Kate Bush zirvede!

Kate Bush dünya müzik listelerinde yeniden bir numaraya yükseldi. Hem de 1985 senesinde yayımladığı ‘Hounds of Love’ albümündeki ‘Running Up That Hill’ şarkısıyla. Bu beklenmedik liste başarısının tek sebebi var o da Netflix’in merakla beklenen dizisi ‘Stranger Things’in 4. sezonunun yayına girmesi.

Haberin Devamı

Elimden geldiğince dizinin yeni sezonu hakkında ipucu vermeden dünya müzik listelerini yerinden oynatan durumu size yazmak istedim. Dizinin 4. sezonu pandeminin iki senedir yarattığı prodüksiyon zorlukları sebebiyle 3. sezonundan 3 sene sonra geçtiğimiz hafta yayımlanmış oldu.

Diziyi izleyenler bilecektir, 80’ler temasının yoğun şekilde hakim olduğu dizide müzikleri de benzer şekilde o dönemin en popüler şarkılarıyla dolu. Yeni sezonda da tıpkı önceki sezonlarda olduğu gibi dizinin müzikleri özenle en dikkat çekici sahnelerde bizi yakalıyor.

Kate Bush’un 1985 senesinde yayımladığı ‘Running Up That Hill’ şarkısı da bu sezona imzasını atan şarkılardan birisi olarak dizide yer alıyor. Şarkının nerede ve nasıl bir durumda çaldığını detayını henüz izlemeyenlerin olduğunu varsayarak söylemek istemiyorum ama dizinin özellikle bu sezonu için en önemli anlarına şahitlik eden bölümlere konumlandığı bilgisini vermeliyim.

Haberin Devamı

Tahmin edeceğiniz gibi 80’lerin Kate Bush şarkısı, seneler içinde Placebo dahil birçok önemli grup ve şarkıcı tarafından cover’larının yapıldığı ‘Running Up That Hill’ orijinal haliyle ‘Stranger Things’te yer alınca dijital platformlarda dinlenmesinin katlanması da kaçınılmaz oldu. Şarkı özellikle de Kate Bush’u belki de ilk defa keşfeden yeni nesil tarafından o kadar çok sevilip dinlendi ki, dünya müzik listelerinde bir numaraya yerleşti. Sanatçının bu başarısını sevinçle karşılayan hayranları olduğu gibi, müziğinin popülerleşmesinden ötürü kendilerinden bir hazinenin alındığını düşünen hayranları da mevcut. Şarkının dünyada yeniden yakaladığı bu başarı karşısından Kate Bush geçtiğimiz günlerde bir açıklama paylaştı.

Açıklamasında kendisi de şarkının yakaladığı bu büyük başarısı için büyük bir şaşkınlık yaşadığından bahsetmiş. Gençlerin şarkısını ‘Stranger Things’ sayesinde duyarak tekrar tekrar dinlemelerinin kendisini nasıl iyi hissettirdiğinden bahseden sanatçı, ‘Running Up That Hill’in aldığı yanıtın aslında kendi enerjisine ve iradesine sahip olan bir durum olduğunu belirtmiş ve bu durum karşısında fevkalade bir mutluluk ve gurur yaşadığını söylemiş.

Haberin Devamı

Madrigal’in İlk Harbiye Açıkhava Konseri

Geçtiğimiz Pazar günü Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’ndaki Madrigal konserine gittim. Grup 2021 senesinde merakla beklenen ilk albümleri ‘Neogazino’yu yayımlamışlardı. Bu nefis albümle yaz boyunca ve kışa dönemine kadar birçok konser yaptılar. Özellikle Zorlu PSM’deki konserlerini bir türlü denk getirip izleyemediğim için grubun canlı performansı hep içimde kalmıştı.

Geçtiğimiz pazar günü Madrigal’i sonunda hem de ilk Harbiye konserinde açıkhavada izlediğim için gerçekten çok mutluyum. Konser yaş sınırı olmadan düzenlendiği için grubun genç yaşlardaki büyük hayran kitlesi onları bu özel konserde yalnız bırakmamıştı. Madrigal’in grup olarak sahnedeki birbiriyle olan uyumu gerçekten çok iyiydi. Her şarkı bitiminde konser izleyicisinin yoğun ısrarı üzerine şarkılar kısa bir versiyonla hep bir ağızdan tekrar söylendi. Madrigal izleyicisinin grubuna olan desteği, grubun seneler içinde kazandığı bu özel izleyici kitlesiyle ilk kez Harbiye sahnesinde şarkılarını onlarla birlikte seslendirmesi gerçekten beni de çok duygulandırdı.

Yazarın Tüm Yazıları