniz? Bu renklerin özellikle kadifeyle birleşimi daha romantik ve sofistik bir görünüme kavuşturuyor. Omuzlar daha detaylı ve tabi ki vatka bu sezon olmazsa olmazlar arasında. Siyah üzerine beyaz dantel işlemeli, şifon kumaşlar ve kadifenin dantelle buluşması siyah-beyaz uyumunda level atlatıyor. Siyah ve beyaz ikilisine en çok yakışan aksesuarlardan inci ve taş detaylar adeta sizi tiyatral bir görünüme sokarak trend gözükmenizde rol oynayacak.

Yazının Devamını Oku

Sezonun Trend Parçaları

16 Kasım 2020
Bulunduğumuz sezonun birbirinden trend parçaları yine bizi moda dünyasında ve dönemlerde seyahate çıkarır cinsten. Tekerrür eden parçalardan vintage parçalara, modern kesimlerden canlı renklere…

70’lerin iddialı parçaları, özgürleşen ruhu ve kendini güçlü hisseden imajını benimseyen ve 70’ler temalı parçalar bu sezonun trend parçaları arasında üst sıralarda yerini aldı bile.

BAŞKA BİR DÜNYA YOK

Son zamanlarda çevre kirliliği, küresel ısınma gibi pek çok konuya değinmeyi hedefleyen tasarımcılar güzel mesajlar vermek ve bunları kıyafetlerde de göstermek için iş başında. Doğayı temsil eden ve doğadan ilham alınarak tasarlanan kıyafetler aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesine de dönüştü.

CANLI- PARLAK

Bulunduğumuz mevsimin solukluğuna aldanmayın diyor tasarımcılar ve daha canlı daha parlak kıyafetler bu sezonun trendleri arasında. İçimizi açan modumuzu yükselten şeylere ihtiyaç duyduğumuz şu zamanda biraz renklenip parlamaya ne dersiniz?

Yazının Devamını Oku

Dönemsiz Deri Ceket

9 Kasım 2020
Her neslin parçası olmaktan çıkmayan ve bu durumdan da bizi her zaman memnun eden deri ceketler her dönem varlar ve bu varlığını güncellemelerle devam ettirecekler. Özellikle 80’lerde hit olmaya başlayan deri ceketler o kadar çok sevildi ve benimsendi ki her sezon yine hayatımızda olmaya devam etti. Deri ceketlerde geçen yıllar boyunca aslında hem çok şey değişti hem de hiçbir şey değişmedi. Nasıl mı hadi bakalım vazgeçilmez deri ceketlere!

1970

70’lere kadar aslında daha çok erkek kıyafeti olarak bilinen deri ceketler kadınların kullandığı bir parça olmaktan ziyade erkek gardıroplarında egemen hale gelmiştir. Sonrasında ise kadınların ön plana çıkmasıyla ve kendilerini toplumda daha fazla göstermeleriyle birlikte artık deri ceketler kadınlarında omuzlarını kaplar hale geldi. Böylelikle artık deri ceketler uniseks parçalar haline gelerek herkese fazlasıyla hitap etmeye başladı.

1980-1990

Sadece deri ceket konusunda değil aslında diğer bütün konularda ve bütün moda kategorilerinde en çok ilham alınan dönem olma özelliğini her zaman korumuş olan 1980-1990 dönemleri şu anın trendlerinin bile temelini oluşturduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Peki bu dönemlerin deri ceketleri nasıldı?

Zamansız deri ceketlerin zamanı işte tam da o dönemden bahsediyoruz aslında. Geniş omuzları ve zımba detayları ile Kate Moss’dan Madonna’ya Matt Dillon’dan Johnny Depp’e mükemmel deri ceketlerle sokak stiline kafa tutar cinsten.

Yazının Devamını Oku

Z Kuşağı Modası

3 Kasım 2020
Yaklaşık 2 milyarlık nüfusuyla dünyayı değişime sürükleyen Z kuşağı 1996-2010 doğumlular olarak bilinirken aynı zamanda 2000 sonrasını da tamamen kapsayabilmektedir. Kısaca şu anda henüz iş hayatına atılmamış genç nesil olarak da tanımlayabiliriz. Google çağı olarak da bilinen Z kuşağı birçok sektörü değişime sürüklediği gibi moda konusunda da bir hayli etkili olduğunu söylemek mümkün.

Özgürlükçü ruhları ve teknolojiye bağımlılıkları giyim tarzlarını da değişime uğratarak dejenerasyona sürüklüyor diyebiliriz.  Sıradanlıktan oldukça uzak yeni trendlere hakim ve ben ne giyersem o modadır salaşlığında bir akımdan bahsediyoruz.

Özellikle son zamanlarda gördüğümüz cinsiyetsiz moda tasarımları Z kuşağının da getirdiği bir trend haline geldi. Artık yeni tasarımlar cinsiyetsiz bir tabuyu benimseyerek üretilmekte olup hızla yayıldığını görebilmekteyiz. Defilelerin bir çoğunluğu artık “Cinsiyetsiz” olarak anılmakta.

