İstanbul'un en yeni festivali: Parkfest

Haberin Devamı

Bakmayın siz havalar bu aralar hala buz gibi, en fazla bir ay sonra ne giydiğimizi şaşırdığımız bahar günleri başlayacak. Klasik soğuk algınlığı, bahar alerjileri derken birçok konser ve festival haberleri de kulağımıza fısıldanacak ve bu sayede bir nevi vitamin depolayacağız.

İstanbulun en yeni festivali: Parkfest

İşte bu festival haberlerinden yepyeni bir tanesi ile yazıyı açmak istedim. Şehrin en yeni festivali ParkFest, kaliteli müzik, moda, alışveriş ile tüm gün eğlence vadediyor!

İstanbulun en yeni festivali: Parkfest

2015 yılının ilk açıkhava festivali olarak ParkFest, 10 Mayıs’ta Küçükçiftlik Park’ta, yaklaşık 12 saat boyunca çeşitli sanatsal ve kültürel aktiviteleri ve moda gösterileri de deneyimleme imkânı sunacak.

Haberin Devamı

İstanbulun en yeni festivali: Parkfest

10 Mayıs tarihinde gün boyunca alternatif içeriğiyle müzikseverleri eğlenceye davet eden ParkFest The Dø, Kadebostany, Princess Chelsea grupları aynı sahnede bir araya getirmeye hazırlanıyor. Festivalin bir diğer orijinalliği de tamamen kadın müzisyenlerden oluşması.

İstanbulun en yeni festivali: Parkfest

Festivalde sahne alacak sanatçılardan belli olan isimlerden biri de son ayların en dikkat çeken ismi Kalben. ParkFest’in avantajlı bilet satışının 5 Nisan’a kadar olduğunu belirtmekte fayda var, elinizi çabuk tutun derim.

ARS LONGA – GÜNLER

İstanbulun en yeni festivali: Parkfest

Ars Longa’nın albümü ‘Günler’ bu hafta yayınlandı.

Kendi adıma çok uzun zamandır beklediğim bu albüm, Ars Longa’nın da benzer şekilde hayata geçirmek için uzun zamandır çabaladığı bir iştir diye düşünüyorum.

Albüm yayınlandığından beri durmadan dinlediğim şarkılar deyim yerindeyse son günlerimin fon müziği oldu. Yaklaşık 20 gün önce Sofar’da konser vermeye geldiklerinde bu ay içinde ilk albümlerinin yayınlanacağını duyduğumda havalara uçmuştum. Bağımsız müziğe olan inancımı arttıran gruplardan biri olarak Ars Longa’nın, bu yolda geçirdiği onca vakitten sonra yok olmayıp, nihayet albümüyle geri gelmesi kesinlikle kutlanacak bir zaferdir. Müzik sektörünün acımasız çarklarında yok olmadan, albümü sonlandırıp, onları yıllardır merakla bekleyen sevenlerine kavuşmaları sade tanımıyla “gururun” ta kendisidir.

Haberin Devamı

İstanbulun en yeni festivali: Parkfest

‘Günler’in 2013 ile 2015 seneleri arasında kayıtları Bee, Babajim, Wall, Malikhane, Lojman, 252 ve Virüs stüdyolarında tamamlanmış. Albümün fotoğraflarını Begüm Koç çekmiş, kapak tasarımında ise Sinan & Uygur imzası var. Kayıtları iki senede tamamlanınca albümün künyesi de müzisyenler bakımından zengin olmuş. Bu sebeple de hepsine bu yazıda yer vermek istiyorum. Umut Gökçen prodüksiyon, düzenleme, kayıt ve bazı şarkılarda gitar çalmış, Ali Sinan Çulhaoğlu şarkıların sözlerinde, tüm müziklerde ve düzenlemelerde, gitarda ve synth’te yer almasının yanı sıra şarkılarda da vokaliyle eşlik etmiş. Emre Malikler miks ve kayıtta görev alırken ‘Apoyevmatini’ de gitar ile , ‘Deniz Kabuğu’nda ise geri vokaliyle yer almış. Uygar Çehreli albümlerdeki gitarlarda, Tufan Büyükgüngör bas ve kayıtlarda, Can Güngör davullarda, Baran Göksu ve Umut Çetin davulların kayıtlarında yer almışlar. ‘Günler’ in mastering’i Çağlar Türkmen’e emanet edilmiş.

Haberin Devamı

Ali Sinan Çulhaoğlu nefis vokaliyle ses verdiği Ars Longa’nın albümünde misafir vokaller de yer almış. Sakin’den bildiğimiz Onur Özdemir ‘Beyaz Kale’de, Sapan’dan tanıdığımız Baykal Ada ‘Deniz Kabuğu’ ve ‘O Rüya’ şarkılarında, Berat İşçioğlu ise yine ‘Deniz Kabuğu’nda ek vokal olarak yer almışlar.

İstanbulun en yeni festivali: Parkfest

Ars Longa ‘ Sanatçı güzel şeylerin yaratıcısıdır. Sanatı açığa çıkartıp sanatçıyı gizlemek, sanatın amacıdır’ sözünü kendine ülkü edinmiş bir grup. Peyote’de çaldıkları sayısız geceden yola çıkarak, Myspace’in parladığı dönemlerde hayranlarını en temelden kazanan grup şimdi yeni albümüyle daha da çok kişiye ulaşabilecek. Ars Longa şimdilerde olgunluk döneminde akıllara ve kalplere hitap edecek ‘Günler’ ile dijital platformlarda ve Itunes üzerinden sevenlerine ulaşmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Grubun adını aldığı “Ars Longa, Vita Brevis” sözünü motto edinen diğer bir deyişle “sanat sonsuz, hayat kısadır” diyen Ars Longa’ya kulak vermeniz dileğiyle…

YILDIZLAR:
Ceviz Renk Sandıklar
Deniz Kabuğu
İstanbul Uyurken
O Rüya

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:
Beyaz Kale (Albümün incisidir)
Gözyaşı Şişesi
Gerçek Aşk Bekler

Yazarın Tüm Yazıları