49. İstanbul Müzik Festivali

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla 18 Ağustos – 16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 49. İstanbul Müzik Festivali ile bu haftanın yazısını açmak istedim. İstanbul’un en güzel zamanı olan yaz konserleri, 49. İstanbul Müzik Festivali ile en keyifli açık hava mekanlarında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

İstanbul Müzik Festivali kendi tarihinde ilk kez tüm konser programını açık hava mekanlarında gerçekleştiriyor. Festival süresince 14 farklı mekânda Türkiye ve yurt dışından 30’un üzerinde solist, topluluk ve orkestra müzikseverlerle buluşacak.

49. İstanbul Müzik Festivali kapsamındaki konserlerde Tekfen Filarmoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Accademia Bizantina, Festival Orkestrası, Modigliani ve casalQuartet gibi toplulukların yanı sıra Fazıl Say, İdil Biret, Khatia Buniatishvili, Anna Vinnitskaya, Alexander Rudin, Hande Küden, Paul Meyer, Simon Ghraichy, Martynas Levickis ve Ufuk-Bahar Dördüncü gibi birçok büyük ismin performansları izlenebilecek.

Tüm konserlerin açık havada gerçekleşeceği 49. İstanbul Müzik Festivali bu yıl Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras, Maximum Uniq Açıkhava, Fransız Sarayı, Venedik Sarayı, ARTER Arka Bahçe, Rahmi M. Koç Müzesi, Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus ve Saint Benoît Fransız Lisesi Avlusu’nda pandemi önlemlerine uygun şekilde düzenlenecek.

Haberin Devamı

Dolu dolu bu programa ek olarak İstanbul Müzik Festivali kapsamında Atatürk Kent Ormanı, Fenerbahçe Parkı ve Yıldız Parkı’nda düzenlenecek ücretsiz hafta sonu konserlerine tüm İstanbullular davetli olduğunun bilgisini de vereyim. Ayrıca festivalde çocuklara ve gençlere yönelik doğa yürüyüşleri, atölye çalışmaları yine ücretsiz olarak pandemi önlemlerine uygun olarak gerçekleştirilecekmiş.

49. İstanbul Müzik Festivali bu yılki teması “Başka Bir Dünya Mümkün” olarak belirlenmiş. Klasik müziğin evrensel ve birleştirici gücüyle ortak bir duyguda buluşmayı hedefleyen İstanbul Müzik Festivali, zengin ve özel programıyla 1 ay boyunca müzikseverleri bu özel dünyaya misafir edecek.

Yeni Çıkış

Nova Norda -Doya Doya

Nova Norda’nın müzik üretimine bayılıyorum. O kadar içten ve doğal bir şekilde ortaya çıkartıyor ki şarkılarını, her yeni şarkısı bir sonra ne yayımlayacak diye beni meraklara sürüklüyor. Aslında ‘Doya Doya’yı yazmakta geciktim. Şarkı yayımlanalı 2 hafta oldu ama her dinlediğimde daha bir sevgiyle bağlanıyorum.

Haberin Devamı

‘Doya Doya’ tam bir yaz şarkısı olmuş. Korkusuzca sevmek üzerine, tam da yazın neşesine, pozitif enerjisine uygun bir çalışma var karşımızda. ‘Doya Doya’nın söz, müzik ve düzenlemesi Nova Norda’ya ait. Şarkının prodüktörlüğünü Ufuk Kevser yapmış. Şarkının akustik gitarlarını Kaan Arslan çalarken, kapak fotoğrafı Burcu Karademir tarafından çekilmiş. Bağımsız bir sanatçı olarak her işini kendi üstlenen Nova Norda, ‘Doya Doya’ için sahilde çektiği Instagram klibi bence bu şarkı için olabilecek en güzel video çalışması.

Derin Sarıyer – Yangın Çıksa Da

Geçtiğimiz hafta Derin Sarıyer yeni teklisi ‘Yangın Çıksa Da’yı yayımladı. Şarkının sakin tempolu ama elektronik dokunuşlu haline bayıldım.

Haberin Devamı

Yangın Çıksa’da Derin Sarıyer’e Nilay Özkara eşlik ediyor. Şarkı aynı zamanda Derin Sarıyer’in önümüzdeki aylarda yayımlayacağı EP’nin de habercisi. 2021’in başında yayımladığı ‘Hastane Koridorlarında’nın ardından yaptığı ‘Yangın Çıksa’ teklisinde bugüne kadar yayımladığı şarkılardan farklı olarak ana vokali Nilay Özkara’ya bırakmış. Şarkının söz, müzik ve düzenlemesi Derin Sarıyer’e, mix ve mastering ise Berk Bayri’ye ait. Şarkının havasını daha da iyi yansıtan klibinin arkasında da yine Berk Bayri imzası var.

Derin Sarıyer pandemi dönemini üretim anlamında yoğun geçirenlerden olmuş. Önümüzdeki aylarda 4 şarkılık bir EP yayınlama hazırlığında olan sanatçı şu sıralar Memet İncili’nin prodüktörlüğünde 14 şarkılık albümü üzerinde çalışıyor.

Yazarın Tüm Yazıları