12 yıl sonra gelen albüm

Kings Of Convenience yeni albümleri ‘Peace or Love’ı geçtiğimiz hafta yayımladı.

Haberin Devamı

Grubun ilk albümleri ‘Quiet Is The New Loud’ ile hayatımıza dokunuşlarının üzerinden 20 sene geçmiş. Zaman uçup gitse de Kings Of Convenience’in müziği ilk günkü gibi sağlam temellerle yerini muhafaza ediyor. Özellikle 12 sene sonra bir albümle dönmeleri, o albümün de böylesine içimize kapandığımız zor  bir döneme denk gelmesi gerçekten bir dev hediye gibi oldu. Bir iki ay önce yayımladıkları ilk single’ları ‘Rocky Trail’in sadece bir tekli olmayıp devamında bir albüme bağlanması sanırım bu sene aldığım en güzel müzik olaylarından biri oldu.

Yeni albümün kayıtları yaklaşık 5 sene sürmüş. Böyle düşününce grubun hayatı mümkün olabildiğince yavaştan alıp,  yeni şarkılarını kaydetmeleri ve özellikle de bu kayıtlara büyük önem vermeleri bu süreyi uzatmış. Eirik ve Erlend ‘Peace or Love’da genelde hakimiyet kurdukları sade olma ve şarkılarını basit bir dille anlatmaya daha da önem vermişler. Gruba iki şarkıda Feist’in de vokaliyle katılması ‘Peace or Love’ın bir diğer güzelliği olarak yer alıyor. Mırıl mırıl aşkı, sakinliği ve hayattan zevk almayı senelerdir bize kendi üsluplarıyla aktaran ikili 4. albümlerinde dinleyicisine mutluluğu garantiliyor. Yeni albüm konserler tarihlerini arka arkaya açıklayan Kings Of Convenience belki bu sene bir sürpriz yapar ve Türkiye’yi de turnesine dahil eder diye gözlerim turne haberlerinde.

Haberin Devamı

Yıldızlar: Rumours, Fever, Rocky Trail, Song About It

Oscar’ımı Verdim Gitti: Catholic Country, Love Is A Lonely Thing

İstanbul Caz Festivali

1-24 Eylül arasında İstanbul’u Caz sarıp sarmalayacak.

Yaklaşık 2 sene sonra dopdolu bir programla bir festival haberi duymak eminim benim gibi tüm müzikseverlerin yüzünde bitmeyen bir gülümseme yaratıyordur. Açıkhava mekanlarında 40’a yakın konserle dopdolu bir programla 28. İstanbul Caz Festivali Garanti BBVA sponsorluğunda, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenleniyor.

Eylül ayına yayılan bu konser serüveninde Angelique Kidjo, ‘ihtimaller’ projesiyle Kenan Doğulu, önde gelen alto saksafonistlerden Stefano Di Battista, Hollandalı müzisyen ve prodüktör Niels Broos ile festivale özel projesiyle Mabel Matiz, geçtiğimiz yıl Grammy adaylığıyla hepimizi gururlandıran Altın Gün, Atlantic Records’ın kurucusu Ahmet Ertegün’ün hikâyesini şarkılar eşliğinde sahneye taşıyan Karsu, BBC Yılın Sanatçısı Ödülü’nü kazanan Arlo Parks, bu sene yayımladığı ‘Merhem’ albümüyle dinleyeni iyileştiren Melike Şahin  ve daha birçok isim sahne alacak.

Haberin Devamı

Festivalin Parklarda Caz konserleri bu yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenirken Festivalde #İstanbulBirSahne konserleri ücretsiz olarak düzenlenecek. Caz Festivali’nin bir diğer merak uyandıran etkinliği Gece Gezmesi bu yıl çok özel bir yapıda Beykoz Kundra’nın farklı sahnelerinde düzenlenecek. 

İstanbul Caz Festivali’nin 19 yıldır devan eden Geç Caz projesi bu sene 2013 senesinde hayatını kaybeden, Türkiye’nin önemli müzik isimlerinden Mehmet Uluğ’nun anısını yaşatmak için kurulan Mehmet Uluğ Fonu ile birleşerek daha da güçlü bir şekilde yola devam ediyor. Bu seneki Genç Caz Seçiçi Kurulu’nda Ahmet Uluğ, Aycan Teztel, Cenk Erdoğan, Leyla Diana Gücük, Kalben, Selen Gülün, Volkan Öktem, Dr. Hakan Rauf Tüfekçi, Yekte Kopan, Özden Bora ve Harun İzer yer alıyor. 

Haberin Devamı

Dance Your Style

30’dan fazla ülkede, 50 ayrı noktada düzenlenen Red Bull Dance Your Style elemeleri, bu yıl Instagram üzerinden toplanan başvurularla tamamlandı. Bu ay İzmir, Ankara ve İstanbul’da devam eden elemelerin ardından jüri tarafından 16 dansçı seçilecek. Seçilen 16 dansçı 4 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleştirilecek Red Bull Dance Your Style Türkiye Finali’nde Türkiye’nin en iyisi olmak için tüm hünerlerini ortaya koyacaklar. Türkiye finalisti seyircilerin oylarıyla belirlenirken, finalist olan isim Güney Afrika’da düzenlenecek Red Bull Dance Your Style 2021 Dünya Finali’nde Türkiye’yi temsil edecek.

Yeni Çıkış

Hadise – Hay Hay

Hadise yaza nefis bir şarkıyla adım attı. Sözü, bestesi ve düzenlemesi Ersay Üner imzalı ‘Hay Hay’ Hadise’nin diskografisinde çok özel bir yerde olacağını düşünüyorum. ‘Hay Hay’ yaşanan bir ayrılığı aktarırken, bir bitişten sonra tekrar ayağa kalkıp yola devam etmeyi anlatıyor. Şarkının Şenol Korkmaz yönetmenliğindeki klibinde 1947 senesinde ‘Evelyn Francis Mchale’nin hayatına son verme hikayesi sonun başlangıçla arasındaki bağı anlatan bir metafor olarak kullanılmış.

Nev – Zor

Haberin Devamı

Nev’in hafızalarda yer eden şarkısı ‘Zor’ 19 yıl sonra yeniden bizlerle. Sanatçının ilk albümü olan ‘Her Şeye Rağmen’de yer alan ‘Zor’ Nev Records etiketi ve Pasaj Müzik dijital dağıtımı ile tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Şarkının orijinal haline sadık kalınarak yapılan bu yeni versiyonda, 19 sene önce olduğu gibi saksafonda Toygun Sözen yer alıyor. ‘Zor’un vokal, enstrüman kayıtları Nev’in Bodrum’daki stüdyosunda tamamlanmış.

Yazarın Tüm Yazıları