Haşim Kılıç

Koleksiyonunu görücüye çıkardı

26 Mayıs 2013
Kimine göre iyi bir gurme, kimine göre iyi bir gezgin ya da ‘Adam yaşamasını iyi biliyor’ denilenlerden.

Ajanstürk Matbaaları’nın genç patronu Sarp Evliyagil, iş adamı kimliğinin ötesinde, hedonist yaşam tarzı ve koleksiyoner kimliği ile öne çıkıyor. Öyle ki, Ankara ve İstanbul’u geçtim dünyanın önemli şehirlerindeki sosyal hayattan sanat hayatına kadar her şeyi takip ediyor. Koleksiyonunu yeterince genişletince Ankara’da bir müze açmayı planlayan Evliyagil, sahip olduğu eserlerin bir kısmını ise ‘Menzil’ isimli sergiyle beğeniye sundu. Tepe Prime’deki m1886 Sanat Galerisi’nde 24 Ağustos’a kadar ziyaret edilebilecek sergide, Evliyagil’in koleksiyonu arasından seçilen 60 eser yer alıyor. Küratörlüğünü Döne Otyam ve Deniz Artun’un yaptığı sergi, diğer sergilerden farklı olarak partiyle açıldı. Partiye, sergide eserleri yer alan sanatçıların yanı sıra Ankara cemiyet hayatından birçok isim ve İstanbul’dan davetliler de geldi. Sarp Evliyagil ise geceye yeni kız arkadaşı Eda Sümer’le katıldı. Parti bir anlamda Ankara’daki sanat çevresi ve cemiyet hayatının buluşması oldu. Davetlilerin bir kısmı Evliyagil’in koleksiyonunu incelerken, bir kısmı da partide sosyalleşmeyi tercih etti. Bu arada m1886 Sanat Galerisi, bundan sonra koleksiyon sergilerine de ev sahipliği yapacak. Sarp Evliyagil’in koleksiyonuyla başlayan sergiler, önümüzdeki sezonda da sürecek.

Ödül aldığı dergiden bihaber

Geçtiğimiz günlerde Siyaset Dergisi’nin ödül töreni yapıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da törene politika ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı. Melek Baykal, Gülben Ergen, Emre Altuğ, Çağla Şikel, Hande Yener, Erkan Petekkaya, Zara, Demet Akalın, Fahriye Evcen, Alişan, Gökhan Tepe, Fettah Can, Selen Soyder, Tolgahan Sayışman, Bengü, Mesut Yar, Ivana Sert, sayabileceğimiz isimler arasında. Piyasada satışı bulunmayan, siyasi ve bürokratlara dağıtıldığı söylenen bu derginin düzenlediği ödül töreni, ne hikmetse bu kadar ismi bir araya getirmeyi başarıyor. ‘Siyaset’in Ödülleri’ isimli geceye en son üç yıl önce gitmiştim. Son ödül töreninde bir dergi alıp incelemek istedim, ancak ortada derginin varlığından eser yoktu.
Gecede neredeyse herkese ödül verilmesi de, verilen ödüllerin ne kadar inandırıcı olduğu konusunda şüphelere yol açtı. Toplam 59 ödülün verildiği gece, adeta ödül pazarına döndü. Sekiz vekile ‘Yılın Milletvekili’, dört valiye ‘Yılın Valisi’, yedi başkana da ‘Yılın Belediye Başkanı’ ödülü verildi. Adı ve içeriği siyaset olan derginin, bu kadar şarkıcı, türkücü ve dizi oyuncusuna da ödül vermesi konusuna değinmiyorum bile. Ayrıca dergiden bihaber, törene katılan birçok davetli vardı.

Asılsız dedikodu

Ankara’dan çıkan markalardan biri olan Butcha, dört şubesiyle hizmet veriyor. Önemli bir zincir olma yolunda ilerleyen restoran, ilk olarak Park Caddesi’nde açılmıştı. Hala caddenin en popüler mekanları arasında ilk sırada olan restoranla ilgili, iki yıldır taşınacak dedikodusudur sürüyor. Restoranın sahipleri ise bu asılsız dedikodudan hayli sıkılmış durumdalar. Yakın tarihte Butcha’nın Park Caddesi’nden taşınması gibi bir şey ise söz konusu değil.

Yazının Devamını Oku

Bir dizi aile

19 Mayıs 2013
Çekimleri Ankara’da gerçekleşen üç dizi, Unutma Beni, Deniz Yıldızı ve Beni Affet, her gün milyonlarca izleyici ekrana kilitliyor.

