İsmail Sarı

İstanbul'un en eğlenceli adresi: Uçurtma Müzesi

14 Ocak 2019
Sokak oyunları kültürü içinde bambaşka bir yere sahip uçurtmalar. Peki en son ne zaman uçurtma yaptınız? Ya da çocuğunuzla beraber hiç uçurtma uçurdunuz mu? İşte size fırsat... Türkiye’de ilk ve tek olan Üsküdar’daki ‘Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi’nde Asya’dan Amerika’ya bin bir çeşit uçurtmanın içinde kaybolurken çocuğunuzla birlikte uçurtma yapmanın eğlencesine doyacaksınız.

Çocukların hayal dünyasını süsleyen renkli, eğlenceli ve özgürlük sembolüdür uçurtmalar... Üç çıtanın çakılarak kâğıtla kaplanmasıyla elde edilen oyuncağın, bulutların ardına kadar gitmesi sizi de havalandırır ve bulutlarla kucaklaşırsınız. Üsküdar’da sahile çok yakın bir konumda olan müze, Uçurtmacılar Derneği Başkanı Mehmet Naci Aköz’ün dünyanın çeşitli yerlerinden topladığı uçurtmalardan oluşuyor. Kendisi bir uçurtmaya 12 bin lira verecek kadar bu işin tutkunu. En ilginci ise uçurtmanın köklü tarihi... Uzakdoğu’da dini ayinler ve inanışlarda kullanılan, savaşlarda haberleşme aracı olarak kendine yer bulan, batıya geçtiğinde ise pek çok bilimsel deneyde aktif rol alan uçurtma, ülkemizde ise bahar oyuncağı olarak algılanıyor.




Müzeye geldiğinizde zile basacaksınız ve sizi güleryüzlü müze çalışanları karşılayacak. Müzede toplam 26 ülkeye özgü 1000’den fazla uçurtma var. İki katlı müzenin ilk salonunda Asya ve Avrupa, ikinci salonunda ise Uzakdoğu ülkelerine ait uçurtmalar sergileniyor. Her biri rengârenk...

Yazının Devamını Oku

Bayramın en avantajlı turları

12 Ağustos 2018
Dokuz günlük tatil başlamak üzere... Oteller doldu, turlarda yer kalmadı. Sizin için bayramda hem tatil yapmak hem de yeni yerler keşfetmek isteyenler için son dakika turlarını derledik. İster yurtiçinde Ege’nin saklı köylerini keşfe çıkın, isterseniz yurtdışında deniz, kum ve güneşin tadını çıkarın...

Sessiz ve huzurlu Foça, Çeşme ve Alaçatı turu
Ege Bölgesi’nin geçmişten bugüne kadar bozulmadan gelen, eski dokusunu koruyan nadir yerlerinden Eski Foça... Sessiz ve huzurlu bir bayram tatili için ideal. Taş evlerin önünden geçip daracık sokaklarda yürümek bile insana huzur veriyor. Tur programında Foça’da tekne turu ve Alaçatı gezisi var. Ayrıca Bademler Köyü, Seferihisar, Sığacık ve Urla görülecek yerlerden.
20-23 Ağustos. İki kişi: 1130 TL (tatilbudur.com).




Yazının Devamını Oku

Aradığı aşkı dünya turunda buldu!

12 Haziran 2018
Cansu Elter (30) dijital pazarlama yöneticisi. Hayatında bir şeylerin eksik olduğu düşüncesi uzun yıllardır aklını kurcalıyordu. Tekdüze bir hayatı olduğuna inanıyor ve bundan kurtulmanın yollarını arıyordu. İstifa etti. Dünya turuna çıkmaya karar verdi. 13 kiloluk sırt çantasına tüm eşyalarını sığdırdı ve yola koyuldu. Maceraya Tanzanya’dan başladı. Şimdiye kadar iki kıta, 9 ülke ve 25 şehri geride bıraktı. Bir sonraki durağı neresi bilmiyor, sekiz aydır dünyayı geziyor. En güzeliyse dünya turu sırasında âşık oldu. Tek kişilik macera Kamboçya’dan sonra ikiye çıktı...
Yazının Devamını Oku

İlkbahar yerel festivallerle güzel

27 Mart 2018
Baharın habercisi olan yerel festivallerin zamanı geldi. Otlu yemekler, yöresel tadımlıklar, konserler ve sergilerle adeta panayır yerine dönen sokaklar, meraklıları için geri sayımda... Bu yıl da birbirinden renkli festivaller sizi bekliyor. Gerekli hazırlığınızı yapın ve kendinizi eğlenceye bırakın... İşte size birkaç öneri...

PORTAKAL KOKULARI ARASINDA Portakal Çiçeği Karnavalı / 5-8 NisanNisan ayında güzel Çukurova insanının karakterleri gibi hava sıcacık olmaya başlar Adana’da… Dört gözle beklenen Portakal çiçeklerinin sarhoş eden kokuları da tüm şehri çepeçevre sarmaya başlayınca bahar gelmiş demektir. Son beş yıldır Türkiye’nin ve dünyanın pek çok yerinden insanlar akın ediyor Portakal Çiçeği Karnavalı’na… Adana halkının misafirperverliği, iklimin davetkârlığıyla birleşince sayı her geçen yıl arttı. Bu yıl ise rekor bir katılım bekleniyor. Hazırlıklar yavaş yavaş tamamlanıyor. Giyin renkli kostümlerinizi,  boyayın yüzünüzü ve kendinizi sonsuz eğlenceye bırakın… Ne dert kalacak ne de tasa… Karnaval programında açık hava konserleri, sergiler, söyleşiler, Adana ve çevre turları, toplu gitar çalma ve uçurtma şenliği bulunuyor.

EN POPÜLERİ Alaçatı Ot Festivali / 5-8 Nisan
Alaçatı artık dünyada bir turizm markası… Her yıl tatil zamanı çok pahalı olmasından şikayet edilse de nostaljik bir hikâye kitabında resmedilmiş sokakları, kültür dolu butikleri ve parmak ısırtan Ege lezzetleriyle insanı kendisine âşık ediyor. Alaçatı denince akla gelen ilk şeyse Ot Festivali… Ot toplama ve ot aşı gibi yarışmaların düzenleneceği festivalde eğlenceli dakikalar geçirmeniz garanti… Ayrıca düzenlenen otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden konserlere kadar birçok etkinlik de var. Festivalin son günündeyse Alaçatı Amfi Tiyatro'da en çok ot toplama ve en güzel ot yemeği yarışmaları düzenlenecek. Bu konuda elime kimse su dökemez diyen kadınlar hadi hodri meydan!

MANTARIN İZİNDE Kuzugöbeği Mantar Festivali / 6-7-8 Nisan

Yazının Devamını Oku

Günde 150 TL’ye dünya turu

5 Şubat 2018
Deniz Bal (37) yılın yarısında iş bulup çalışıyor, diğer yarısında ise kazandığı parayla seyahat ediyor. Bugüne kadar 50’den fazla ülke gezdi. Şimdiyse Latin Amerika turu yapıyor. Yolculuğuna Meksika’dan başladı. Şu anda Kolombiya ve Ekvador dolaylarında. Son durağı Arjantin olacak. Ancak planı her an değişebilir. Günde sadece 35-40 dolar (130-150 TL) harcıyor. Deniz Bal ile tek başına çıktığı macerasını konuştuk.
Yazının Devamını Oku

Sömestr bahane, seyahat etmek şahane

29 Ocak 2018
4 kıta, 29 ülke, 74 şehir...
Yazının Devamını Oku

Aradığı aşkı ‘dünya turu’nda buldu

8 Ocak 2018
29 yaşıdaki eczacı Yadigar Özkan hayatı dolu dolu yaşayanlardan. Tiyatro oyunculuğu ve zumba eğitmenliği de yapıyor. Bu arada her ay üç-dört kez kapağı yurt dışına atıyor. Bugüne kadar 4 kıtada 30 ülkeyi seyahat listesine ekledi. Ancak birkaç günlük geziler gittiği ülkenin kültürünü yaşamasına yetmeyince radikal bir karar aldı. 5 ayda dünya turu için harekete geçti. Önce ucuz bir bilet bulduğu Meksika’ya uçtu. Aradığı aşkı da Meksika'da buldu. Şimdi rüzgâr nereye savuruyorsa oraya gidiyor. Yadigar Özkan’ı Meksika’da yakaladık, serüvenini konuştuk.
Yazının Devamını Oku