Kamp Records ile yeni bir dünya

Kamp Records, Universal Music çatısı altında kurulan, yenilikçi ve heyecan verici bir hareket.

Haberin Devamı

Kurucusu ve prodüktörü VEYasin nam-ı diğer E. Yasin Vural, aslında bu oluşum için 17-18 yaşında attığı temellerle bugüne geliyor. Seneler önce Ankara’da yaşarken ve müzik üretimlerine devam ederken, bir oluşuma ait olma isteğiyle VeYasin’in kurduğu Basemode Records tecrübesi bugün ona bambaşka bir yapım firmasını kurma şansı sunmuş.

Kamp Records ile yeni bir dünya

2015 senesinden beri! projesiyle müzik gündeminde çokça adından söz ettiren VEYasin, bu süre zarfında hip hop’tan aslında uzak kalmamış. 4 sene içinde bir sürü başarılı genç müzisyenle tanıştığını belirten sanatçı bu sinerjinin onda yeniden bir takım olma, bir ekip olma ve üretme ateşini yaktığını belirtiyor.

Haberin Devamı

Kamp Records ruhunu bu temelden alıyor. Ana akım ve alternatif fark etmeksizin tüm müzik türlerini kucaklayarak Türkiye’nin gelişen çağdaş ve özgün müzik üretimine yeni bir nefes katmayı hedefliyor. Bu oluşumu Universal Music gibi global ölçekte dev bir müzik şirketinin desteklemesi de çok önemli. Bu sayede hem daha çok Hey! Douglas yeni müzisyen imkan bulacak hem de yaratıcı işlerle sektör zenginleşecek.

Kamp Records ismini kamp kelimesinden alıyor. Müziği birlikte çalışarak üretilmesine de referans gösteriyor. Bu oluşumdan ilk mahsül VEYasin’in EP’si ‘FORMAT #1’ olacak. Söz konusu EP hem yeni bir konsepti ifade ettiği için, hem de adı itibariyle yeni bir format getireceği için oldukça iddialı. 3 şarkılık bu çalışma VEYasin’in geçmişteki hip-hop tarzına, şimdilerdeki müzik dünyasına ve gelecekteki müzik bakışına bir bütün olarak göndermeler içeriyor. FORMAT #1’in ardından daha önce denenmemiş bir sound’la dinleyiciyle buluşacak olan genç ve yetenekli kadın vokal Martino’nun albümü Kamp Records’tan yayınlanacak. Martino ile çalışmanın kendisine de çok şey kattığını belirten VEYasin genç müzisyenlere prodüktörlük yaparken ulaşmak istedikleri müziğe giderken bir anlamda köprü olmak istediğini belirtiyor. Kamp Records’a ulaşmak, demolarımı bu ekiple paylaşmak istiyorum diyenler için twitter: @kamp_records.

Haberin Devamı

Kamp Records ile yeni bir dünya

MARŞANDİZ SONRASI

Bu sene Mart ayında yayınlanan ilk stüdyo albümü ‘Marşandiz’ Hey Douglas’ın başarısını özellikle yurt dışında da parlatan bir çalışma oldu. Hey Douglas mahlasıyla VEYasin bizzat yurt dışındaki festivallerde çalmasa da, albümdeki şarkıların bu etkinliklerde DJ’ler tarafından çalınması albümün eriştiği başarıyı ispatlar nitelikte.

Yine bu sene Hey! Douglas’ın yayınladığı, 70’lerin ortalığı yakan Türkçe şarkılarından ‘Ayva Çiçek Açmış’I Gaye Su Akyol vokaliyle, ‘Deterjan’I ise Can Gox’un benzersiz sesiyle yepyeni bir soluk getirmişti.

Bu akıma geçtiğimiz hafta bir yenisi daha eklendi: ‘Bim Bam Bom’. Şarkının Hey Douglas’ın elinden çıkmış bu yeni hali single olarak yayınlanmadan önce sanatçı konserlerinde bizzat çalmış ve dinleyicilerin reaksiyonuna göre yeniden şekillendirip trap sound’unu dans unsurlarıyla harmanlamış. Ortaya çıkan bu yeni haliyle ‘Bim Bam Bom’ bizleri yeniden dansa davet ediyor!

