Soğuk havalarda şık olmak mümkün mü?

Çok ama çok üşüyen bir insan olarak kabus dolu günlerim başladı. Havaların soğumasıyla birlikte kıyafet seçimlerimde ilk önce sıcak tutup tutmadığına bakıyorum.

Haberin Devamı

Hele sokakta o soğukta kısa üstler giyip hiç üşümeden dolaşanlara ciddi anlamda hayranlığım söz konusu, benim için imkansız bir durum çünkü.
Neredeyse içime şimdiden yün atlet giyeceğim, o derece. Ama soğukla birlikte şıklığı elden bırakmalı mı?
Zor olsa da cevabım kesinlikle “hayır”.
Bu hususta dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf nokta var.
Mesela kaban seçimi. Evet, kabanlar içimize giydiğiniz her şeyi kamufle ediyor.
O yüzden işimiz daha zorlaşıyor.
Klasik bir model yerine kışın kasvetli günlerinde, bu sezonun trendlerinden olan canlı renkteki suni kürkler, pelerinler ve kabanlar kadar sıcak tutan kalın, uzun ve salaş yün hırkalar da doğru başlangıç olacaktır.
Dış giyim ürünleri diğerlerine göre daha maliyetlidir ama bu aylarda yapılan büyük indirimlerden bir şeyler yakalarsanız değmeyin keyfinize.
KOMBİNİ AKSESUVARLA TAMAMLAYIN
Dış giyimin en büyük aksesuvarı kemerlerdir. Üzerimize giydiklerimiz çok kalın olacağı için erkek reyonundaki kemerlere göz atmanızı tavsiye ederim.
Özellikle düz siyah, kalın, klasik erkek kemeri manto üzerine takılabilecek en güzel modellerden.
Diğer önemli detay ise sizi sıcak tutmaya devam edecek, kıyafetleri tamamlayacak ama mantonuzu çıkarttığınızda da zevkinizi ortaya koyacak aksesuvar seçimleri...
Genelde kışın düz renkli, dik veya bisiklet yakalı kalın kazakları tercih ediyoruz.
Baktığınızda hiçbir özelliği yok ama burada devreye sezonun da en trend parçası olan büyük takılar devreye giriyor. Kocaman gösterişli bir küpe veya fütüristik formlarda, altın rengi kalın bir kolye kuşkusuz sizi daha şık ve kendinden emin gösterecektir.
Şıklığı bir üst seviyeye taşıyacak detaylardan bir diğeri ise şapkalar ve eldivenler. Bu sayede tüm bakışları üzerinize çekebilirsiniz. Mesela bu sezon Zara’da çok güzel kışlık fötr şapkalar var. Muhakkak bir tane edinin derim.
Dümdüz siyah bir manto giyseniz bile belinize taktığınız kemer ve siyah bir şapka ile tüm gözleri üzerinize çekebilirsiniz. Kısacası az efor sarf edip, indirimi güzel değerlendirip, kışın şık olmak mümkün.

Haberin Devamı

İndirim döneminde alınabilecek kıyafetler:
◊ Klasik uzun bir manto
◊ Canlı renkte suni kürk
◊ Siyah ve taba çizme veya bot
◊ Kemer
◊ Yüksek belli jean
◊ Hoodie
◊ Oversize kazaklar

Yazarın Tüm Yazıları