Baneva’dan Manifestor

Geçen yılın sonbaharıydı galiba, malum pandemi sonbaharla birlikte tekrar hızlanıyor endişesi hepimizde devam ediyordu. İşte o dönemden bir gün Universal Music Türkiye ofisinde 3-4 kişilik bir ekiple yakın dönemdeki yeni çıkışları dinlemek için buluşmuştuk. Herkes mesafeli şekilde koltuklara oturup, yeni çıkışların heyecanına odaklanmıştı. O gün dinlediğimiz çıkışlardan biri Baneva’nın ‘Hiçbiri’ydi. Hepimiz şarkıyı dinledikten sonra deyim yerindeyse adeta yüzümüze kuvvetli bir rüzgar esmişçesine sarsılıp şaşırdığımızı hatırlıyorum. Baneva’nın bomba gibi bir albümünün yolda olduğu, ilk şarkının ‘Hiçbiri’ olduğu bilgisi o günlük tek elimizdeki detaydı. O günden beri Baneva’nın bu albümünü gerçekten merakla bekliyordum. Bu merak nihayet sona erdi ve geçtiğimiz hafta Baneva’nın ‘Manifestor’ Universal Music Türkiye etiketiyle yayımlandı.

Haberin Devamı

Rap müziği son senelerin en üretken sahnesi olarak liderliğini sürdürüyor. Birbirinden yeni ve genç sanatçılar her hafta yeni şarkılarıyla dinleyicisine ulaşıyor. İşin doğrusu bu kadar çok üretimin olması çok sevindirici olsa da, bu alandaki rekabet de bence bir o kadar zorlaşıyor. Çünkü gerçekten de bazı üretimler birçoğundan kendini çok net şekilde ayrıştıracak detay ve özellikte oluyor. Baneva’nın ‘Manifestor’ albümü de bu özel işlerden birisi. 11 şarkılık albümde sözler Baneva imzasıyla yer alırken, Da Poet, SKAII, GOKO!, PMF, Kaan Yanartaş, NNOZ gibi isimleri de prodüktör olarak künyede görüyoruz. Albümün çıkış şarkısı ‘Amigo’ aynı zamanda klibiyle şu an yayında. ‘Manifestor’un genel akışı dinleyicinin dikkatini bir saniye bile kaybetmeyecek bir enerjide ilerliyor. Bence esas marifet de burada Baneva’nın vokal tekniğinde yatıyor. 10 numara 5 yıldız nefis bir albüm olmuş, bahara bu albümle net bir giriş yaptım.

Haberin Devamı

Yıldızlar: Tok, Amigo, Her Baktığımda, Müsade

Oscar’ımı Verdim Gitti: Hiçbiri, An

Billie Eilish’in Fotoğrafları Rekor Kırdı

Geçtiğimiz haftanın olayı Billie Eilish hala rekorlarıyla gündemde kendisinden söz ettiriyor. İngiliz Vogue dergisi kapağında yer alan genç sanatçı tarihe bir imza daha attı. Derginin Haziran 2021 baskısı için yapılan çalışmanın fotoğraflarını geçtiğimiz gün paylaşan sanatçı Instagram’da kısa süre içinde en çok konuşulan konu oldu.

Eilish’in yayımladığı bu özel sayı için yapılan fotoğraf çekimleri Instagram’ın en kısa sürede 1 milyon beğeni rekorunu kıran postlar olarak tarihe geçti. Söz konusu çekimlerde Marilyn Monroe ve 1950’ler havasını stiline yansıtan Billie Eilish, Vogue ekibine kendi vizyonunu hayata geçirmesine destek verdikleri için ayrıca teşekkür etmiş. Fotoğraflar şimdiye kadar hiç görmediğimiz cesurlukta bir Billie Eilish’i oraya çıkarttığı için sanatçıya müzik ve sanat dünyasından birçok ünlü isim takdir ve alkışlarını  kendi sosyal medya profillerinden paylaştılar.

Yeni Çıkış

Ozan Tekin – Anarya I

Bu Cuma Ozan Tekin’den nefis bir EP geliyor: ‘Anarya I’.

Haberin Devamı

Ozan Tekin’i ilk grubu Yora, daha sonra Post Dial ve Ars Longa’dan bilenleriniz çıkacaktır. Yora’nın ‘Gün Sözleri’ albümü benim arşivimde çok özel yeri olan bir albümdür. Sadece bunlar değil elbette, Ozan’ın mazisi birçok sanatçıyla birlikte yaptığı çalışmalar ve sahne performanslarıyla dolu. Şimdi ise çok özel bir albüm ile karşımızda.

Anarya sanatçının deyimiyle geriye doğru bir göç hikayesini anlatıyor. Almanya’dan başlayan bu hikâye İstanbul’dan geçip sanatçının memleketi Adana’da son buluyor. Bu Cuma yayımlanacak olan EP bu hikayenin ilk bölümünü bize aktarıyor. 5 şarkılık EP sanatçının şu anda yaşadığı Almanya’yı konu ediyor. Ozan Tekin’in şans eseri karşısına çıkan hasarlı bir 65 yaşındaki duvar piyanosu bu çalışmanın esas kıvılcımını yakıyor. Bu piyanoyu onarırken uzun zamandır yazdığı piyano kompozisyonlarını onunla kaydetmeye karar veriyor. Neoklasik, caz ve ambient türlerin harika bir harmanı olan ‘Anarya I’ son birkaç haftadır benim çalışma odamdaki fon müziğim olarak bana eşlik ediyor. 2 EP ve 1 albümden oluşan üretimin ilk bölümü bu Cuma herkesin evine girmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Mert Alkaya – Omnipotence

30 senelik uzun bir müzik kariyeri olan Mert Alkaya geçtiğimiz ay ilk solo albümünü yayımladı. Şu an Bulutsuzluk Özlemi’nin davulcusu olan Mert Alkaya, bu uzun müzik kariyerinde Aylin Aslım, Feridun Düzağaç, Demir Demirkan, Aslı Gökyokuş, Sertab Erener gibi isimlerle çalışmış.

Geçtiğimiz ay yayımlanan ilk solo albümü ‘Omnipotence’ 7 şarkıdan oluşuyor. Her şarkıda Mert Alkaya’ya bir müzisyen arkadaşı eşlik etmiş. Albümün düzenlemelerinde farklı bir yol izleyen Mert Alkaya, şarkıların davul bölümlerini tamamlayıp daha sonra bu şarkıların her birini başka bir müzisyen arkadaşıyla ortak yaparak farklı müzikal palet ortaya çıkartmış. 7 şarkılık albümde sadece ‘Broken’ şarkısında vokal var, diğerleri ise enstrümantal. Bu özel albümde Mert Alkaya’ya Ceyda Pirali, Serkan Çeliköz, Tuğba Selin, İlkay Özboyar, Hakan Gürbüz ve Korhan Nart eşlik etmişler. Son zamanlarda dinlediğim en özgün çalışmalardan biri olan ‘Omnipotence’ dikkat edilmesi gereken bir albüm olmuş.

Yazarın Tüm Yazıları