Geleneksellik de neymiş diyor Z kuşağı ve geleneksellikten çok uzak bir tarza bürünüveriyor. Kural tanımaz bu kuşak moda konusunda hiçbir kurala itimat etmeksizin farklı bir trend oluşturuyor.  Z kuşağıyla birlikte gelen athleisure trendi klasik yapılardan uzak, kalıpların dışına çıkan ve günlük hayatta rahatça kullanılıp sokak stilini konfora taşıyan cinsten bir form taşıyor. Spora giderken kullandığınız parçalarla sokak stilini match ederek bu trende yaklaşabilirsiniz.

Z kuşağının en eğlenceli parçalarından birisi de sanki çamaşır makinesinde solmuşçasına bir görünüme sahip olan batik! Modası adeta geçmeyen, dönem dönem aralıklarla hit olmuş olan batik Z kuşağının da gözde deseni haline geldi.

Yazının Devamını Oku

Yeni Normalde Moda

26 Ekim 2020
Bütün dünya ülkelerini etkileyen corona virüs bildiğiniz üzere birçok sektörü etkilediği gibi moda sektörünü de bir hayli etkiledi ve bir değişime sürükledi. Uzun süreler evlerden çıkamadık ve birçok sosyal yaşantıdan uzak kaldık. İşimizden, ailemizden, sevdiklerimizden ve sevdiğimiz şeylerden…

Uzun bir süreçtir evlerde rahata ve konfora alışmış olacağız ki bu içe dönüklük aslında moda furyasını da farklı açılardan değişikliğe uğrattı. Şimdi ise bu konfora alıştığımızdan evdeymiş gibi rahat hissetmek istiyoruz fakat aynı zamanda şık bir görünüme de sahip olmak istiyoruz. Peki en çok hangi parçalardan kopamadık bu süreçte ve moda dünyasında neler değişti?

RENKLİ SONBAHAR

Aslında sonbahar deyince herkesin kafasında belli başlı renkler canlanır bu hep böyle olmuştur. Virüsle mücadele ettiğimiz şu süreçlerde moda dünyası sonbahar koleksiyonlarında biraz daha değişikliğe gitti diyebiliriz. Peki neler değişti? Bu sonbahar içimizin açılmasına ve artık canlanma sürecine geçmemize o kadar ihtiyaç duyuyoruz ki… O yüzden sonbahar sezonu diğer senelerden farklı olarak biraz daha renkli geçiyor. Ünlü tasarımcılar bu sezon hayata ve insanlara daha pozitif enerji yüklenmesini amaçladıklarından renkleri doyasıya yansıtıyorlar diyebiliriz.

KONFORLU

Evde kaldığımız süreçte konforumuza çok düşkün olduk sanırım ve artık dışarıdayız. Konfora olan bağımlılığımız şu süreçte dış giyime de yansımış durumda olacak ki artık evde kullanılan parçalar birçok tanınan marka tarafından sokak stiline uyarlanmış durumda.

ALIŞVERİŞ LİSTELERİ

Yazının Devamını Oku

Sonbahar Trend Kombinleri

19 Ekim 2020
Geçiş dönemleri her zaman kombin konusunda bizi bir hayli zorlamıştır. Yazdan çıkarken yazlık parçalardan kurtulmak istemezken, kıştan çıkarken de kışlıklardan kurtulmak bir hayli zor olsa gerek. Bahar dönemlerinde havalar bir sıcak bir soğuk ne giyeceğini şaşıranlar olarak bu dönemlerde dışarıda karmakarışık kombinler görmekteyiz haliyle.

Özellikle sonbahar kombinleri genelde yaz kombinlerinden izler taşırken biraz da salaş bir moda girmeye başlayıp konforu arıyoruz. E havalar da soğumaya başladığına göre kışlıkları çıkartmanın vakti geliyor. Sonbahar günlerinin tadını bu güzel kombin önerileriyle çıkartabilirsiniz. Hadi başlayalım o halde!

ELBİSE-KAZAK

Yazlık cicili bicili elbiselerimizden uzaklaşmak istemediğimiz doğrudur. Peki yazlık elbiselerinizi nasıl kombinlemeye devam edebilirsiniz? Beğendiğiniz yazlık elbiselerinizi crop model kazaklarla kombinlemek şahane olurdu. Elbisenize uygun kazak modelleriyle bu işi şip şak halledebilirsiniz. Uzun kazaklarınızı ise alt kısmını rulo yapacak şekilde kazak ile elbisenizin birleştiği noktaya kemer detayı ekleyerek mükemmel bir tarz yakalayabilirsiniz, denemesi bedava.

