Colplay’in 7. ve 'son' albümü

Gün geçmiyor ki, albüm tanıtımları orijinallikte sınır tanımasın.

Haberin Devamı

Colplay’in 7. ve son albümü

Önceki hafta Londra metrosunda yayınlanın yukarıda gördüğünüz logonun olduğu ilan sosyal medya ve müzik dünyasını karıştırmaya yetti. Colplay’in hafiye hayranları Chris Martin’in Global Citizen Festival’da giydiği t-shirt’ündeki  logonun metrolardaki logoyla aynı olduğunu farketmesi bu gizemin çözülmesine ilk işareti vermiş.

Colplay’in 7. ve son albümü

Çok geçmeden BBC 1’da Zane Lowe’e konuk olan grubun vokalisti Chris Martin 4 Aralık’ta ‘A Head Full Of Dreams’ adlı yeni albümlerini yayınlayacaklarını ilan etmiş. Chris Martin, Zane Lowe’a verdiği röportajda grubun 7. albümünün tıpkı 7. kitaptan sonra biten Harry Potter serisine benzediğini belirtmiş.

Colplay’in 7. ve son albümü

Bu özel çalışma için her şeylerini ortaya koyduklarını belirten İngiliz şarkıcı, Coldplay olarak yaptıkları son çalışma olabileceğinin de altını çizmiş. Son albümleri ‘Ghost Stories’in aksine grup Aralık ayında yayınlanması beklenen 7. Albümleri ‘A Head Full Of Dreams’ için turneye çıkacağını şimdiden duyurmuş. Eğer dedikleri gibi söz konusu 7. albüm son Coldplay albümüyse, artık Türkiye’den de bir Coldplay geçer umuduyla radarlarımız gruptan gelecek turne haberlerinde olacak.

Haberin Devamı

ADELE REKORDAN REKORA KOŞUYOR

Colplay’in 7. ve son albümü

Son iki haftadır yeni şarkısıyla Adele manşetten inmiyor.

“25” adlı 3. albümünden yayınladığı ilk single çalışması “Hello” ile sanatçı geri dönüş anlamında ciddi bir rekora imza atmış durumda. Rakamlarla Adele rekorları şu şekilde:

  1. Yayınlandığı ilk haftada ‘Hello’ 7.32 milyon kez dinlenme rakamıyla 4 milyonluk en yakın rakibi Justin Bieber’ın ‘What Do You Mean’ ‘i neredeyse ikiye katlamış,
  2. Benzer şekilde ‘Hello’ single’ı yayınlandığı ilk hafta Amerika’da 1.1 milyon kez indirilmiş olup, 2009 senesinde 600.000 kez indirilen Flo Rida’nın ‘Right Round’ rekorununu silip süpürmüş ve ilk haftadan Billboard Top 100 listesine birinci sıradan girmiş,
  3. Bu kadar dinlenen ve indirilen şarkı elbette Youtube’un Vevo kanalında da bir başka rekora imza atmış. ‘Hello’ yayınladığı ilk 24 saatte 27.7 milyon kere izlenmeyle en çok izlenen video ünvanını kazanmış,
  4. Şarkı Amerika’daki dijital platformlarda 20.4 milyon kez dinlenerek Eylül ayındaki 10.1 milyonluk rekoru ikiye katlamış,
  5. Rekorların şarkısı ‘Hello’ yayınlandığı her ülkenin müzik listelerinde 1. olurken, Shazam uygulamasında yayınlandığı ilk gün 200.000 kere aratılarak daha önce hiç ulaşılmamış bir rekoru da kendi adına yaratmış.
     Colplay’in 7. ve son albümü

3. albümünden henüz sadece yayınlanan ilk single ile rekorları altüst eden Adele hanım, uzun zamandır beklenen yeni albümü ‘25’i 20 Kasım’da XL Recordings’ten yayınlamaya hazırlanıyor. 11 şarkılık albüm için geri sayım başladı, 2016 senesi Adele’in geri dönüşünü altın harflerle yazacak gibi duruyor.

 MORRISSEY ELEŞTİRİLERE KIZGIN

Colplay’in 7. ve son albümü

Haberin Devamı

Morrissey’in 2013 senesinde yayınladığı ve en çok satanlar listesinden uzun süre inmeyen otobiyografisinden sonra sanatçı bu sene piyasaya sürdüğü ve ilk defa denediği roman türündeki kitabı ‘List Of The Lost’ için yapılan eleştirilere oldukça kızgın.

Sanatçı yakın zamanda piyasaya çıkan romanı için yapılan eleştirilerin kitaba karşı değil bilakis kendisine yöneltildiğini düşündüğünü belirtmiş. Öyle ki Guardian ve Observer’da çıkan eleştirilere ateş püsküren İngiliz sanatçı, bu eleştirilerin kitabın içeriğinden çok eleştirmenlerin kendi beğenileri etrafında şekillendiğini ve bu yorumlarla kazanacakları tepkiyle kendilerine ilgi çekmeye çalıştıklarını söylemiş. Moz her ne kadar ifade özgürlüğüne inandığını söylese de, yapıcı olmayan ve karalamaya yönelik bu tarz eleştirilerin amacını aştığından ötürü bunlara sessiz kalmayacağını belirtmiş.

Colplay’in 7. ve son albümü

Haberin Devamı

Penguin kitabevinden yayınlanan 118 sayfalık kitap, içeriğindeki amatör ve eksik yazıldığı iddia edilen cinsel bölümlerinden ötürü geçtiğimiz hafta ‘Bad Sex In Fiction Award’ ödülüne aday gösterileceği açıklanmış. Morrissey’in yeni romanı eğer söz konusu ödülü alırsa, ödül verenler de kendisinden ağzının payını alacağına hiç şüphem yok.

KARIŞIK KASET

Kasım ve Aralık ayı Şükran Günü, Yılbaşı ve tatilleri sebebiyle müzik piyasası için de pek hareketli olacak. Ellie Goulding, Adele, Coldplay gibi birçok büyük ismin yeni albümlerinin bu aylara denk geliyor olması elbette tesadüf değil.

Yepyeni şarkılardan oluşan ‘Karışık Kaset By Kasım 2015’ listesini takip etmek hem müzik piyasasının nabzını tutmanızı sağlayacak, hem de güncel şarkılardan uzak kalmamanıza yardım edecek.

Keyifli dinlemeler…

1)      Kiiara – Gold

2)      Pia Mia – Touch

3)      Ellie Goulding – Army

Haberin Devamı

4)      Weezer – Thank God For Girls

5)      Mine Snow – Heart Is Full

6)      David Guetta feat. Sia & Fetty Wap – Bang My Head

7)      Ariana Grande – Focus

8)      The Neighbourhood – Cry Baby

9)      Betablock3r – Out Of Touch

10)   Marc Scibilia – Jericho

11)   RAC feat. Speak – One House

12)   Susanne Sondfor - Accelerate

13)   Night Riots – Follow You

14)   Wet – You’re The Best (Cyrill Hahn Remix)

15)   Hannah Lucia – Don’t Hold Out

16)   Young Galaxy – Ready To Shine

17)   Armin Van Buuren feat. Kensington – Heading Up High

18)   Janelle Kroll – Down To You (My Confidante)

19)   Holiday Oscar – Carousel

20)   Suede – Outsiders

21)   Sia – Bird Set Free

22)   Shawn Mendes - Stitches

 

 

Yazarın Tüm Yazıları