Romantik

Gökhan Türkmen 5. stüdyo albümü ‘Romantik’ geçtiğimiz hafta yayımlandı.

Haberin Devamı

Sanatçının 2019 senesinde hazırlıklarına başladığı ‘Romantik’ albüm projesi 10 şarkıdan oluşuyor. Geçtiğimiz yıldan itibaren her ay yayımladığı single çalışmalarıyla adım adım bizi albüme yakınlaştıran Gökhan Türkmen, bu süra zarfında yayımladığı şarkılara 4 yeni daha şarkı ekleyerek ‘Romantik’i müzikseverlere sundu.

‘Romantik’in prodüktörlüğünü Tunç Çakır üstlenirken, albümün kapak fotoğraflarını Hakan Adil çekmiş. Her yaptığı çalışmada mutlaka bir yeniliği de hayatına katan Gökhan Türkmen, ‘Romantik’ albümünde akustik temalara hem modern bir dokunuş getirmiş. Albümün enstrüman reçetesi de oldukça zengin. Akustik gitar, rock ve caz davullar, ukulele, harmonika, yaylıların da ekisiyle hem rock hem de country duygularını bir bütün olarak barındıran ‘Romantik’in çıkış şarkısı albümün de açılış şarkısı olan ‘Derdim’ oldu.

Haberin Devamı

Sözü ve müziği Gökhan Türkmen’e ait ‘Derdim’ şarkısının düzenlemesi Atıl Aksoy tarafından yapılmış. ‘Romantik’ albümünün yayımlanmasıyla birlikte ‘Derdim’ şarkısının da klibini aynı anda yayınlayan sanatçı bu video klip çalışmasında Murat Joker ile çalışmış. Dikkat çekici ve büyük prodüksiyona sahip ‘Derdim’ video klibi yaklaşık 4 dakikalık bir kısa film hissi veriyor. Gökhan Türkmen’e bu duygusal klipte Yağmur Damla Aydın eşlik ediyor.

Yıldızlar: Gökyüzünden, Aşkın Enkazı, Gülmedi Kader, Kağıt, Alışamadım Masallara

Oscar’ımı Verdim Gitti: Derdim , Yalnızım Ulan

Yeni Çıkış

Kalben – Perişahı’nın Kızı

Kalben geçtiğimiz hafta yepyeni bir şarkı yayımladı.

‘Perişahı’nın Kızı’ içinde birçok ilki barındıran çok özel bir şarkı. Her şeyden önce şarkı ilk defa ‘Alev Alev’ dizisinde dinleyiciyle buluştu. Hemen ardından da dijital platformlarda yerini aldı. Diğer yandan şarkı Kalben’in ilk türkü formundaki çalışması olarak da bir başka önem taşıyor. Şarkıda Kalben’e divanıyla İsmail İlgün eşlik ediyor. ‘Perişahı’nın Kızı’ bütün bu yeniliklere ek olarak Kalben’in bağımsız olarak yayımladığı bir şarkı. 2020’nin değişimleri, müzik alanında da sanatçılara yeni yollar açıyor. Kalben de yeniliğe her daim bir adım önde koşan, korkmayan ve özgürlüğüne daha da sarılan bir sanatçı olarak yeni bir yola adım atıyor.

Haberin Devamı

Pandeminin daha ilk günlerinde uzun süredir üzerinde çalıştığı albümü ‘Kalp Hanım’ı yayımlama cesareti gösterip, yeni şarkılarını sevenleriyle paylaşmaktan geri adım atmak istemeyen Kalben, aynı özgürlük heyecanıyla şimdi yepyeni şarkılara benzer bir hevesle koşar adım gidiyor. ‘Perişahı’nın Kızı’ muhtemelen Kalben’deki yeniliklerin ilk adımı olacak. Yakın zamanda yayımlaması beklenen İngilizce sözleri olan ‘Hey Stella’ ve ufukta büyük bir isimle düet çalışması ihtimali, merakla beklemeye devam etmek için yeterli ipuçları olduğunu düşünüyorum.

Erkin Arslan- Aşk Ne Güzel Şey

Yaklaşık 1 ay önce Erkin Arslan ile Youtube kanalım için bir çekim gerçekleştirmiştik. Nerdeyse 1 saate yakın konuştuk ve bence imkan olsa birkaç saat daha konuşurduk. Hayatı müzikle akan, nerdeyse her anı müziğe adanmış pırıl pırıl bir müzisyen Erkin Arslan. Söyleşimizi yaparken, bu ara bir sürü şarkı geliyor, stüdyodan çıkamıyorum demişti. Birkaç hafta önce yayımlanan yeni şarkısı da muhtemelen bahsettiği o stüdyo günlerinden birine işaret ediyordu.

Haberin Devamı

‘Aşk Ne Güzel Şey’ isimli yeni şarkısında Erkin Arslan’a Buray ve Evrencan Gündüz de eşlik ediyor. Söz konusu şarkı için bir araya gelen üçlü aşkın gücüyle yeni başlangıçlara adım atmayı, umudu anlatıyor. Söz ve bestesi Erkin Arslan’a ait şarkının mix’ini Sarp Özdemiroğlu, mastering’ini ise Çağlar Türkmen yapmış.  

Melankoliyi ortadan kaldıran, neşeli, umut dolu bir havayı yansıtan ‘Aşk Ne Güzel Şey’ şarkısının klibi için kamera karşısına geçen Erkin Arslan, Buray ve Evrencan Gündüz çekimler için Bursa’nın İznik ilçesinde biraraya gelmişler. Ertuğrul S. Doğan’ın yönetmenliğinde çekilen klipte üçlünün keyifli görüntüleriyle birlikte nefis doğa görüntüleri şarkıya ayrı bir anlam katmış.

 

Yazarın Tüm Yazıları