Rihanna kampa girdi

İngiltere’den The Sun’ın haberine göre Rihanna 8. albümünün hazırlıkları için Londra'da kampa girmiş.

Haberin Devamı

The Sun'ın haberine göre tıpkı bir önceki albümü 'Unapologetic'de yaptığı gibi İngiliz söz yazarlarıyla 10 günlük bir çalışma kampına girmiş. 2012 senesinde benzer bir çalışma ile '7. albümü 'Unapologetic'in şarkılarını hazırlayan Barbadoslu şarkıcıdan henüz konu hakkında resmi bir açıklama yok. Eğer söylenenler doğruysa, 2014 senesi bitmeden yeni bir Rihanna albümünün çıkacağı neredeyse kesin gibi.

Rihanna kampa girdi

Diğer yandan Ağustos ayında Eminem ile Amerika'da turneye çıkacak olan Rihanna turne programında 2 gece Pasadena, 2 gece New York’ta ve 2 gece de Detroit’te olmak üzere 6 konser verecekler.

Haberin Devamı

HANDE YENER – MÜKEMMEL

Rihanna kampa girdi

Hande Yener’in yeni albümü ‘Mükemmel’ önceki gün piyasaya çıktı.

Son albümlerinde her ne kadar aradığımı bulamasam da, Hande Yener’in yeni bir albüm çıkartması benim için her zaman büyük olaydır. 2006 senesinde çıkarttığı ‘Apayrı’ albümüyle birlikte benim gibi birçok müzik severi sarhoş eden Hande Yener’den her yeni albümünde benzer lezzette işler beklemek artık alışkanlık oldu.

‘Mükemmel’ adıyla çıkarttığı 2 CD’lik albümünde ‘Ya Ya Ya Ya’ single’ından sonra birlikte çalışmaya başladığı Berksan’ın yanı sıra Altan Çetin’in ve Mert Ekren’in de şarkıları yer alıyor. ‘Sokak Kedisi’, ‘Kaybol’, ‘Unutanlar Gibi’ , ‘Karar Ver’, ‘Tebdil-i Aşk’, ‘Yangın’, ‘O Kadın Gitti’ albümün öne çıkan şarkıları. Özellikle Altan Çetin’in şarkılarındaki miks kalitesi gerçekten çok güzel. Albümdeki Sezen Aksu cover’ı ‘Bir Kış Masalı’ beni yeteri kadar etkilemese de, Ajda Pekkan cover’ı ‘Bir Köşede Yalnız’ Oscar’lar alacak kadar güzel olmuş.

TORI AMOS – UNREPENDANT GERALDINES

Haberin Devamı

Rihanna kampa girdi

Kadın ozanların en önemlilerinden biri olan Tori Amos, dile kolay 14. stüdyo albümü ‘Unrependant Geraldines’ geçtiğimiz haftalarda piyasaya sundu. Tori Amos’tan yeni bir albümün gelmesi bir yana, 22 Haziran’da İstanbul’da KüçükÇiftlik Parkı’nda konser verecek olması da ayrıca Haziran ayını mutlu geçirmek için bir sebep doğrusu.

2009 senesinde çıkarttığı ‘Abnormally Attracted To Sin’ albümünden sonra, farklı projelere gönül veren Amos, 2 orkestral ve bir tane Christmas temalı albümün yanında, bir de müzikal projesinde yer aldı. Nerdeyse hiç boş durmayan Tori Amos, bu farklı çalışmalarla verdiği 5 senelik arayı tekrardan kendi köklerine döndüğü yeni albümüyle kutluyor.

Haberin Devamı

Tori ‘Inrependant Geraldines’ in kendisi için bir çeşit aydınlanma olduğunu belirtmiş. 50 yaşına gelmiş çağdaş müzik yapan bir kadın sanatçının günümüz müzik kültüründe yerinin aslında nerdeyse hiç olmayışına kızan Tori, aslında bu albümün yapım aşamasında en çok kızının kendisini motive ettiğini belirtmiş. Her şarkısının tamamlanmış bir hikaye olduğunu belirten Amos, bu albümde yıllardır başlayıp da bitiremediği ‘Oysters’ şarkısına da yer vermiş. ‘Oyters’ı senelerdir üzerinden değişiklikler yapsa da bir türlü tamamlayamadığını belirten Tori, yeni albümü için seyahat ederken İrlanda’ya gittiğinde şarkıyı orada tamamladığını belirtmiş.

‘Inrependant Geraldines’ i her dinlediğimde bir öncekine göre daha farklı bir detaya denk gelmemek nerdeyse imkansız. 14 şarkılık dolu dolu albümde, Tori mümkün olduğunca az müzisyenle çalışmak istemiş. Röportajda belirttiğine göre yeni şarkıları yazarken, ailesinden bile köşe bucak saklayarak kendi kendine çalıyormuş. Bir gün ‘Weatherman’ i prova ederken eşi, çaldığı şarkının daha önce duymadığı bir parça olduğunu anlayınca, Amos daha fazla üzerinde çalıştığı yeni şarkıları saklayamadığını itiraf etmiş.

Haberin Devamı

Yeni albümden ilk single ‘Trouble’s Lament’ olurken, şarkının klibi de geçtiğimiz günlerde yayınlandı.Klipte de rol alan Tori, şarkının hikâyesine uygun şekilde klipte de başına dert alan bir kıza destek oluyor.

Rihanna kampa girdi

Yazıyı yazmadan önce Berlin konseri öncesinde verdiği röportajı izlediğimde en merak ettiğim şarkısı ‘Promise’ hakkında konuşan Tori, bu albümde kızıyla birlikte şarkı söylediği için çok mutlu olduğunu anlattı. Aralarındaki diyaloglardan bir şarkı yaratan anne kız, aslında birbirlerine de söz veriyorlar. Aynı söyleşide ‘Promise’ ile açılan sohbetten sonra anlatmaya devam eden Amos, kızının gelecekte özel hayatında her kimle birlikte olursa olsun, karşısında değil yanında olup destek olacağına söz verdiğini anlatıyor.

Haberin Devamı

5 sene sonra aslında beklediğim Tori Amos albümünün nihayet piyasada olmasından ötürü ben çok mutluyum. Yeni albümün çıkmasıyla birlikte başladığı turnede çaldığı setlist’leri tumblr sayfasından paylaşan Amos, önceki senelerdeki konserlerinde çalmadığı birçok şarkısını bu turne kapsamına almış.

Rihanna kampa girdi

Özellikle ‘iieee’ nin bu setlist’de olduğunu görmek, 22 Haziran konseri için her gün biraz daha heyecanlanmama sebep oluyor.

YILDIZLAR:

Wild Way

Wedding Day

16 Shades Of Blue

Oysters

Rose Dover

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Weatherman (şarkıda sevdiği kişiyi kaybeden bir adamın hikayesini anlatan Tori, şarkıyı Florida’ya seyahate gittiğinde sabaha karşı yazdığını söylemiş. Şarkının duygusal yönü onun için de hala çok kuvvetliymiş, umarım İstanbul’da dinleriz)

Promises (Albümün incisidir, kızının sesi de en az annesi kadar harika)

Invisible Boy (Albümün en özel şarkısı, Tori bu şarkıda içine kapanık ve sosyal hayatta kendini gösteremeyen bir karakterden yola çıkarak yazmış. Tori’ye göre bu karakter hepimizin hayatında bir dönemde yer etmiş birisi)

Yazarın Tüm Yazıları