Günlük olmaları nedeniyle insanların hayatlarına o kadar girmişler ki, birçok insan, dizilerdeki oyuncuları ailelerinden biri olarak görüyor. Sete yemek, çay gibi ikramlar götürmelerinin de ötesinde oğluna kız istemeye gidenler bile var. Ankara dizileri, daha düşük bütçeyle çekilmeleri, günlük olarak ekrana gelmeleri gibi özellikleriyle İstanbul dizilerinden ayrılıyorlar. Ancak buradaki dizileri İstanbul’dan ayıran en önemli özelliklerden biri aile gibi olmaları. Dizi ekibinden kime sorsanız, set ortamlarının samimiyetinden ve sıcaklığından bahseder. Aynı yapım şirketinden çıkmaları nedeniyle bu üç dizi arasında güçlü bağlar da vardır. Hatta işi biraz abartıp Ankara dizileri dışarı kız vermiyor yada dışarıdan kız almıyor demek çok da yanlış olmaz. Öyle ki, bu yaz Unutma Beni’nin Ali’si, Beni Affet’in Kader’iyle; Beni Affet’in Bahar’ı aynı dizinin Umut’uyla evleniyor. Deniz Yıldızı dizisinin iki başrol oyuncusu Cantuğ Turay ve Begüm Topçu’nun ilişkisi ise herkes tarafından biliniyor. Bu yaz evlenecekler kervanında Deniz Yıldızı’ndan Artemis Karaman ve İlay Tiryaki de bulunuyor.

GELİNLİK KUMAŞI ROL ARKADAŞINDAN

Bu ilişkilerin detaylarından biraz bahsetmek gerekirse Unutma Beni’de Ali karakterini canlandıran Osman Karakoç ve Beni Affet’in Kader’i Ceren Yalazoğlu, iki yıl önce tanışmış. Osman Karakoç, Yalazoğlu’nun deneme çekimleri sırasında tesadüfen orada bulunuyormuş. Çift, 1 Haziran’da Çankaya’daki Pool Pub’da yapılacak düğünle evlenecekler. Osman Karakoç, bu mekanın uzun süredir müdavimiymiş. Karakoç, evlenme teklifini ise 2012’de Ceren Yalazoğlu’nun doğum günü olan 17 Ağustos’ta yapmış. Bu arada düğün hazırlığı yapan çifte en büyük sürprizlerden birini de, Beni Affet’in yıldız isimlerinden Şeyma Korkmaz yapmış. Korkmaz, annesinin kendisi için aldığı gelinlik kumaşını, yakın arkadaşı olan Ceren’e hediye etmiş.

İLK GÖRÜŞTE AŞK

Beni Affet’te ikiz kardeşleri oynayan Gaye Turgut ve Deniz Evin de, bu yaz dünya evine girecekler. İkili, 17 Haziran’da İstanbul Balta Limanı’ndaki düğünle evleniyor. Turgut ve Evin, ilk görüşte birbirlerine aşık olmuşlar. Bir süre bu aşkı saklayan çiftin ilişkisi, çekim esnasında gün yüzüne çıkmış. Gaye Turgut, hasta olan ve çekim yapmak zorundaki Deniz’e ıhlamur yaparak sete gitmiş. Gaye’nin o anki heyecanından herkes ilişkiyi anlamış.

MEKİK DOKUDULAR

Evlilik hazırlığındaki bir diğer oyuncu ise Deniz Yıldızı’nda Mehveş karakterini canlandıran Artemis Karaman. Karaman, Bodrum’da yazlıktan komşu olduğu Egemen Alkoç’la 28 Haziran’da İstanbul’da evleniyor. Karakoç’u, otomotiv sektöründe çalışan Alkoç’la annesi Sevgi hanım tanıştırmış. Biri Ankara’da, diğeri İstanbul’dan yaşayan çift, tanıştıkları 2009 yılından beri iki şehir arasında mekik dokuyor. Düğünün ardından Artemis Karakoç, İstanbul’a yerleşecek ve çekimler için Ankara’ya gelecek. Deniz Yıldızı’nın başarılı oyuncusu İlay Tiryaki de, özel bir şirkette yönetici olarak çalışan Can Belman’la 29 Ağustos’ta evlenecek. İkili bir arkadaş ortamında tanışmış. Ocak ayındaki evlenme teklifinin ardından çift, bir süre önce nişanlanmıştı.

