İki şehir, iki ülke, tek konser: Bölüm 2

Hatırlarsınız geçtiğimiz senenin Ekim ayında şef Burak Onur Erdem’in yönettiği İstanbul Avrupa Korosu Selanik’te Mary Konstantinidou yönetimindeki Selanik Şehir Korosu ile birlikte dostluk konseri gerçekleştirmişti.

Haberin Devamı

İki şehir, iki ülke, tek konser: Bölüm 2

Şimdi sıra konserin Türkiye’de yapılacak olan 2. ve son bölümüne geldi. Bu sefer Selanik Şehir Korosu Ekim ayında yapılan bu ziyarete karşılık olarak İstanbul’da 17 Ocak Cumartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü Garanti Kültür Merkezi’nde İstanbul Avrupa Korosu ile birlikte eşsiz bir konser vermeye hazırlanıyor.

'İki Şehir, İki Ülke, Tek Konser' adıyla anılan bu konserde her iki koro kendi repertuarlarının yanı sıra sahnede bir Yunanca, bir Türkçe eseri birlikte seslendirecekler.

İstanbul Avrupa Korosu, Selanik doğumlu şair Nazım Hikmet'in doğum günü şerefine, Nazım Hikmet eserlerinden oluşan, solist Serenad Bağcan ile konuk solistler eşliğinde sunacağı bir program müzikseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

İki Şehir, iki Ülke, Tek Konser etkinliğinin programı şu şekilde;

İki şehir, iki ülke, tek konser: Bölüm 2

Cumartesi akşamınızı planlarken Saat 20:00’da başlayacak olan etkinlik için de ajandanızda boş yer bırakın derim.

2015 KONSER AJANDASI BELLİ OLDU

Daha sene yeni başladı derken konser haberleri de birbiri ardına duyurulmaya başladı. Normalde yaza doğru senenin büyük konserleri duyurulur diye düşünürken, 2015 sanırım bize ezber bozduracak. Öyle beklemediğim isimler önümüzdeki haftalarda İstanbul’a konsere geliyor ki, şaşırmamak elde değil.

İki şehir, iki ülke, tek konser: Bölüm 2

Bunlardan ilki olan Amerikalı R&B sanatçısı Kelis CRR Caz Şubat’ına konuk oluyor. Kelis Hayatımıza ‘Milkshake’ şarkısıyla girip, seneler içinde farklı müzik türlerine korkusuzca dalan bir sanatçı. Sanırım benim için en büyük etkiyi 2010 senesinde yayınladığı dans albümü ‘Flesh Tone’ ile yapmıştı. David Guetta, Will.i.am, Benny Bennassi gibi dans müziğinin usta isimleriyle bu albümde birlikte çalışan sanatçı tam da dans müziğine ne güzel yakıştı derken, 2014 senesinde ‘Food’ albümüyle neo-soul ve R&B özüne geri dönüş yaptı.

Haberin Devamı

4 Şubat’ta Cemal Reşit Rey Salonu’nda CRR Caz Şubat’ına konuk olacak usta ses için sabırsızlanıyorum.

ONEREPUBLIC GELİYOR!

İki şehir, iki ülke, tek konser: Bölüm 2

İşte beni heyecanlandıran bir diğer konser daha, OneRepublic İstanbul’a geliyor!. Grubu bizle tanıştıran, Timbaland ile birlikte yaptıkları “Apologize” şarkısını herhalde bilmeyeniniz yoktur.

Geçtiğimiz senenin belki de en çok dinlenen şarkılarından biri olan ‘Counting Stars’ın yaratıcısı olan Amerikalı pop-rock grubu Türkiye’de ilk defa Pozitif Live organizasyonuyla 30 Mayıs Cumartesi akşamı Volkswagen Arena’da sahne alacak.

Grubun vokali ve beyni olan Ryan Tedder için müzik dünyasının şarkı fabrikatörü diyebiliriz. Beyonce, Taylor Swift, U2, Maroon 5, JLO, Adele gibi sanatçılara yazdığı şarkılarla da adından bir hayli söz ettiren sanatçı, grubu OneRepublic ile birlikte son olarak yayınladıkları ‘Native’ albümlerinin turnesi kapsamında Türk hayranlarıyla buluşacaklar.

Haberin Devamı

Yaptıkları müziğin yanı sıra destek verdikleri sosyal sorumluluk projeleri ile de öne çıkan grubun kendi oluşumları “Good Life Foundation” adlı yardım vakfı bulunuyor. “Nerede ve ne şartlarda doğmuş olursa olsun, dünya üzerindeki her bireyin iyi yaşama hakkı vardır. Biz de fırsatımız varken, elimizden geleni yapıyoruz,” diyen grup üyeleri, “Children’s Hospital Colorado Foundation”, “Food Bank”, “The Denver Santa Claus Shop”, “Save the Children” ve “Mile High United Way” gibi çoğu çocuklar için kurulan, dünyanın farklı noktalarındaki yardım kuruluşları ile ortak çalışmalara da imza atıyor.

OLAFUR ARNALDS GELİYOR!

İki şehir, iki ülke, tek konser: Bölüm 2

Bundan kısa bir süre önce, Aralık ayında Kiasmos projesiyle İstanbul’da Salon İKSV’de konser veren Olafur Arnalds bu sefer de CRR Caz Şubatı kapsamında Türk hayranlarıyla bir kere daha buluşacak. 16 Şubat’ta sahne alacak olan İzlandalı sanatçının
CRR Sahnesindeki performansında yeni parçalarını duyma imkanı bulacağız. Olafur’un İstanbul’da ne kadar çok sevildiğini biliyorum, bu konser için son dakika bilet aramak istemiyorsanız elinizi şimdiden çabuk tutmanızı öneririm.

Haberin Devamı

MUM

İki şehir, iki ülke, tek konser: Bölüm 2

Bir İzlandalı sanatçıdan bir başka İzlandalı grubun konser haberine geçiyorum.

12 Şubat’ta İstanbul’da Mum sahne alacak. 1997’de İzlanda’da kurulan grup 2000 senesinde yayınladıkları ilk albümlerinden bu yana geride 6 albüm bırakmışlar.En son 2013 senesinde piyasaya sürdükleri 7. albümleri ‘Smilewound’ u eski bir Baltık çiftlik evinde kaydeden grup üyelerine bu albümde Kylie Minogue’un da eşlik etmiş.Melodik ve insanın içini ferahlatan sakinlikteki grubu canlı izlemek için sabırsızlanıyorum!

SKRILLEX @ GARAJISTANBUL

İki şehir, iki ülke, tek konser: Bölüm 2

Size bir iyi, bir de kötü haberim var.

30 Ocak’ta Skrillex ilk defa Türkiye’de olacak, bu iyi haberim. Kötü haberimse etkinliğin biletleri maalesef tükendi!.

Haberin Devamı

İşin doğrusu ben de hala inanamıyorum biletlerin bu kadar hızlı tükenmesine. Demek ki elektronik müzik kitlesi epeydir Skrillex’i bekliyormuş. Skrillex kendisini uzun zamandır bekleyen Türk hayranlarıyla ilk kez FG 93.7 ve Beat The Night farkıyla buluşacak. Bilet alamayanlar için diyebileceğim tek şey, 5 saat içinde biletleri tükenen bir etkinlik elbette bütün organizatörlerin iştahını kabartmıştır. Bu da demek oluyor ki, Skrillex muhtemelen başka bir etkinlik için ilk fırsatta yine gelecektir.

KARIŞIK KASET

Yeni senenin ilk Karışık Kaset listesini yapmak hep heyecan verici oluyor.

Özellikle geçtiğimiz sene her ay yaptığım bu listeleri bu kadar yakından takip edip,bana yorumlarınızı ilettiğiniz için teşekkür ederim. Her ay bu listeleri hazırlamak sizlerin katkılarıyla, benim için daha da büyük bir zevke dönüşüyor.

Karşınızda senenin ilk listesi Karışık Kaset by Ocak 2015. Liste Spotify’da da aynı isimle hazırlandı. Ay boyunca bu liste yeni şarkılar eklendikçe serpilip büyüyecek, takip etmekte fayda çok.

Keyifli dinlemeler…

1)Ayşe Hatun Önal feat. Onurr – Güm Güm

2)Marina And The Diamonds – Immortal

3)Fall Out Boy – Irresistable

4)Ephemerals – You Made Us Change

5)Kanye West – Only One

6)Natalie La Rose – Somebody

7)Beatrive Eli – Trust Issues

8)Young Ejecta – Welcome To Love

9)Howard – Money Can’t Buy (Single)

10)Ella Henderson – Hard Work

11)Alekesam – All Is Forgiven

12)Common & John Legend – Glory

13)MADE IN HEIGHTS – PANTERA

14)Alex Winston - Careless

Yazarın Tüm Yazıları