Orhangazi’de yeni yönetimin en önemli gündemi ne olacak?

Orhangazi’de siyasetin biraz kenarında köşesinde olan herkesin de tahmin ettiği gibi seçimin galibi Cumhur İttifakı’nın adayı Bekir Aydın oldu.

Haberin Devamı

Bekir Aydın Orhangazi’de yüzde 38 oy oranı ile birinci olurken, ikinciliği yüzde 26’lık oy oranı ile Millet İttifakı’ndan İsmail Yılmaz oldu.
Kampanya döneminin başlarında büyük bir çıkış ve enerji yakalayan, birçok kesime göre de seçimlerin favorisi olarak gösterilen Çetin Çoklar ise son 3 haftada yaşadığı düşüş sonucunda seçimlerden 3. olarak ayrıldı.
Orhangazi’deki seçim süreci ile ilgili aslında söylenecek anlatılacak çok şey var.
Ancak ilerleyen süreçte tüm bu konuları detayları ile ele alıp inceleme ve sizlerle paylaşma şansımız olacak.

***
Orhangazi’nin yeni başkanı artık Bekir Aydın. Aydın, Ak Parti’de geçmiş dönemde 2004-2009 yılları arasında Yusuf Korkusuz’un Belediye başkanlığı döneminde Belediye Meclis üyeliği yapmış. Sonraki dönemde AK Parti ilçe teşkilatında yönetim kademelerinde yer almış. 2014’te Neşet Çağlayan’ın belediye başkanı seçildiği yerel seçimlerde Çağlayan’ın meclis listesinden Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği görevlerinde bulunmuş bir isim.
Dolayısıyla yeni devralacağı belediye başkanlığı görevinde zorlanmasını hiç beklemiyoruz. Dahası, son belediye yönetiminde yapılan tüm hizmetlerde katkısı olan, sürecin tam ortasında yer alması ile de yapılabilecek tüm çalışmalara hakim olmasını beklediğimiz biri.

Haberin Devamı

***
Peki Orhangazi’de Bekir Aydın’ı bekleyen zorluklar ve öncelikler neler?
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var.
Orhangazi Belediyesi özellikle seçim sürecinde muhalefetin sürekli pompalamaya çalıştığı gibi kapkara bir tabloda değil.
Başkan adayı Çetin Çoklar’ın da açıkladığı gibi kamu borçları ile birlikte 119 milyon TL,
Kamu borçlarını çıkardığında da 50 milyon borcu olan, 30 milyona yakın da alacağı olan bir belediye.
Yani Orhangazi Belediyesi’nin özellikle borçları konusunda anlatıldığı gibi kara bir tablosu yok.
Buna rağmen öncelikli ödenmesi gereken ödemeleri mevcut.
Dolayısıyla Bekir Aydın’ın artık görevi devralıp seremoniler bittikten sonra üzerinde duracağı öncelikli husus bu olacaktır.
Bununla birlikte öncelikleri sıralamak gerekirse, belediyenin mali tablosunu stabil hale getirip, sonrasında şehir merkezinde yaşanan trafik ve otopark sorununun çözümü için ciddi projeler üretmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

***
Bunların yanı sıra yapılacak somut işlerden birisi de devam eden ve tamamlanması gereken projeler ile, turizm, turşu üretim merkezi gibi hususlar konusunda elini taşın altına koyup, bu konularda sorumluluk üstlenmesi gerekiyor.
Bekir Aydın’ın özellikle şehrin geleceğini ilgilendirecek bu konularda bilgi birikimi de mevcut. Çünkü uzun zaman siyasette ve meclis üyeliğinde yer almış. Dahası, bu tür turizm ve diğer ekonomik getiri sağlayacak hususlarda Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nda da meclis başkanlığı yapmış bir isim. Sayabileceğimiz hiç bir hususa yabancı olmadığı gibi bu konularda da tecrübesi olan bir isim Bekir Aydın.

***
Orhangazi artık yeni bir döneme başlıyor. Öncelikle Bekir Aydın’ı canı gönülden tebrik ediyorum. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte de kendisine başarılar diliyorum. Umuyorum ve bekliyorum ki yeni dönem iyi şeylere gebe olsun. Tüm şehrin beklentisi de bu yönde zaten.

Yazarın Tüm Yazıları