İstanbul'da Tarkan zamanı

Yazın en keyifli dönemi geldi.

Haberin Devamı

Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde biletleri önceden tükenen ‘Tarkan fizy Konserleri’ geçtiğimiz hafta sonu başladı. 1-2-4-5-8-9-10 Temmuz tarihlerinde İstanbul’un en prestijli konser mekânlarından olan Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesinde 7 gece boyunca Tarkan rüzgarı esecek.

10. stüdyo albümü ’10’ u Haziran’ın ikinci haftasında yayınlayan Tarkan, yeni şarkılarını ilk kez Cemil Topuzlu Açıkhava sahnesinde seslendiriyor. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan sanatçı, İstanbul’un sıcak akşamlarını hep bir ağızdan söylenen şarkılarıyla daha da ısıtıp, performansında en popüler eski şarkılarına da yer veriyor.

İstanbulda Tarkan zamanı

Bayram tatili dönüşü, hemen geçtiğimiz hafta sonu ben de soluğu Tarkan konserinde alanlardandım. İstanbul’un aşırı sıcaklarla boğuştuğu bu hafta sonu, Tarkan konserine gitmek yapılacak en iyi seçenek diyerek Harbiye’deki açıkhava sahnesine gittim. En son 2 sene önce gittiğim Tarkan konserini hatırlıyorum da resmen tüm Harbiye konseri baştan sonra ayakta izlemişti. Şimdi yepyeni bir Tarkan albümü de piyasaya çıktığı için bu konserlerin anlamı haliyle daha da büyük oluyor.

Haberin Devamı

Tarkan performansına yeni albümü ‘10’ dan yayınladığı ilk şarkısı ‘Yolla’ ile başlarken, ilk 3 şarkıda Harbiye’yi kendi kontrolüne aldı. ‘Yolla’ şarkısında Harbiye açıkhava sahnesindeki kalabalık hep bir ağızdan şarkıyı söylerken, bu durum sonraki şarkılarda da pek değişmedi diyebilirim. Yeni albümü piyasaya çıkalı henüz birkaç hafta olmuşken, sevenlerinin konserdeki şarkılara katılma haline tanık olunca şimdiden yeni albümdeki tüm şarkıları ezberlemiş olmasına inanamadım.

İstanbulda Tarkan zamanı

Konser repertuarı için çok özen gösterildiği belli olan gecede yeni şarkılar ve eski en popüler şarkılar belli bir ahenk ile arka arkaya geldi. Tarkan yeni albümünden slowlara da yer verdiği konserde ‘Beni Çok Sev’ şarkısına sıra geldiğinde, Harbiye’yi dolduran kalabalık şarkıyı adeta marş söylercesine ezbere Tarkan’dan önce söylediler. Bu anı gördükten sonra ‘albümden ikinci klip hangi şarkıya gelecek?’ soruları daha başlamadan cevabını almış gözüküyor. 

Haberin Devamı

Konserden aklımda kalan en güzel anlar: ‘Çok Ağladım’, ‘Hodri Meyda’ ve ‘Ölürüm Sana’ performanslarıydı. Özellikle ‘Hodri Meydan’ın rock havası canlı canlı daha da güzel olmuş, umarım bu şarkıya da bir klip çalışması yapılır. Arkasından gelen ‘Ölürüm Sana’ da hala bir o kadar güzel ve vazgeçilmez bir güzellikteydi.

Harbiye’de bugüne kadar çok konser izledim ama şu bir gerçek ki Tarkan konserleri gerçekten hepsinden bir başka oluyor. Konserin akışını,  söylenen şarkılarını bilseniz de, Tarkan sahneye çıktığında havaya farklı bir enerji yayılıyor. Malumunuz Tarkan konserlerinin biletleri tükendi ama yine de bir umuttur, çevrenizde bilet alıp gitmeyen birileri çıkarsa, ya da yanına bir arkadaş arıyorsa ne yapın edin İstanbul’da Tarkan zamanını kaçırmayın derim.

İstanbulda Tarkan zamanı

Not: Fotoğraflar sanatçının resmi Facebook sayfasından alınmıştır.

 

Yazarın Tüm Yazıları