Yaza merhaba partisi

Yazının Devamını Oku

Parti havasında resepsiyon

12 Mayıs 2013
Ankara’nın en önemli kültür ve sanat merkezlerinden olan Cer Modern, artık diplomatik davetlerin ve etkinliklerin de merkezi olmaya başladı.

Kısa bir süre önce Hollanda milli gününe ev sahipliği yapan mekanda, son olarak Avrupa Günü resepsiyonu düzenlendi. AB Delegasyon Başkanı Jean Maurice Rupert’in ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona başta AB Bakanı Egemen Bağış’ın yanısıra çok sayıda büyükelçi ve davetli katıldı. Gecede Bakan Bağış’la birlikte AB Delegasyon Başkanı Rupert, konuşma yaptı. Bakan Bağış, özellikle “Ekonomik krizinden dolayı endişe etmeyin. Biz sizi kurtarmaya geliyoruz” sözleriyle büyük alkış aldı. Resepsiyonu diğer diplomatik davetlerden ayıran en önemli özellik ise parti havasında olmasıydı. Burada Erhan Yalçın ve orkestrasından özellikle söz etmek gerekiyor. Erhan Yalçın’ın eşi Elif Yalçın’ın solist olarak sahneye çıktığı gecede konuklar, ilk şarkıyla birlikte dans etmeye başladı. Gecenin açılış dansını ise Rupert ve eşi Yail Rupert yaptı. Elif Yalçın, kimi zaman 70’li ve 80’li yılların popüler şarkılarını seslendirdi, kimi zaman Yeşilçam’ın unutulmaz müzikleriyle nostaljik bir gece yaşattı.

Sanatın yeni adresi

Eskişehir Yolu üzerinde yükselen ofis, rezidans ve AVM projesi Next Level bünyesindeki sanat galerisi, Next Level Art ismiyle hizmete girdi. Galerinin açılış sergisinde ise Ertuğrul Ateş’in resimleri, görücüye çıktı. Ertuğrul Ateş, eşinin rahatsızlanması nedeniyle son anda serginin açılışına katılamadı. Ateş’in ilhamını Anadolu’dan alan eserleri, 31 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.

Behzat Ç.’yi uğurlama konseri

90’lı yılların ortalarında Berlin’de bir yeraltı gece kulübünde ilk defa biraraya gelen ve bugün 15 yıldan fazla süreyi arkalarında bırakmış olan Jazzanova, 5 ve 6 Haziran’da CerModern’e geliyor. Topluluk ilk olarak 5 Haziran’da StüdyoCer sahnesinde konser verecek. Dj Claas Brieler’in eşlik edeceği gece, aynı zamanda büyük bir partiye de ev sahipliği yapacak. 6 Haziran’daki konser ise CerModern’in açık hava sahnesinde gerçekleşecek. 9 kişilik Jazzanova ekibine, vokalde Detroit’ten Paul Randolph eşlik edecek. Tüm bu organizasyonun ardındaki isim ise oldukça sürpriz biri, Erdal Beşikçioğlu. Beşikçioğlu, hiç sponsor almadan, tüm masrafları kendisi karşılayarak bütün organizasyonu üstlenmiş. Beşikçioğlu, konseri bir anlamda Behzat Ç. dizisinin final partisi olarak görüyormuş. Tüm dizi ekibi de konsere katılacakmış. Açıkçası Jazzanova’yla ilgili daha önce bir bilgim yoktu. Biraz araştırdıktan sonra oldukça başarılı olduklarını öğrendim. Konserin biletleri mybilet’te 40 TL’ye satılıyor. Konser, iyi müzik dinlemenin yanı sıra önümüzdeki hafta son bölümüyle ekrana gelecek olan Behzat Ç. dizisini de uğurlamak için güzel bir fırsat olabilir.

Yazının Devamını Oku

Kimi starı getiriyor kimi iptal ediyor

5 Mayıs 2013
Vize sınavlarının sona ermesi, güneşli havaların yüzünü göstermesi ve başlayan bahar şenlikleri.

Böylesine bir rehavet döneminin ardından üniversite öğrencileri için tekrar derslere dönmek, sınavlara hazırlanmak epey zor olsa gerek. Mayıs ayı ile birlikte başlayan bahar şenlikleriyle çimlerin üstüne uzanarak dinlenen ve akşamları da düzenlenen konserler ve etkinliklere katılarak eğlenen öğrenciler, final sınavları öncesi moral depoluyor. Bu yıl ki bahar şenliklerinde hemen tüm üniversitelerde ünlü bir isim yada müzik grubu sahne alıyor. Ancak Hacettepe Üniversitesi’ne ayrı bir parantez açmak gerekiyor. 15 Mayıs’ta başlayacak ve dört gün sürecek şenlikler kapsamında sırasıyla Sıla, Kenan Doğulu, 50 Cent ve Sezen Aksu sahne alacak. Önceki yıllarda üniversitenin Beytepe Kampus kapısından başlayan trafik Eskişehir Yolu’na kadar uzanmış ve saatlerce trafik felç olmuştu. Bu yıl durum sanırım çok daha vahim olacak. Üniversitenin bu duruma mutlaka bir çözüm bulması gerekiyor.

KAMPÜSTE ÜNLÜLER GEÇİDİ

Bahar şenlikleri konusunda bu yıl en büyük hayal kırıklığını Ankara Üniversitesi öğrencileri yaşadı. 10 Mayıs’ta başlaması planlanan şenliklerin, iptal edildiği duyuruldu. ODTÜ ise tam bir kapalı kutu. Şenliklerin başlamasına birkaç gün kaldı ancak sahneye henüz kimin çıkacağı ise hala belirsiz. Sadece Kardeş Türküler konseri kesinleşti. Şenlikleri ilk başlatan üniversitesi önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da değişmedi. Bilkent Üniversitesi şenlikleri dün sona erdi. Şenlikler kapsamında sahneye çıkan en popüler isimse Murat Boz oldu. Türk Hava Kurumu Üniversitesi ise Volkan Konak ve Hadise konserleriyle dikkat çekiyor. Başkent Üniversitesi Gökçe, Ozan Çolakoğlu ve Gülşen’i ağırlıyor. Gazi Üniversitesi de, Gece Yolcuları ve Ferhat Göçer’i öğrencileriyle buluşturuyor.

Düğümü sürpriz bir isim çözecek

Final hazırlığı yapan ekranların fenomen dizisi Behzat Ç.’de son bölüme yaklaştıkça işler iyice karışmaya başladı. Kim iyi adam kim kötü adam belli değil. Çözülmesi gereken düğümler, cevap bekleyen sorular artıyor. Son bölümde ise tüm düğüm çözülüyor. Dizinin final bölümünde izleyicileri büyük sürprizler bekliyormuş. Tüm bu olayların merkezindeki, düğümleri çözecek isim ise kimsenin tahmin etmediği biriymiş. Bu arada dizi ekibiyle ilgili söylentiler de bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Ekibin Ankara’da çekilecek yeni bir dizide rol alacağı söyleniyor. Umarım bu söylentiler gerçek olur, Ankara tüm Türkiye’nin izlediği bir fenomen daha yaratır.

Büyükşehir insanına özel diyetler

Diyetisyen ve beslenme uzmanı Ferin Batman, yardımcıları ile uzun bir süre çalışarak büyükşehirlerde yaşayan insanlar için beslenme ve sağlıklı yaşam programları hazırladı. Hem sosyal olmak zorunda kalan, hem de diyet yapmak isteyen insanlar için diyet programları hazırlayan Batman, tüm bu bilgilerini ise ‘Metropol Diyeti’ isimli kitabında biraraya getirdi. Kitabının imza günü için bir davet düzenleyen Ferin Batman, cemiyet hayatının önde gelen kadınlarına çeşitli tavsiyeler verdi.

Ajda Pekkan açılışa geliyor

Yazının Devamını Oku

Sahne Yozgatlı baletlerin

29 Nisan 2013
Birçok kişi inanmakta güçlük çekse de, “Hadi canım”, “Ciddi misin?” gibi tepkiler verse de, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde bir dönem tam anlamıyla Yozgatlı baletler fırtınası esiyordu.

Bir önceki jenerasyondan Volkan Ersoy, Bahri Gürcan, Ertuğrul Bolat sayabileceğim isimlerden bazıları. Yaşı 40’ın üzerinde olan Ertuğrul Bolat, hala aktif olarak Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin birçok eserinde dans ediyor. Volkan Ersoy ve Bahri Gürcan ise bir dönemin solist dansçıları. Volkan Ersoy, aktif dans etmeyi bıraktıktan sonra ADOB’da bale baş öğretmeni olarak görev yaptı. Birçok esere imza attı. Son olarak Armağan Davran’la birlikte koreografisini üstlendikleri V. Murad Balesi, büyük ses getirdi. Bahri Gürcan da, Dünya Dans Merkezi’nde yeteneklerini genç dansçılara aktarıyor. Bu isimler dışında balerin Sevim Başol da, Yozgat’ın bale dünyasına kazandırdığı isimlerden. Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde Yozgat’tan çıkan sanatçıların sayısı bunlarla sınırlı değil. Davul sanatçısı Yalçın Baygın ve kontrbas Yalçın Özen de, Yozgatlı sanatçılar arasında.

Bir azarlamadığı kaldı

Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Vika Khumalo, ülkesinin bağımsızlık günü nedeniyle bir resepsiyon verdi. JW Marriot Otel’deki resepsiyonda büyükelçi Khumalo, eşi Mandisa Khumalo ile birlikte konukları kapıda karşıladı. Resepsiyona Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda büyükelçi ve davetliler katıldı. Türk ve Güney Afrika milli marşlarının ardından büyükelçi Khumalo konuşma yapmak için kürsüye çıktı. Bu tarz resepsiyonların en sıkıcı tarafı, birinin kürsüye çıkıp uzun bir konuşma yapmasıdır. O gece büyükelçi de, konuşmasını biraz uzun tuttu. Haliyle de resepsiyona katılan konuklar, büyükelçinin konuşmasını dinlemek yerine kendi aralarında konuşmayı tercih etti. Bunun üzerine Büyükelçi Khumalo ve tercümanı birkaç kez konukları uyarma gereği duydu. Uyarılara rağmen salondaki gürültü devam edince büyükelçi Khumalo biraz sinirlendi ve konuşmasına o şekilde devam etti. Bana göre bu tarz resepsiyonlarda konuşmaların mümkün olduğunca kısa tutulması gerekiyor ki birçok kişi de bu şekilde düşünüyor. Aksi halde sizi dinlemeyen bir kalabalığa hitap etmek zorunda kalıyorsunuz. Konuşmanın sonunda Bakan İsmet Yılmaz ve büyükelçi, pasta keserek milli günü kutladı.

Ağa’ya bankacı gelin

Ceylan Holding’in kurucusu merhum Ağa Ceylan’ın oğlu Serdar Ceylan, Halk Bankası’nda çalışan Özüm Pacci ile evlendi.

Sheraton Otel’deki düğüne siyaset, iş ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri katıldı. A.B.D’de işletme eğitimi gören ve kendi işini kurmayı planlayan Serdar Ceylan ve Halk Bankası Genel Müdürlüğü’nde görevli Özüm Pacci, bir yıl önce Ankara’da arkadaşları aracılığıyla tanıştı. Gecede çiftin nikah şahitliklerini Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi Nurzahit Keskin, üstlendi. Çift, düğünün ardından balayı için A.B.D’nin yolunu tuttu.

Yazının Devamını Oku

Yeni yaşa özel kutlama

21 Nisan 2013
Cemiyet hayatının son dönemde parlayan isimlerinden iç mimar Filiz Dağ Yılmaz, doğum gününü yakın dostlarının katıldığı bir partiyle kutladı.

Yaklaşık üç yıllık bir aranın ardından Bodrum’daki işlerini tamamlayarak tekrar Ankara’ya gelen Filiz Dağ Yılmaz, son dönemde davetlerde sıkça gördüğümüz isimlerden. Eşi Naci Bey’le birlikte inşaat ve mimarlık işleri yapan Filiz Hanım, doğum gününü yakın dostlarıyla birlikte kutladı. La Gioia’da gerçekleşen doğum gününe Aylin Özal, Sera Tolon, Nermin Kılınçarslan, Ebru Demiryürek gibi isimler katıldı. Dağ Yılmaz, partiye katılan arkadaşlarıyla yakından ilgilendi. Partinin sonunda ise doğum günü pastasını alkışlar eşliğinde kesen Filiz Hanım, dostlarına teşekkür etti.

Meçhul anket

Bir süre önce üzerinde isim listesi bulunan bir kağıt elime geçti. ‘Ankara Cemiyeti’ başlıklı listede 20 isim yer alıyor. The Best of Ancyra tarafından bir anket yapılmış ve bu isimler, Ankara’nın en değerli cemiyeti seçilmiş. Önümüzdeki günlerde de bu isimlere ödülleri verilecekmiş. Listedeki bazı isimler de ‘ikoncan’ olarak belirtilmiş. Acaba bu anketi yapma gereği duyanlar, bu isimleri neye göre ve kime göre belirledi. Madem bu bir anket, acaba ankette ne gibi sorular yer aldı ki, elde edilen sonuçlardan böyle bir liste oluşturuldu. Tamam hadi hepsini geçtik de, The Best Of Ancyra nedir ve bu anket neden yapıldı? Eminim anketle listeye girenler mutluluktan havaya uçarken, giremeyenlerin de dünyası yıkılmıştır.

Behzat Ç.’yi operaya almadılar

Fenomenleri, Behzat Ç.’nin final yapacağı günü büyük bir üzüntüyle beklerken, dizinin ilk bölümüyle ilgili bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Dizinin yapımcıları, ilk bölümdeki cinayet sahnesinin Ulus’taki Opera ve Bale binasında çekilmesi için Opera ve Bale Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmuşlar. Senaryoya göre kulislerde işlenen bir cinayet, aydınlatılacakmış. Ancak Genel Müdürlük, çekimler için yapım şirketinden ücret talebinde bulunmuş. Bunun üzerine de şirket, Opera ve Bale binasından vazgeçmiş. Böyle bir çekim, acaba opera ve balenin tanıtılmasına ne kadar katkı sağlardı bilemiyorum ama her fırsatta opera ve balenin yeterince bilinmediğinden şikayet eden kurum yetkilileri, bence güzel bir fırsatı geri tepmiş.

Gizli ilişki

Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Çarmıklı’nın oğlu Eyüp Sabri Çarmıklı’nın ismi, Deniz Akkaya’yla yaşadığı aşk dedikodularıyla gündeme gelmişti. O dönem Deniz Akkaya, Çarmıklı’yı tanımadığını söyleyerek iddiaları reddetmişti. Eyüp Sabri Çarmıklı’nın son dönemde yeni bir aşk yaşadığı iddia ediliyor. Bu isim ise Ankaralıların yakından tanıdığı biri, modacı Ezgi Uzunöz. İkili yaklaşık altı aydır birlikteymiş. Çarmıklı ve Uzunöz, bu ilişkilerini oldukça gizli tutuyormuş.

Yazının Devamını Oku

Zirvenin üç ismi şahitlik yaptı

14 Nisan 2013
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan, Cansu Küliğ ile dünya evine girdi. Çiftin nikah şahitliğini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, iki yıl aradan sonra yine düğün telaşı yaşadı. Bakan Çağlayan büyük oğlu Çağan’ın ardından küçük oğlu Kaan’ı da evlendirdi. Kaan Çağlayan ve Cansu Küliğ’in düğünü Sheraton Otel’de yapıldı. 4 binin üzerinde davetlinin katıldığı gecede, otel tarihinin en kalabalık düğünlerinden birine ev sahipliği yaptı. Düğüne, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın yanı sıra bakanlar, milletvekilleri, iş dünyasının önemli isimleri ve çok sayıda davetli katıldı.

NİKAHI GÖKÇEK KIYDI

Bakan Zafer Çağlayan ve eşi Songül Hanım, tüm konukları kapıda karşıladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kıydığı nikahta Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan ve Cemil Çiçek şahitlik yaptı. Nikahın kıyılmasının ardından bir süre sonra Cumhurbaşkanı Gül ve bazı bakanlar, geceden ayrıldı. Başbakan Erdoğan ise eşi Emine Erdoğan’la birlikte yaklaşık bir saat düğünde kalıp Ebru Gündeş’i dinledi.

ERDOĞAN İSTEDİ GÜNDEŞ SÖYLEDİ

Gündeş, bir ara sahneden inerek protokol için özel olarak hazırlanan platforma geldi ve mikrofonu Erdoğan’a uzattı. Başbakan Erdoğan, salondaki davetlilerin alkışları eşliğinde ‘Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda’ şarkısını söyledi. Siyah uzun bir elbise ile sahne alan Ebru Gündeş, programında Başbakan Erdoğan’ın isteği üzerini ‘Burası Muştur’ türküsünü seslendirdi. Erdoğan, türküyü dinledikten sonra da düğünden ayrıldı.

Bakan Zafer Çağlayan, kapıda Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ı beklerken bozulan papyonunu düzeltmesi için eşi Songül Çağlayan’dan yardım aldı.

KÜLAHTA DONDURMA

Gece için zengin bir açık büfe yiyecek ve içecek mönüsü hazırlanmıştı. Yemeğin sonunda ise davetlilere külahta dondurma ikram edildi.

Yazının Devamını Oku