Kliplerin yeni gözdesi İznik Gölü bölgesi

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu ve Osmangazi köprüsünün inşaat ihalesi yapıldığı dönemlerden tutun da inşaatın başlayıp bittiği döneme kadar bölgede bilinen ve söylenen bir gerçek vardı. Otoyol bölgenin kaderini değiştirecek.

Haberin Devamı

Hem ekonomik hem sosyal alanda bölge otoyolun nimetlerinden faydalanacak.
Otoyol projesi ve köprü hizmete girdi,
Türkiye ekonomisi de oto yolun geçtiği bölgeler de bundan nasibini aldı.
Orhangazi, Gemlik ve İznik bölgesi ise bu işten en çok lojistik manada fayda görmeye başladı.
Belki, bugün için direk etkisi hissedilmese de, zaman içinde bu kendisini çok daha fazla gösterecek.
İstanbul’dan İzmir’e uzanan 410 kilometrelik yol güzergahı üzerindeki tüm kentler bu nimetten öyle ya da böyle yararlanacak.
Ama Orhangazi bölgesi bundan çok daha fazla yarar görecek. Çünkü, otoyolun İstanbul’dan sonraki ilk uğrak yeri bu bölge olacak. Ticaret, ekonomi, lojistik olarak bu işten en fazla katkıyı görecek bölge olacak.
*
Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu ile ilgili bir değerlendirmede bulundu.
Türkiye’nin en önemli projelerinden birisi olan bu projenin ticavret, ekonomi ve sosyal katkılarına ilave olarak, turizme de önemli bir katkı sağladığını söyledi.
Karaismailoğlu, “İstanbul-İzmir Otoyolu, üretim sektöründe GSYİH’ye 8,5 milyar lira katkı sunarken, oto yol güzergahı üzerinde 8 yeni OSB konumlandırıldı dedi ve bu katkılarla birlikte oto yolun turizme de büyük değer kattığını söyledi.
Karaismailoğlu “Nüfusun yoğun bir bölümünün yaşadığı İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa ile İzmir illerinin yer aldığı ve Türkiye’nin dünyaya açılan önemli ihracat kapılarından olan bölgedeki proje ile yerel kalkınmaya da yarar sağlandı. Proje bölgede gündelik hayatı ve ekonomiyi daha da canlandırırken, yöredeki turizm ve sanayinin gelişmesine katkıda bulundu. Güzergah boyunca dinlenme tesisleri, bakım ve işletme merkezleri ile diğer ticari alanlarda binlerce personel istihdam edildi” değerlendirmesini yaptı.
*
Turizm değerlendirmesi yapılmışken, aklıma haliyle Orhangazi ve İznik Gölü bölgesinin doğal güzellikleri geldi.
Her kurum bölge turizminin gelişmesi için çaba gösterirken, farkında olmadan bölge bir turizm bolluğu yaşamaya başladı bile: Klip turizmi.
Bu konuyu Orhangazi’nin yetiştirdiği önemli ses sanatçısı ve müzik yapım şirketi sahibi Ender Koçer’le konuşurken, son 1 yılda bölgede çekimi yapılan klip sayılarını duyunca gerçekten büyük şaşkınlık yaşadım.
Ender Koçer, Kreş Yapım isminde bir şirket sahibi.
Türkiye genelinde hem ulusal anlamda hem yerel birçok sanatçıya albüm ve single çalışması yapıyor.
Koçer ile tüm bu konuları konuşurken ilginç bir rakamdan söz etti.
Son 1,5 yıl içinde Orhangazi başta olmak üzere, İznik gölü ve Orhangazi’nin doğal güzellikleri içinde 100’e yakın klip çekildiğini anlattı.
Koray Avcı’dan Ebru Gündeş’e kadar bir çok yıldız sanatçının yanı sıra, bölgesel ve yerel birçok sanatçıya bölgede klip çekimi yapılmış.
İşte klip turizmi de burada ortaya çıkıyor. Orhangazi’nin İstanbul’a olan yakınlığı, oto yol ve köprü gerçeği ve hepsinden önemlisi bölgenin doğal güzellikleri sayesinde Orhangazi bölges klip turizminde ciddi adımlar atabilir.
Ender Koçer klip turizmi hususunda hem bireysel olarak hem şirket olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını da söyledi.
Yeter ki ilgili kurumların desteği olsun.
Bugüne kadar sadece 1,5 yıl içinde 100’e yakın klip bu bölgede çekildiyse, bundan sonra daha fazlası da olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları