Kaçtım, kaçtım, sonunda ben de yakalandım

Oysa ne hayallerim vardı... Türkiye açısından önemli Madrid’de yapılacak zirvede NATO akreditasyonlarımız da yapıldığı için ABD Başkanı Biden’ı görüp: “Bisiklet yarışı yapalım mı?”, Miçotakis’i sıkıştırıp “Adalara gelmeyeceğiz” derim diye kendi kendime hayal kurup eğleniyordum.

Haberin Devamı

Hayallerimle yatak odamda baş başa kaldım. Tabii bir de Genel Yayın Yönetmenim Ahmet Hakan’ın beni çalıştırmaya devam etme azmiyle.

ÜÇ YIL NASIL KAÇTIM

Tam beş aşım var. İki Sinovac, üç BioNTech... Haftada üç gün sporun yanı sıra; bağışıklık sistemimi de güçlü tutmak için doktorum Buğra Buyrukçu üç yıldır yüksek doz C vitamini, çinko ve bağışıklık sistemi takviyelerini damar yolundan uyguluyordu. Hücrelerimi genç tutmak için bazı tedaviler, NAD ve kolin destekleri alıyordum. Üç yıldır grip ya da nezle bile olmadım. Ayrıca maske, hijyen ve mesafe kurallarına hep uydum. Tabii son dönemde bu kurallar kalktı. İşkolik olan ben kısa bir süredir de annemin kalça ameliyatı, kızımın beta geçirmesi nedeniyle rutinimin üzerinde bir koşuşturmaya girdim.

Kaçtım, kaçtım, sonunda ben de yakalandım
Ailece çalışıyoruz. Fotoğraf kızım Nehir Devrimci’den.

Haberin Devamı

NASIL YAKALANDIM

İnanın bilmiyorum. Pazartesi sabah 07.00’de uyanıp rutin hayatıma başladım. Akşam da Gece Görüşü Programı’nı yaptım. Sesimde hafif bir bozulma dışında hiçbir şikâyetim yoktu. Akşamüstü Cumhurbaşkanlığı’na gidip testimi yaptırdım. Salı sabahı 06.30’da uyanıp kendimi iyi hissederek valizimi hazırladım. Tam havalimanına girmek üzereyken telefonum çaldı: “Hande Hanım testiniz maalesef pozitif çıktı” sözlerinin ardından arabayı durdurdum. “Emin misiniz? Yani gelemiyor muyum?” diye sordum. Benim ve Osman Gökçek’in testinin pozitif olması sebebiyle ziyarete katılamayacağımız söylendi. Kısacası adayı terk eden biz olduk.

NASILIM

Sesimdeki hafif kırgınlık tonu dışında gayet iyiyim. Umarım bu şekilde atlatırım. Kendimi odama hapsettim. Bütün ev halkına test yapıldı. Sonuçlarını merakla bekliyorum. Bilim Kurulu Üyesi Sevgili Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz Hoca hemen aradı. Meğerse son günlerde hasta sayısında bir miktar artış varmış...

‘BİR MİKTAR ARTIŞ VAR, YOĞUN BAKIM YOK’

Afşin Hoca’nın sorularıma verdiği yanıtları da sizlerle paylaşayım:

“- Hasta sayısında bir miktar artış olsa da hastaların çok büyük çoğunluğunun aşılar sayesinde hastalığı hafif belirtilerle geçirdiğini söyleyebiliriz. Yani şu an hastane ve yoğun bakım yatışlarına yansıyan bir durum oluşmamıştır.

Haberin Devamı

- Hastalığın belirtileri halen aynıdır. Boğaz ağrısından burun akıntısına, halsizlik, kas ağrısı, öksürük ve ilerlemiş vakalarda nefes darlığı gibi belirtiler gözlenebilmektedir.

- Aşılama, hastalığı hafif şekilde atlatmanıza en büyük katkıyı sağlayacak olan korunma yöntemidir. Bu nedenle risk grubundaki bireyler başta olmak üzere aşıların hatırlatma dozlarının yaptırılmasını tavsiye ediyoruz.”

‘AMA HOCAM, BEN ÇOK İYİYİM...’

Afşin Hoca’ya “Ama Hocam, ben çok iyiyim” deyince, hem bana hem de COVID’e yakalananlara şu tavsiyelerde bulundu:

“- Şu anda belirgin bir şikâyetiniz ve herhangi bir risk faktörünüz olmadığı için istirahat etmeniz, vitaminden zengin gıdalarla beslenmeniz, uyku düzeninizi korumanız yeterli olacaktır. Ev içerisinde izole olmanız, hastalığın aile bireylerine bulaşmasını önleyecektir.

Haberin Devamı

- Risk grubunda veya 65 yaş üstü bir birey olsaydınız o zaman erken dönemde başlanacak Molnupiravir isimli antiviral ilaç hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak için başlanabilecek bir ilaç tedavisi olacaktı.

- Belirtilerin olması halinde ateş düşürücü ve ağrı kesici olarak parasetamol veya ibuprofen etken maddeli ilaçların doktor tavsiyesi doğrultusunda kullanımı daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

‘KAFANIZA GÖRE KAN SULANDIRICI ALMAYIN!’

Geçmiş olsun telefonlarından birinde çok sevdiğim bir meslektaşım “Hande, corasprin almayı unutma sakın” dedi. Afşin Hoca’ya bunu da sordum. “Ayakta hastalarda aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçların rutin kullanımı önerilmemektedir” uyarısında bulundu. Bir de ileri yaştaki ve bağışıklık sistemini zayıflatan ek hastalıkları olanların iyi havalandırılmamış, kapalı ve kalabalık ortamlarda maske kullanmaya devam etmelerini önerdi.

SONSÖZ...

Haberin Devamı

Kaçma mücadelemi kaybettim. Ama sağlık durumum iyi. Umarım dünya da ülkemiz de en kısa sürede bu salgından tamamen kurtulur.

Canım Genel Yayın Yönetmenim Ahmet Hakan, “Çok hastayım, yazı yazacak durumum yok”...

Şaka, şaka... Sağlıkla kalın.

Yazarın Tüm Yazıları