Fashion Week İstanbul ve moda filmleri

New York ile başlayıp Paris ile son bulan moda haftaları geleneksel hale dönmeye başlamışken, Fashion Week İstanbul üçüncü kez dijital olarak gerçekleşti.Bu sezon tasarımcılar koleksiyonlarını moda filmleri aracılığı ile sergiledi.

Haberin Devamı


Geleneksel defilelere hasret kalmış olmamıza rağmen ortaya çıkan moda filmleri son derece güzel, kendine hayran bırakan kalitedeydi.
İşinin ehli kreatif direktörler, stilistler ve sanat yönetmenleriyle birlikte her tasarımcı harika filmlere imza atmış.
Koleksiyonlarını izleyicilerle podyum eşliğinde sunmaya hasret tasarımcıların bu filmlerle nasıl özlem gidermeye çalıştığını, her şeye rağmen arkada nasıl bir emek olduğunu ve sıkıntılı geçen sezonlara inat, tasarım aşklarının ne kadar güçlü olduğunu görüyorsunuz. Tüm tasarımcı arkadaşlarımın ellerine sağlık. Bol satışlarınız olsun.

YABANCI BİR GÖZDEN İSTANBUL

Konu moda filmleri ve dijital tanıtım olunca, İstanbul Fashion Week filmini söylemeden olmaz.
Yönetmenliğini Marie Schuller’in üstlendiği film, İstanbul hâletiruhiyesini anlatıyor. Kovalama sahneleri sizi kucaklıyor ve şehirden çok güzel kesitler sunuyor.
İstanbul’u yabancı gözlerden izlemeyi çok seviyorum.
Farklı bir bakış açısı ile çekilmiş bu tanıtım filmini izlemenizi tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Özel sanat seçkisi

Bu yıl ilk defa Fashion Week kapsamında The Empire Project’in üslendiği özel bir sanat seçkisi içeren İstanbul State of Mind sergisi de hayata geçti.
14-17 Ekim tarihleri arasında iki ana başlık ve iki farklı mekanda gerçekleşen sergide İstanbul’dan izler taşıyan video, multimedya, resim, sanat eserleri, enstalasyonlar ve sahne gösterilerini bir araya getiren özgün kürasyonlarla farklı deneyimler yaşamanız mümkün.
Akaretler ve Likör Fabrikası’nda kurgulanan sergi deneyimine sona ermeden tanıklık etmenizi tavsiye ederim. Özellikle moda tasarım öğrencileri, sizler sakın kaçırmayın. Oldukça tatmin edici seçkiler ile karşı karşıya kalacağınız kesin.

Payetler sokağa iniyor

Gelelim biraz da bu kışın şehir modasına. Günlük stillerinize ekleyeceğiniz ışıltılı parçalar ile 90’lar ve 2000’lerin dönüşüne ayak uydurabilirsiniz.
Mesela payetler ve işlemeler bu kış komple sokağa iniyor. Payetli bir pantolonu sweatshirt veya kazakla, dümdüz bir kıyafeti, payetli bir cap ya da sıradan bir jean/tişörtü de, payetli bir boyfriend ceketle kombinleyebilirsiniz.
Tek kilit noktası renk ve desenlerde sadeliğe gidip sadece payetli parçayla çeşitlilik katmak.

Yazarın Tüm Yazıları