Yaza hazır mıyız

Uzun bir kıştan sonra doğada yenilenme mevsimi olan bahar sonunda kapıya dayandı.

Haberin Devamı

Bu demek oluyor ki yaz hazırlıklarının son demlerindeyiz.
İlkbaharda artan enerji, hem içten hem de dıştan değişimin sinyallerini vermeye başladı bile.
Evde, gardıropta ve vücudumuzda bahar temizliğinin tam zamanı.
Kışlıkları kaldırıp, yazlıkları çıkarmak ve gardırop detoksu yapmak için en doğru günlerdeyiz.
Peki vücudumuzdaki fazlalıklardan kurtulmaya, fit olmaya ve o kısa şortların içinde emin adımlarla yürümeye hazır mıyız?
Bütün bir kış o buz gibi havanın negatifliği içinde homurdanarak oturduk kaldık.
Birçok kişi bayram tatili programı yaptı ama kadınların büyük bir kısmı vücudundan tedirgin. Formda olmak için ise hâlâ çok geç değil çünkü hem kendinizin yapabileceği hem de profesyonel destek alabileceğiniz çok farklı yöntemler var.
Aynada kendinize baktığınızda görüntünüzden mutluysanız sorun yok ama daha fit olmak hedefindeyseniz hayatınızda büyük bir rol oynayacak ritüelleri yaşam biçimi haline getirmek alacağınız en doğru karar olacak. Sonuç olarak sağlıklı beslenme ve spor bir bütün ama yeterli mi?
Maalesef, hayır!
Güzel vücut ciddi bir disiplin gerektiriyor.
Beslenme konusunu başka zamana bırakarak vücut bakım rutininden bahsetmek istiyorum. Kışın matlaşan, cansızlaşan teninizi yaza hazırlamak için evde uygulayabileceğiniz bakım ritüellerini alışkanlık haline getirirseniz işiniz biraz daha kolaylaşacaktır.
* Kuru fırçalama ve keseyle kış ikliminin geride bıraktığı kuru dokudan ve teninizi örten ölü deriden kurtulun, cildinizi pürüzsüzleştirin, kan dolaşımını hızlandırın ve cilt kalitenizi yükseltin.
Kuru fırçalamayı sabah akşam, keseyi ise 15 günde bir hayatınızın parçası haline getirirseniz aradaki farka inanamayacaksınız.
* Birçok markada bulabileceğiniz vücut peeling’lerini banyonuzun demirbaşı haline getirmenizi tavsiye ederim.
Özellikle organik olanlar teninizi ve bacağınızı pürüzsüz hale getirecekler.
* Dermatolog veya güvenilir güzellik kliniklerindeki estetisyenlerin önereceği cilt yenileme makineleri veya kimyasal peeling’ler yaz ve kış mevsimleri başında yaptırıldığında çok işe yarıyor.
Şimdi tam zamanı, ilerleyen günlerde güneşe maruz kalacağınız için zamanı geçirmiş olacaksınız.
* En büyük düşmanımız olan yer çekimi sayesinde yaş aldıkça ortaya çıkan selülit ve sarkma için özel masaj hareketlerini alışkanlık haline getirirseniz, bol su ve sağlıklı beslenme desteğiyle selülit savaşını kazanma oranınız yükselir.
* Vücudun en büyük örtüsü olan deri, kuru kalmaması ve hep nemli tutulması gereken bir doku. Bol su ile içten, bitkisel yağlarla dıştan nemlendirdiğiniz sürece size yol su elektrik olarak geri dönecektir.
* Güneş, bulut arkasında bile sağlık sorunu teşkil etmekte.
O yüzden hem yüzünüze hem de vücudunuza çok iyi bir markaya ait güneş koruyucu kremi uygulamayı alışkanlık haline getirmeniz gerekli.
* Düz bir karın ve ince bir bel için her sabah uyanır uyanmaz yapacağınız mide vakumu (stomach vacuum) hareketiyle yaşayacağınız değişime inanamayacaksınız. Mide vakumunun nasıl yapılacağını bilmeyenler, YouTube’dan öğrenebilirler.

 

Yazarın Tüm Yazıları