Maneskin Sevgisi!

Geçtiğimiz hafta sonu İtalyan rock grubu Maneskin İstanbul’daydı. Yaklaşık 12 bin izlediği bu efsane konserde sanırım en büyük alkışı Eurovision birincisi Maneskin’den sonra anne ve babalar aldı. Buna birazdan değineceğim. Önce bu sıcak günün detaylarıyla başlamak istiyorum.

Haberin Devamı

İstanbul’un en sıcak dönemlerinden birine denk gelen, bu senenin merakla beklenen konserinde kapılar akşam üzeri açılır açılmaz tüm genç hayranlar sahneye en yakın noktalarda yerlerini almıştı. Ben akşam üzeri altı sularında Küçük Çiftlik Park’a gittiğimde konser alanı neredeyse dolmuş gibi olduğunu görünce gerçekten de gözlerime inanamadım. Küçük Çiftlik Parkı dolduran genç hayranların yanı sıra onların anne ve babaları da konser alanında çocuklarıyla birliktelerdi. Bu sıcağın altında, çocuklarının hayran olduğu bir grubun konserinde onlarla birlikte sahneyi bekleyen ve konser boyunca sahneyi göremeyen çocuklarını kah omuzlarına alan, kah onlarla birlikte bağıra bağıra şarkıları söyleyen ebevynlere gerçekten büyük alkış gönderiyorum. Konserin rock enerjisinin beni büyülemesine ek olarak bu manzara aklımdan hiçbir zaman silinmeyecek.

Haberin Devamı

Maneskin merakla beklenen konseri öncesinde kuliste basın mensuplarıyla buluşurken, grup üyelerinin ilk defa İstanbul’a gelmiş olmalarının heyecanı gözlerinden belli olduğunu belirtmeliyim. Grup Eurovision birinciliğinin onlara aslında içlerinde varolan gizli enerjiyi dışarı çıkartmalarına imkan tanıdığını söylerlerken, sadece sevdikleri müziği yapmaya devam edeceklerini her fırsatta tekrarladılar. 2021 yılında yayımlanan ve Eurovision birinciliği getiren ‘Zitti E Buoni’ şarkısının da yer aldığı ‘Teadro d’ira- Vol 1’ albümüyle Platinum Plak kazanan Maneskin, Sony Music Türkiye’den ödülünü konser öncesinde büyük bir mutlulukla aldı.

Maneskin’in sahnesine geçmeden önce ön grup The Ringo Jets’in Maçka’yı kasıp kavuran performansından bahsetmek istiyorum. Hatırlarsınız bundan birkaç ay önce mor ve ötesi’nin İnönü Stadyumu’ndaki konseri öncesinde kendilerini izleyemediğim için bu konserde kaçırmayacağımın sözünü vermiştim. Sözümde durdum ve Maneskin konseri öncesinde The Ringo Jets’in performansını baştan sonra izledim. Sahneye çıktıkları ilk andan itibaren tüyleri diken diken eden, enerjileriyle kalabalığı kendisine hapseden ekip bence izleyiciden tüm yıldızları ve kalpleri kaptı.

Haberin Devamı

Saatler Maneskin için çaldığında grup sahneye Eurovision birinciliği kazandıkları ‘Zitti E Buoni’ ile çıktılar. İtalyan grubun sahnedeki rahatlığı, birbirleriyle olan uyumları, her şarkıda grubun vokali Damiano’nun tansiyonu arttırması muhteşemdi. Bass gitarist Victoria’nın cool hali, gitarda Thomas’ın döktürmesi, davulda Ethan’ın coşkusu bu işi ne kadar severek yaptıklarını her şarkıda ispatlar nitelikteydi. Geçtiğimiz Haziran ayının başında yayımladıkları ‘Supermodel’ şarkısı şu sıralar dünyada birçok ülkede birinci sırada yerini alırken, konserdeki şarkının canlı performansında Damiano Küçük Çiftlik Park’ın kalabalığını deyim yerindeyse her notada yerlerinde zıplattı.

Haberin Devamı

Grup üyeleri konserin sonlarına doğru bir çılgınlık yaparak saha içine girerek konsere izleyicilerin arasında devam ettiler. The Stooges cover’ı ‘I Wanna Be your Dog’u hayranlarının arasında seslendiren Maneskin, bu kalabalıktan rastgele seçtiği izleyicileri ‘Lividi Sui Gomiti’ şarkısında sahne üstüne alarak zaten mutluluk mest olan kalabalığı bir başka seviyeye taşıdı diyebilirim.

17 şarkılık dur durak bilmeyen bu nefis performansta Damiano’nun izleyiciyle flörtü, sahnedeki kimi zaman çılgın halleri rock’n roll’un ölmediğinin bence günümüzdeki en güzel kanıtıydı. Bis için sahneye geri gelen İtalyan grup birçok kere Türk izleyicisinin kendilerini ne kadar mutlu ettiğini, bu kalabalığın onlar için ne kadar değerli olduğunu, yeniden ilk fırsatta konsere geleceklerinin sözünü vererek son iki şarkıyla birlikte performanslarını sonlandırdılar.

Yazarın Tüm Yazıları