Kuşatma yarıldı

15 Temmuz ve ardından yaşananlar Türk dış politikasını da etkilemişti. Türkiye’nin başta Doğu Akdeniz olmak üzere bölgesel çıkarları doğrultusunda ise Körfez ülkeleri, Yunanistan gibi ülkeler tarafından adeta çevreleme politikasına maruz kalmıştı.

Haberin Devamı

Körfez ülkeleri, İsrail, hatta Suriye ile bile arka kapı diplomasisi hayata geçirildi. Hem istihbarat görüşmeleri hem de Trump’ın gidişi, Katar krizinin çözülmesi gibi dünyadaki gelişmeler sayesinde üst düzey bir kaynağımın ifadesiyle kuşatma yarıldı. “2021 kuşatmayı yarma yılıydı, bunu da diplomasiyle yaptık” diyen kaynağımın ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) iken söz konusu ülkelerle gelinen aşamaları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kuşatma yarıldı

BAE 1.5 YILLIK BİR SÜREÇ...

BAE ile gelinen noktanın arkasında tam 1.5 yıllık bir süreç var.

Yatırım ekipleri yaklaşık bir yıl önce geldi. BAE yönetimi işinsanlarına Türkiye’de artık iş yapabileceklerini söylediler.

Haberin Devamı

Kuşatma yarıldı

MISIR YAVAŞ İLERLİYOR

Mısır ile ilişkiler düzenli ama yavaş ilerliyor.

Mısırlılar muhaliflerin Türkiye’de olmasından rahatsız. Türkiye bunları teslim etmeyeceğini ancak Mısır aleyhine yayın ya da faaliyette bulunmalarına da izin verilmeyeceğini iletti.

Sisi ve Erdoğan konuşmasa da artık birbirlerini hedef almıyorlar. Ancak Sisi ile konuşan üst düzey bir isim var.

SUUDİ ARABİSTAN

Bir süredir arka kapı diplomasisi işliyor. İki sorunlu başlık kalmıştı. Onlar için de çözüm bulundu. Yakında ilişkiler farklı boyuta taşınacak.

İSRAİL

En yoğun görüşmeler İsrail ile yapıldı.

Hamaslıların Türkiye’den çıkarılmasını isteyen İsrail’e 10 Hamaslı’nın İsrail tarafından Türkiye’ye gönderildiği hatırlatıldı. (2011 Ekim ayında Hamas, 5 yıldır rehin tuttuğu İsrailli asker Gilad Şalit’i varılan tutsak takası anlaşması çerçevesinde serbest bırakmıştı. İsrail’in anlaşma gereği serbest bırakmayı taahhüt ettiği 1027 Filistinli tutuklu ve hükümlü İsrail’e komşu olmayan ülkelere gönderilmiş, bu çerçevede 10 isim de Türkiye’ye gelmişti)

Haberin Devamı

Türkiye, Hamas’a askeri yardım yapmadığını ve yapmayacağını söyledi.

Türkiye, Hamas Lideri’ne de askeri rolü ve faaliyeti olan isimlerin Türkiye’de olmayacağını ifade etti.

Kuşatma yarıldı

COVID-19 SONRASI İLK YOLCULUK

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, COVID-19’u hafif geçirdi, iyileşti. Hemen sonrasında da yurtdışı ziyaretlerine başladı. Her ziyaret öncesi kurallar yine uygulandı. 24 saat öncesinden test verildi, aşı karneleri istenildi. Koltuklarda el dezenfektanları da bizleri hazır bekliyordu. Ben yanıma vitaminlerimi aldım. Maskemi de çıkarmıyorum. Birleşik Arap Emirlikleri seferini herkesin COVID-19’suz atlatması dileğiyle...

RESSAM BİR GRUP BAŞKANVEKİLİ

KAFASINDA kasketi, rengarenk paleti... Tanıdınız mı? AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal. Ben de resim yapmayı çok seviyorum. Mahir Ünal ile siyaset dışı sohbetlerimizin ana konularından biri resim. Resim yapmaya 5 yıl önce başladı. Ünlü ressam Hikmet Çetinkaya’dan ders alıyor. Kendisini renkçi olarak tanımlıyor Mahir Ünal. Bakın neler söyledi:

Haberin Devamı

Van Gogh ve Gauguin’in renklerle kurduğu ilişki beni hep etkilemiştir.

Kuşatma yarıldı

Resim sanatının insanı özgürleştiren bir yanı var.

Bir nesneyi resmetmek aslında onu nasıl hayal ettiğinizle ilgili. Onları biricikleştiren bizim onları algılama biçimimiz.

Kuşatma yarıldı

Resim sanatı nesneyi algıladığımız biçim ve renkte ifade etme özgürlüğü sunuyor size.”

Mahir Ünal sergi açmayı düşünmüyor. Bence düşünmeli. Siyasete renk gelmesi iyidir her zaman...

Yazarın Tüm Yazıları