Gökhan Türkmen ‘7’ İle dans ettirecek!

Bu Cuma Gökhan Türkmen 7. Stüdyo albümü ‘7’yi yayımlamaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Sanatçı bu albümde deyim yerindeyse bizi diskoya götürüyor. ‘7’ ile Gökhan Türkmen’in müzik kariyerinde yepyeni bir yanını keşfedeceğimizi düşünüyorum. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru yayımladığı ‘Romantik’ albümü aslında henüz daha taze sayılacak bir yerdeyken, sanatçı pandemi döneminde durmaktansa yeni şarkılarla dinleyenlerini mutlu etmeyi tercih ediyor.  Bunu da daha pozitif ve dans dolu bir yorumla sunuyor.

Geçtiğimiz hafta sonu albümün basın lansmanında pandemi sebebiyle online olarak bir araya geldik ve yeni şarkıları dinledik. Gerçekten bu albümün lansmanını bir mekânda ilk defa dinleyip, o anın enerjisini Gökhan Türkmen ve ekibiyle birlikte yaşamayı çok isterdim. Evde laptop karşısında şarkılarda kendi kendime yükselme hali maalesef bu dönemin gerçeği oldu. 

Haberin Devamı

Albümde 7 şarkı yer alıyor. Künyesine baktığımızda söz ve müziklerde Gökhan Türkmen ve Mert Carim imzası görüyoruz, düzenlemelerde ise Genco Arı yer alıyor. Geçen yıl tekli olarak yayımlanan ‘Deli’ bu albümün kapanışını yapıyor. 2020’nin sonunda yayımlanan ‘Romantik’ albümünde ‘Deli’ yer almamıştı. ‘Romantik’ albümün ruhundan ve havasından farklıydı ‘Deli’ şarkısı, meğer bu albümü bekliyormuş. Şimdi ‘Deli’ de kendisine yakın tarzdaki diğer arkadaşlarına kavuşarak ‘7’nin nefis kimyasını birlikte oluşturmuşlar. Tüm albümü dinledikten sonra kapanışın bu yolun başlangıcı olan ‘Deli’ ile bitiriyor olması da bence ayrıca kıymetli.

‘7’ disko ve funk soslu, içinde rocknroll hisleri barındıran kıpır kıpır tam bir yaz albümü olmuş. #iyiyaşa mottosuyla yaza başlangıç yapacak olan ‘7’ albümüyle Gökhan Türkmen dinleyicisini dansa kaldıracak derken abartmıyorum. ‘7’ ile gerçekten adımlar dansa dönüşecek. Albümden benim ilk dinleyişte 3 favorim var hangisi daha önde emin olamıyorum. ‘Nanay’, ‘Şerefine’ ve ‘İmza’ dinlediğimden beri aklımda tekrarlıyor. Sanırım ‘İmza’yı şu sıralar daha çok seviyorum.  Yeni albümden ilk video klip ‘Şerefine’ şarkısına çekilmiş. 7 Haziran’da yayınlanacak olan klibin yönetmenliğini Murat Joker yapmış. Gökhan Türkmen’in her yeni işinde yarattığı yenilik ve dinamik dokunuş bu albümde de kendisini gösteriyor. ‘7’ renkli, enerjisi yüksek, yaza ve hepimize gerçekten iyi gelecek bir albüm olarak 4 Haziran itibariyle tüm dijital platformlarda yerini alacak. 

Devir Değişti

Haberin Devamı

90’lar Türk Pop Müziğine yön veren önemli isimlerden Çelik çok özel bir albümle geri döndü. 12 şarkılık ‘Devir Değişti’ albümü Fatih Erkoç, Emre Aydın, Cem Adrian, Pamela, Halil Sezai, Umut Kuzey, İskender Paydaş ve Orkestrası, Oğuzhan Uğur, Gülçin Ergül, Can Gox ve Rubato kariyerinde 35. Yılını deviren Çelik’in şarkılarını kendi yorumlarıyla bu albümde kaydetmişler.

Arpej Yapım etiketiyle geçen hafta yayımlanan ‘Devir Değişti’ albümünün müzik direktörlüğünü İskender Paydaş, süpervizörlüğünü ise Umut Kuzey üstlenmiş. Şarkıların yeni düzenlemeleri gerçekten de yakışmış. 90’lar trenini kaçıranlar için bu şarkıların yeniden hayata kazandırılması çok değerli. Şarkıların yeni düzenlemelerinden sonra dönüp bir de orijinal hallerini dinleyip o dönemlere gittim. Yeni düzenlemeler bir şekilde şarkıların ruhunu koruyarak, onlara yeni bir hava katmış.

Haberin Devamı

Fatih Erkoç’un seslendirdiği ‘Afedersin’, albümün açılışını yapan Cem Adrian yorumuyla ‘Kim Daha Çok Seviyor’, sesini çok ama çok özlediğim Pamela yorumuyla ‘Benimle Kal’, nefis bir Emre Aydın yorumuyla efsane ‘Hercai’, Halil Sezai’nin kendine has yorumuyla ‘Bu Şehirde’, Gülçin Ergül’ün seslendirdiği ‘Yaman Sevda’, Can Gox’un güçlü yorumuyla ‘İçim Sızlıyor’ benim için bu albümün favorileri oldu. Çelik, ‘Devir Değişti’ albümünün kapanışında 1995 senesinde yayımladığı ‘Nazına Ölüyorum’u yeniden yorumlamış. 

Yeni Çıkış

Neslihan Engin – Olaysız Dağılalım

Neslihan Engin’in yeni şarkısı ‘Olaysız Dağılalım’ geçtiğimiz hafta tüm dijital platformlarda yerini aldı. Neslihan Engin’in sadeliği ve bunu müziğine yansıtma tarzı beni her seferinde heyecanlandırıyor.
Sanatçının Lucky Ones Music ve Sony Music Türkiye etiketiyle yayımladığı yeni şarkısı ‘Olaysız Dağılalım’ın söz ve müziği kendisine, düzenlemesi ise Kargo grubundan tanıdığımız ve sanatçının uzun zamandır birlikte çalıştığı prodüktör ve aranjör Selim Öztürk imzası taşıyor.

Haberin Devamı

Sanatçı yeni şarkısını yazarken pandeminin etkisiyle insanların içe kapanma hali, yalnızlık hissiyatı ve romantik ilişkilerdeki yabancılaşmasına odaklanmış. ‘Olaysız Dağılalım’ı canlı kılan havası bence biraz da şarkıdaki gitarların ve enstrümanların canlı kaydedilip, analog bir sistemle mikslenmesinden geçiyor. Umut Aral’ın yönetmenliğiyle çekilen klipteki retro dokunuşlar hem şarkıya, hem de Neslihan Engin’in performans dolu sahnelerine renk katmış.

Nova Norda – Bataklık

Nova Norda 2021 yılını gerçekten nefis şarkılarla zenginleştiren seslerden. Bu sene Can Ozan, Sedef Sebüktekin, Birkan Nasuhoğlu ile birlikte 21 günde kaydettikleri EVDE albümünden sonra birbiri ardına şarkılar yayımladı. ‘Masal’, Birkan Nasuhoğluyla düeti ‘Uyanmam’, Korhan Futacı ile ‘Cehennem’ ve şimdi de geçtiğimiz hafta yayımladığı ‘Bataklık’.

Haberin Devamı

‘Bataklık’ta Nova Norda nefsine yenilen birinin hikayesine ses veriyor. Şarkının kurgusu, Nova Norda’nın vokali ve özellikle de düzenlemesi çok hoşuma gitti. ‘Bataklık’ duygusal bir yapıda olsa da, her dinlediğimde bana motivasyon aşılayan hali var. Bu duygunun böyle geçmesinde Nova Norda’nın kendi nevi şahsına münhasır şarkı söyleme ve üretme halinin payı oldukça büyük. Söz, beste ve düzenlemesi kendisine ait şarkıda, prodüktör olarak ‘Cehennem’ ve ‘Kuzeye Kaç!’ şarkılarında da birlikte çalıştığı Ufuk Kevser ile çalışmış.

Yazarın Tüm Yazıları