Yarım saatte biletler tükendi

Festivaller arasında haklı şöhretini en önde götüren Glastonbury Festivali yine bir rekora imza attı. Geçtiğimiz hafta sonu 22-26 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Glastonbury Festival biletlerinin satışa çıkmasından yarım saat sonra tamamı tükendi.

Haberin Devamı

Yarım saatte biletler tükendi

ADELE ve COLDPLAY FAVORİLER

Yaklaşık 135.000 kişilik festival biletinin tükendiği festival için bilet alamayanların umudu yine bir sonraki seneye kaldı diyebiliriz. Her ne kadar sahne alacak sanatçı ve grupların açıklanmasına epey vakit olsa da, şimdiden Adele ve Coldplay’in önümüzdeki sene ana sahne favorisi olmasına şimdiden kesin gözüyle bakılıyor.

Hafta başında Glastonbury Festivali’nin organizasyon komitesi biletlerin tükendiğini ilan ederken katılımcı olmayı başaran şanslı kişilerden, bilet almak için çaba gösteren herkese teşekkür edip, ‘elimizden gelse de keşke hepinizi misafir etsek!’ demeyi ihmal etmemiş.

Haberin Devamı

HAMLET İSTANBUL’DA

Yarım saatte biletler tükendi

Hamlet bu kez bambaşka bir yorumla sahneye taşınıyor.

Danimarkalı tiyatro topluluğu Theatre Republique ve İngiliz punk-kabare grubu The Tiger Lillies Shakespeare’in ünlü trajedisi Hamlet’i farklı bir yorumla sahneliyorlar.

Theatre Republique’in sanat yönetmeni Martin Tulinius’un eşsiz sahne tasarımıyla renklenen gösteride izleyicilere müziğin, kuklaların, çağdaş sirkin ve güçlü videoların yer aldığı büyüleyici bir dünya sunulacak. Bu arada söz Martin Tulinius’tan açılmışken, kendisi Danimarka’nın en prestijli tiyatro ödülü olan Reumert’i dört kere kazanmış olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim.

Yarım saatte biletler tükendi

‘Shockheaded Peter’ müzikaliyle iki Olivier ödülü sahibi olan The Tiger Lillies, daha önceden Salon İKSV sahnesinde 2010, 2012 ve 2013 senelerinde üç unutulmaz konser vermişti. Grup sirk sanatçılarından avangart fotoğrafçılara, deneysel dansçılardan kukla tiyatrolarına, hatta klasik müzik gruplarına kadar birbirinden farklı birçok disiplinle şov hazırlayan profesyonel bir oluşum. İngiliz grubun müziği ve operayı alışılmadık tarzlarıyla birleştirmeleriyle ortaya çıkardığı yenilikçi bakış Shakespeare’in Hamlet’ini de bilinen halinden daha farklı bir gözle bakma fırsatı sunuyor.

Haberin Devamı

2012 yılında dünya prömiyerini yapan oyun İstanbul’a gelmeden önce İsveç, Meksika, İngiltere, Kanada, Hollanda ve İsviçre gibi gittiği ülkelerde de büyük beğeni toplamış. Şimdi bu eşsiz gösteriyi alkışlama sırası İstanbul’da. 15-16-17 Ekim akşamları Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi’nde‘The Tiger Lillies Perform Hamlet’izleyicilerle buluşacak, biletler için son bir hafta elinizi çabuk tutun derim.

HAFTANIN KONSERLERİ

GUSGUS @8 EKİM PERŞEMBE - BABYLON BOMONTİ

Yarım saatte biletler tükendi

Uzun zamandır merakla beklenen bir konser GusGus. Grup bu yaz Babylon Kilyos’ta konser vermeye hazırlanırken havanın azizliğine uğramış ve konserini iptal etmek zorunda kalmıştı. Yazın bu enfes konser kaçmış olsa da neyse ki ekip de, Babylon ekibi de bu konseri gerçekleştirmek için oldukça istekli.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftalarda yeni şarkıları “Sailor Kid”i hayranları ile paylaşan GusGus, 8 Ekim Perşembe akşamı güçlü kadın vokal Earth ile birlikte Babylon Bomonti’de hayranları ile buluşacak.

EAST INDIA SOUTH @ 9 EKİM CUMA– SALON İKSV

Yarım saatte biletler tükendi

Geçen sezonda Salon’da dinlediğimiz İngiliz müzisyen William Doyle’ın solo projesi East India Youth, 9 Ekim Cuma akşamı Salon’da.

2013 senesinde yayınladığı ilk albümü ‘Total Strife Forever’ ın muazzam başarısından sonra Mercury ödülüne aday olan albüm The Guardian tarafından da yılın en iyi albümlerinden biri olarak gösterildi. Son albümü ‘Culture Of Volume’ kapsamında Salon’a uğrayacak olan ve geçen sezon Salon’daki performansıyla müzikseverlerin gönlünde taht kuran East Indie Youth, 9 Ekim Cuma gecesi 22.10’da Salon’a geliyor. Öncesinde 21.00’da ise, aynı anda hem aydınlık hem de depresif olabilen atmosferleriyle dikkatleri üzerine çeken Astrofella sahnede olacak.

Haberin Devamı

VEGA@ 9 EKİM CUMA- BEYOĞLU HAYAL KAHVESİ

Yarım saatte biletler tükendi

Vega’nın en son 2005 senesinde yayınladıkları ‘Hafif Müzik’ albümlerinden sonra gözlerimiz yollarda, kulaklarımız yeni albüm haberlerinde. Aslında bu konuda bir takım güzel fısıltılar duyuyorum ama yine de resmi haberleri beklemekten yanayım.

Her sene birkaç kış konseriyle sevenlerini mutlu eden grup, 9 Ekim akşamı saat 22:30 itibariyle Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde en sevilen şarkılarını seslendirecek.

2016’NIN EN İDDİALI DİZİSİ

Yarım saatte biletler tükendi

Yapımcılığını HBO’nun yaptığı, Martin Scorsese ve The Rolling Stones’un kalbi Mick Jagger’ın imzası ile yepyeni bir dizi yayına girmeye hazırlanıyor.

Yarım saatte biletler tükendi

‘Vinyl’ adlı yapımın gösterim tarihi Ocak 2016 olarak duyuruldu. Geçtiğimiz gün ilk fragmanı yayınlanan ve üzerinde dört yıldır çalıştıkları bilinen müzikal seride olaylar 1970’ler Amerikan müzik piyasasında geçiyor.

Haberin Devamı

Merakla beklenen dizinin kadrosunda Bobby Cannavale, Olivia Wilde, Ray Romano ve Mick Jagger’ın oğlu James Stevens’ın yer alacağı şimdilik bilinen detaylardan. İlk sezonu 10 bölümden oluşması beklenen dizinin senaryosunu Boardwalk Empire ve The Sopranos’un yaratıcısı Terrence Winter’ın kaleminden çıkıyor.

KARIŞIK KASET

Ekim ayı Karışık Kaset listesi Eylül ayındaki yoğun tempoyu hiç dindirmeden devam ediyor. Piyasaya çıkan yeni çıkan albüm ve single’lar bu ay da müzikseverlere bayram yaşatacak cinsten. Senelerdir yeni albüm yayınlamayan Janet Jackson’dan Avicii’ye,Timbaland’e, Panic! At The Disco’ya birçok yeni şarkı bu ayın listesinde kendine yer buldu.

‘Karışık Kaset by Ekim 2015’ listesini ay boyunca takip etmek, yeni şarkılardan ve albümlerden haberdar olmak için en güzel fırsat.

Keyifli dinlemeler…

1)Selana Gomez- Me & The Rhythm

2)Miles Cyrus – Hands of Love

3)Rudimental feat. Will Heard – Go Far

4)Panic! At The Disco – Victorious

5)A Silent Film – Something To Believe In

6)Duke Lumont – Melt

7)Anna Of The North – The Dreamer

8)Rudimental feat. Lianne La Havas – Breathe

9)Seinabo Sey – Poetic

10)Trick Swayze – Guts & Glamour

11)Janet Jackson – The Great Forever

12)Kav Verhouzer – Good When We’re Together

13)Daughter – Doing The Right Thing

14)Avicii – City Lights

15)Timbaland – UFO

16)Steve Aoki feat. Fall Out Boy – Back to Earth

17)CHVRCHES – Down Side Of Me

18)RHODES – Close Your Eyes

Yazarın Tüm Yazıları