Hayaller ve hayatlar

Hayat... Bazen işler, istediğiniz gibi gitmez. Bu noktada yapılması gereken, sıkıntının nerede olduğunu teşhis edip yeni hayallere çıkacak yeni rotalar bulmaktır. Kısacası ‘B Planı’dır ihtiyaç.

Haberin Devamı

 

Göztepe’de de bir süredir işler yolunda gitmiyor. Bu süreçte Bayram Bektaş’ı ‘B Planı’ üretememekle eleştirmiştik. İşte dün Sivasspor karşısında Bayram Hoca’nın ‘B Planı’ arayışıydı izlediğimiz. Ancak burada ‘yeni hayaller’ neydi, Göztepe’yi düzlüğe çıkaracak ‘alternatif rota’ ne olarak belirlenmişti açıkçası pek anlayamadım!

 

Örneğin... Göztepe’de düne kadar çıktığı 40 maçta topu topu 1 gol, 2 asist üretebilmiş Gouffran’ın, ilk 11’de sahaya sürerken nasıl bir katkı almayı ‘hayal’ etmişti Bayram Hoca! 14 maçta 7 gol, 2 asist üretmiş Yasin’in yerine tercih edilecek nesi vardı Fransız’ın? Oyunda kaldığı 80 dakika boyunca gördük ki, cevap koskoca bir hiç!

Haberin Devamı

Son dönemde performansı düşüş gösteren Halil’in yerine tercih edilen Tayfur da bu yıl henüz tabelaya hiçbir katkı sağlayamamıştı. Ne bir gol ne bir asist. Buna rağmen Tayfur tercihini, takıma biraz daha pas kalitesi ve defansif sertlik beklentisiyle açıklayabiliriz. Bu deneme istenen etkiyi yarattı mı? Ona da hayır! Tıpkı forvet arkasına çekilen ve sahada ‘yokları’ oynayan Borges denemesi gibi.

 

Göztepe’de bunlar olurken, Sivasspor ilk yarıdaki kısır futbolun ardından yeni bir plan geliştirmişti. Cezalı Robinho’nun yokluğunda set hücumunda etkisiz kalan ev sahibi, topu biraz daha Göztepe’ye verip hızlı hücum silahını kullanmak istedi. Penaltıdan önce Göztepe kalesinde yaşanan iki hızlı hücum tehlikesi de “Geliyorum” diyen golün habercisiydi adeta. Ancak Göztepe kulübesi, buna bir önlem alamadı.

 

Hadi, buraya kadar olanları anlamaya çalışalım.

Peki 60. dakikada hem 1-0 geriye düşen hem de 10 kişi kalan takıma 14 dakika tek bir hamle yapılmamasını nasıl açıklayacağız?

Ya da skor 2-0’a geldikten sonra dalga geçer gibi iki değişiklik birden yapılmasına ne diyeceğiz?

Sahi, dünkü Göztepe’nin sahada nasıl gol bulacağına dair bir en küçük bir planı var mıydı sizce?

 

Haberin Devamı

Kimse kusura bakmasın. Sahada böylesine silik, vasat olamaz Göztepe. “Ligde kalayım yeter” diye düşünen klasik Anadolu takımlarına benzemez... Hele de başkanı! Sizden hem sahada hem saha dışında Göztepe’nin tarihine, formasına, camiasına yakışır büyüklükte mücadele etmenizi ister. Mehmet Sepil’i hala anlayamamış olanlar geçen yılın ilk yarısında harikalar yaratan Jahovic’in, ikinci yarının gol makinesi Demba Ba’nın, Süper Lig’deki ilk sezonunda takımı 6. sıraya taşımış Tamer Tuna’nın bugün neden Göztepe’de olmadığını bir zahmet araştırsın!

Yoksa ‘hayaller’ ile ‘hayatlar’ arasındaki fark, sizi hiç beklemediğiniz bir noktaya getirebilir!

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları