Her adım bir yardım

Yurtdışında yaygın olan sağlık ve sağduyu uygulamaları ülkemizde de çoğalmaya başladı.

Haberin Devamı

Bunların en güzellerinden bir tanesi ise Help Steps.

Uygulama, kullanıcılarını hem yürümeye hem de yardım etmeye teşvik ediyor. Gün içinde attığınız her adım, kullandığınız işletim sistemine göre Apple Health veya Google Fit verileri üzerinden alınıp Help Steps ekranına aktarılıyor.

Ne kadar çok adım atarsanız o kadar fazla yardım etme imkanına sahip oluyorsunuz.

Önemli olan gece 00.00’dan önce attığınız adımları bir reklam izleme karşılığında dönüştürmeyi unutmamanız.

İzlediğiniz reklamlar sayesinde adımların maddi değeri oluyor ve böylece yardım kuruluşlarına bağış yapma imkanına sahip oluyorsunuz.

Sağlıklı ve fit kalabilmek için her gün ortalama 10 bin adım atmak gerekirken ve yaz geliyor diye sahiller yürüyüş yapan insanlarla dolup taşmışken bu attığınız adımların kendi bedeniniz haricinde ihtiyaç sahiplerine de gideceğini bilmek sizi daha fazla motive etmez mi?

Haberin Devamı

Ben sırf bunun için ekstradan bir tur daha atmaya gönüllü olabilirim. Mesela 21 yaşında Cerebral Palsy hastası Umut Özer için tekerlekli sandalyeye ihtiyaç var.

HAÇİKO, TEMA, TOG, UNICEF gibi dernekler olmasına rağmen ben şimdilik adımlarımı Umut için dönüştürüyorum. Sizleri de yürüyüşe beklerim.

Erkeklerin Zoom’a bakışı

Zoom toplantıları hayatımızın parçası olduğundan beri erkeklerin kozmetik işlemlere olan talebi yüzde 70 artmış. 2020 yılında dolgu, botoks ve diş estetiğine olan talep dünya genelinde ciddi oranda yükselişe geçmiş.

Haksız da sayılmazlar.

Kendine bakma konusunda kitap yazan bizler bile dijital toplantılar sırasında ekran karşısında gördüğümüz kendi silüetimizden hoşnut değiliz.

Sakal arkasına saklanan erkeklerin kendileri ile ilk defa bu kadar yakın plan karşılaşmaları sinirlerini bozmuştur haliyle.

Göz altı ışık dolgusu, göz kenarı botoksu ve çene dolguları en çok tercih ettikleri işlemlermiş.

Aman diyeyim işin ehli isimlere gitmeyi atlamasınlar.

Yüzü toparlayacağız diye yanlış botoks kurbanı olup alna çıkan kaşlarla karşımıza geldiklerinde biz kendimizi tutamıyoruz. Sonra “neden bir anda Zoom’dan çıktın” demeyin.

 

Yazarın Tüm Yazıları