Lady Gaga'dan unutulmaz şov

Lady Gaga’nın 5. stüdyo albümü ‘Joanne’ in yayınlamasıyla birlikte 2017 senesinin her köşesinde isminin anılacağı neredeyse belliydi.

Haberin Devamı

Sanatçının yeni albümüyle beklenmedik bir yola saparak adeta bir rock yıldızı olması bir yana, albümün yayınlanmasından kısa süre önce 51. Super Bowl Half Time şovunun da sahibi olacağının duyurmasıyla tüm gözleri Şubat ayına kitlenmişti.


AMERİKA’NIN TELEVİZYONA KİTLENDİĞİ ŞOV
Amerikan futbol ligi NFL’in final karşılaşması olan Super Bowl özellikle Amerika halkının bir sene boyunca merakla beklediği büyük bir etkinlik. Bu sene 51.’si düzenlenen Super Bowl reklamcılar için de ayrı bir iştah kabartan etkinlik durumunda. Zira 2010 senesinden beri her sene yaklaşık 100 milyon üzeri izleyiciyi televizyon ekranlarına bağlayan bu dev şovda yayınlanan reklamların 30 saniyesi 5 milyon dolar civarlarında geziyor. Hal böyle olunca bütün dev markalar da en dikkat çekici reklamlarıyla bu değerli zaman diliminde yer almak için birbirleriyle yarışıyorlar.

Haberin Devamı

Lady Gagadan unutulmaz şov

Super Bowl Halftime şovunda sahne alan sanatçının kim olacağı milyon dolarların havada uçuştuğu bu canlı yayını daha da değerli kılıyor. Geçmiş seneler içinde Michael Jackson’dan, Prince’e, Justin Timberlake’den Janet Jackson’a, Katy Perry’ye uzanan birbirinden büyük isimlerin Super Bowl sahnesinde yer alması, 13 dakikalık bu mini konserin çıtasını her sene daha da yukarı taşıyor. Geçtiğimiz sene Beyonce, Bruno Mars ve Coldplay’in sahne aldığı Super Bowl’da özellikle Beyonce’nin sahnesindeki politik duruşu nerdeyse aylarca konuşulmuştu. Hatta bu şov öyle bir etki yarattı ki, Beyonce’un müzik kariyerinde farklı bir kırılma yaratarak, kendisini daha politik bir sanatçı olarak konumlandırdı.

Lady Gagadan unutulmaz şov
Fotoğraflar, Beyonce Resmi Facebook sayfasından alınmıştır.


ADELE TEKLİFİ KABUL ETMEDİ
2016 yılının favorileri arasında yer alan, çıktığı dünya turnesinde biletlerini ışık hızıyla tükenen Adele aslında 2017’nin Super Bowl sahnesinin ilk sahibesi olmak üzereymiş. Adele çıktığı dünya turnesinde bu konuya açıklık getirerek, ‘51. Super Bowl Halftime şovu için ona yapılan teklifin kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini ve gururlandırdığını ancak kendi müziğinin ve duruşunun bu performans için pek uygun olmadığını belirterek kabul etmediğini’ söylemişti. NFL ve etkinlik sponsoru Pepsi Adele’in söz konusu açıklamasını dair ne bir yorum yaptı ne de söz konusu performansla ilgili teklifi doğrular herhangi bir resmi açıklama yapmamışlardı. Diğer yandan kulislerde Taylor Swift, Rihanna, Justin Bieber gibi isimlerin yanı sıra aslında Lady Gaga’da yükselen bir başka isimdi. 

Haberin Devamı

Gaga dedikoduları fazla uzatmadan, (belki de yayınlamak üzere olduğu ‘Joanne’ albümüne de harika bir tanıtım zemini yaratacağını düşünerek) Eylül sonunda ağzındaki baklayı çıkartarak 51. Super Bowl’un starı olacağını açıklamıştı.  Marjinallik ve şov konusunda eline su dökülmeyecek başarıda olan Gaga merakları ve heyecanları ziyadesiyle karşılar bir şov ile geçtiğimiz Pazar gecesi milyonları ekran başına kilitledi.


7 ŞARKILIK DEV PERFORMANS
13 dakikalık şovuna stadyumun çatısında ‘God Bless America’ ve ‘ This Land Is your Land’ ile başlayan Gaga, gecenin belki de tek politik anı olan sadakat yeminiyle bu bölümü sona erdirip çatıdan aşağı atlayarak onu tanıdığımız ilk single’ı ‘Poker Face’e geçiş yaptı.

Haberin Devamı

LGBT bireylerini atlamadan söylediği ‘Born This Way’’in ardından  ‘Telephone’ ve ‘Just Dance’ i danslar eşliğinde tamamladı ve bir saniye bir nefes nefese kalmadan kendisini piyano eşliğinde yeni şarkısı ‘Million Reasons’ı söyledi. Söz konusu şov için haftalarca süren provaların yanı sıra sadece iki ay boyunca çok ciddi kondisyon çalıştığını belirten Lady Gaga’nın ‘kondisyon’dan kastını onca danstan sonra nefes nefese kalmadan söylediği ‘Million Reasons’ şarkısı izleyince daha iyi anladım.

Lady Gagadan unutulmaz şov

Gecenin kapanış şarkısı olarak ‘Bad Romance’i seçen şarkıcı şovunu kalabalık bir dans grubuyla tamamlayarak, mikrofonu fırlatıp, kucağında Amerikan futbol topuyla sahneden aşağı atlayarak bitirdi. Saha içindeki ve staddaki izleyicilerin oluşturduğu ışık şovu Gaga’nın sahnesine ayrı bir renk katarken, kendisinden beklenenin aksine bu gösteriyi hiçbir şekilde politik bir amaca dönüştürmemesi de bence en akıllıca adımdı. Trump karşıtlığını seçimler sonrası en ağır dille ifade eden Lady Gaga, Super Bowl’un müzik odaklı bir gösteri olduğunu ve politik bir arena olmadığını milyonlara gösterirken bu tavrıyla basında da olumlu eleştiriler aldı.

Haberin Devamı

Her ne kadar Super Bowl’un ana gayesi olan Amerikan Futbolu ile herhangi bir alakam olmasa da, her sene dev bütçeli bu şovu dikkatle ve defalarca izleyen biriyim. Lady Gaga’nın 7 şarkılık bu dev prodüksiyonunu izledikten sonra kendisinin sahnedeki sakinliği ve kendinden emin hali beni gerçekten büyüledi. Önceki senelerin şovlarını göz önüne alırsak, Lady Gaga hem performansıyla, hem de teknik şovuyla yıllarca konuşulacak bir işe imza attı. Geceye dair reyting rekorlarının yanı sıra Lady Gaga’nın başrolde oluğu Super Bowl’dan sonra sosyal medyada atılan tweetler ölçümlendiğinde, önceki yılların rekorunu 5.1 milyon tweet ile kırdığı hesaplanmış. Pazar gecesinin yansımalarını ve rekorlarını alt alta toplayınca, önümüzdeki sene Super Bowl sahnesi hangi şarkıcıyı ağırlayacaksa kendisini şimdiden epey zor hedefler bekliyor diyebiliriz.

Haberin Devamı

Lady Gagadan unutulmaz şov
Fotoğraflar Mason Poole (Lady Gaga Resmi Facebook sayfasından alınmıştır)

 

Yazarın Tüm Yazıları