Haberin Devamı

Kamp Records ile yeni bir dünya

CAN BAYDAR VE FATMA TURGUT İLE YANGIN YERİ!

Can Baydar ve Fatma Turgut nefis bir şarkıda bir araya geldiler. ‘Yangın Yeri’, Can Baydar’ın solo yolculuğundaki ikinci büyük adım ve bu şarkıda ona Fatma Turgut eşlik ediyor. Can Baydar şarkıyı yazdığında bu hikâyeyi bir kadın gözünden görünce şarkının yansıttığı duygunun çok daha başka bir boyuta dönüştüğünü belirtiyor. Şarkı çok dolambaçlı yollara girmeden direk net bir şekilde ifadesini aktaran bir yapıda olduğu için dinlediğinizde sizi ilk seferde yakalıyor.

Avrupa Müzik etiketiyle yayınlanan ‘Yangın Yeri’ için ikili Gürsel Çelik ile çalışmışlar. Şarkı o kadar güçlü ki, ekip prodüksiyon için ince eleyip sık dokumuş ve uzun süre istedikleri hale gelene kadar stüdyodan çıkmamışlar. Nerdeyse geçtiğimiz yaz boyunca bu şarkı üzerinde çalışan ekip kayıtları Stüdyo Daire’de tamamlamış, miksini Özgür Yurtoğlu, mastering’ini ise Çağlar Türkmen gerçekleştirmiş.

Haberin Devamı

Kamp Records ile yeni bir dünya

Sözü ve müziği Can Baydar’a ait şarkının klibi de üzerinde konuşulması gereken bir çalışma olmuş. Klip için yönetmen koltuğunda Ecem Gündoğdu otururken, görüntü yönetmenliğini Veli Kuzlu üstlenmiş. Veli Kuzlu’nun yer aldığı bir klip zaten her seferinde başka bir film gibi oluyor, o yüzden ‘Yangın Yeri’nin klibini bir başka yere koyuyorum.

Can’ın ve Fatma’nın da vokalleri kendilerine has çok farklı ve özel sesler. Her ikisinin de grup müziği geçmişi olup, artık solo kariyerlerinde ilerlemesi anlamında bence bu şarkının ikisine de bir başka yakıştığını düşünüyorum.

Can Baydar’ın solo kariyerinde her attığı adım benim de hayranları kadar ilgimi çekiyor merakla takip ediyorum. Bundan sonra yeni single’ı ‘Yangın Yeri’nin ardından bir tane daha single çıkartacağı daha sonrasında belki bir EP üzerinde çalışacağına dair duyumlar aldım. Fatma Turgut’a gelecek olursak bu sene yayınladığı ilk solo albümü ‘Elimde Dünya’ ile harıl harıl konserden konsere koşan sanatçı, önümüzdeki dönemde albümden 1-2 şarkıya daha klip çekecekmiş. Bunlardan ilki için sene bitmeden kamera karşısına geçecek sanatçının hangi şarkıya klip çekeceği merak konusu.

Haberin Devamı

11 Aralık önemli bir gün çünkü Can Baydar IF Ankara’da sahne alacak. IF Ankara öyle bir mekân ki, ben Ankara’da yaşarken, o dönemler performans izlemek demek ya Manhattan’a gitmek demekti ya da mutlaka IF Ankara’da doya doya konser izlemek demekti. 11 Aralık’taki Can Baydar’ın performansı çok özel çünkü Fatma Turgut’un de düet yaptığı ‘Yangın Yeri’ni ikili sahnede birlikte söyleyecekler. Ankaralı müzikseverlere şimdiden duyurulur, 11 Aralık’ta kimselere söz vermeyin derim.

Yazarın Tüm Yazıları