BATTANİYEMSİ HIRKALAR

Yumuş yumuş sıcacık tutan hırkaları kim sevmez? Keten, ipek kumaşlarla rahatlıkla kombinleyebileceğiniz oversize hırkalar sizi hem bohem hem trend bir forma sokabilir. Yazlık parçalardan hala kopamayanlar olarak bu iyi bir fikir olabilir. Saten askılı bir bluz ile oversize hırkanızla hem şık hem sımsıcak kalabilirsiniz.

ETEK-DİZ ÜSTÜ ÇİZME

O çok sevdiğiniz ama havalar soğuyunca giyemediğiniz ve çorapla da giymek istemediğiniz mini eteklerinizi diz üstü çizmelerinizle kolayla kombinleyip trend bir görünüme kavuşabilirsiniz. Bu sene de diz üstü çizmeler revaçta olduğuna göre mini etek severleri bu kombinle sahneye alalım o halde.

Yazının Devamını Oku

Modanın Kalbi

12 Ekim 2020
Moda, bazı şehirlerde imgeleşmiş bir duruma gelip o şehirle bütünlenmiştir. Moda deyince herkesin kafasında belli başlı bazı şehirler canlanır, şüphesiz. Trendleri önden takip etmek, dünyaca ünlü tasarımlardan haberdar olmak için modanın kalbinin attığı şehirlere bakmak gerekiyor. Peki bu dünya şehirleri hangileri?

Londra

Tarihi dokusu ve estetikliği ön plana çıkan kozmopolit bir şehir. Bütün zıtlıkları birbiriyle harmanlayan ve genç nüfusuyla karışan Londra, her köşe başındaki outlet mağazalarıyla göze çarpıyor. Görkemli ve ünlü mağazalardan butiklere kadar moda konusunda geniş bir skalaya yer veriyor.

Paris

Paris’e gitmek için tek bir sebebiniz olması kafi, moda! Paris, bir bakmışsınız modayla çevirmiş dört bir yanınızı. Yıllar boyunca hep moda konusunda en tepedeydi. Ünlü tasarımcıların mağazalarıyla hala dolu olmasına rağmen Paris sokaklarında sofistik görünüme sahip insanlar artık azınlıkta. Yine de Paris, insanları büyüleme konusunda oldukça başarılı. Moda aleminde kendinizi kaybedebilirsiniz.

Milano

Moda denilince İtalya’da akıllara gelen ilk şehir. Milano’yu modada ön plana çıkaran husus ise işin tasarım olayıyla daha çok ilgilenmeleri. Alışverişin kuşkusuz ki olmazsa olmaz şehirlerinden olan Milano, sizi adeta sokaklarında gezerken modanın takibine sokacak.

Yazının Devamını Oku

Modanın Kısa Tarihi

7 Ekim 2020
Modayı ben yapmıyorum, ben modayım.<br><br>Coco Chanel

Moda kelimesi aslında Latinceden gelen  'modo' kelimesi yani 'hemen şimdi' anlamını taşır. İtalyanlara göre ise gelip geçici bir yenilik olarak tanımlanmıştır. Moda kelimesi kıyafet dışında pek çok kategoride de kullanılmış fakat 1400’lü yıllarda, en çok kullanılan kıyafetler anlamını taşımıştır.

Giyim modası insanlar tarafından binlerce yıldır sevilmektedir. Giydiğimiz kıyafetler bir şekilde ilk kimliğimizi oluşturmuş ve Mısır’ın ilk günlerinden beri baki kalmıştır. Arkeolojik bulgular da çeşitli uygarlıklar tarafından resmedilen ve giyilen parçalara ışık tutmuştur.

Eski Mısırlılar hafif pamuklu kıyafetleri tercih ederken, Yunanlılar genelde uzun, kalın, yünlü kıyafetler tercih etmiş. Romalıların egemen olmaya başlamasıyla modada da hakimiyeti ellerine alıp örnek teşkil etmeye başlamışlardır. 

1800’lü yılların başında Goden Lady’s Book modanın sesi oldu ve Fransızlara moda konusunda övgüler yağdırdılar, hızla popülerlik kazandılar. Modadaki en büyük geçiş dönemi 1960-1970 dönemleri olmuştur. Artık kadınlar daha rahat pantolon giyebilmiş ve bu durum olağan bir hale gelmiştir.  1980’lerde ise saç modelleri büyük bir değişikliğe uğrayarak moda akımına da öncülük etmiştir.

Günümüzde ise artık moda farklı bir ahenge bürünüyor ve bizi de bu ahenge sokmayı başarıyor. Moda, kapsamı ve kişiden kişiye değişkenliğiyle çok sihirli bir kavram olmakla birlikte işlevselliği açısından tarih boyunca tüm milletlerce çok önemli bir yere sahip olmuştur. Tarih boyunca adından söz ettirmiş ve önemli bir yere sahip olan modacıların söylemlerine göz atarsak:

Moda değişir ama stil devam eder.” Coco Chanel 

“Stil ve moda arasındaki fark, kalitedir.” 

Yazının Devamını Oku