En doğa dostu kıyafet markası

Uzun zamandır sürdürülebilirliği destekleyen ve kurumsal kimliklerini bu çerçeve doğrultusunda değiştiren markaları inceliyorum.

Haberin Devamı

Sürdürülebilirlik için kim ne aksiyon almış, bundan sonraki marka planlamaları için ne gibi adımlar atmayı ön görmüş hepsini tek tek radarıma alıyorum.

Geçen gün bir sohbet sırasında doğa dostu kıyafet markasının ilk sıralarında Jack Wolfskin olduğunu öğrendim.

Hatta sürdürülebilirilik konusunda sessiz bir lider olmaları daha da dikkatimi çekti.

Dünya çapında birçok mağazası olan Alman asıllı marka, çevreye verdiği sözlerle kendini en tepeye çıkarması gerekirken bunu dillendirmiyor olması ise beni çok şaşırttı.

Tedarik zinciri şeffaflığı, Fair Wear Vakfı (Adil Giyim) üyeliği, organik pamuk, geri dönüştürülmüş polyester ve kürke karşı duruşuyla sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarını ve duruşlarını duyurmamaları mütevazılıktan öte bence bu dönem için büyük bir hata niteliğinde.

Haberin Devamı

Çevreye en çok zarar veren sektörlerin başında tekstil sektörünün olduğunu düşünürsek, Jack Wolfskin gibi
oyunun kurallarını değiştirmede öncülük edecek markaların daha çok ses çıkarması ve diğerlerine  rol model olması gerektiğini düşünüyorum.

Türkiye’de Spx mağazalarında satılan Jack Wolfskin’in sadece cool modelleri için değil sadece bu duruşu için bile gardırobumuzun baş köşesinde olması gerek.

Korkmayın, biz bize yeteriz!

Son günlerde sosyal medyada dolaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için çekilmiş meyhanedeyiz.biz hesabına ait videoyu izlemeyeniz var mı?

Varsa lütfen izlesin hatta mümkünse izleyenler, izlemeyenlere  izletsin.

Demet Evgar’ın başrolünde olduğu videoda “Adaletsizliğe son verebilmek için yeri geldiğinde sesini yükseltmekten korkmamış bir kadın olarak kadehimi kaldırıyorum” diyor.

Videonun alt metnini tokat gibi indirmişler suratımıza, tabii anlayana...

Artık bizi giyim kuşamla yargılayanlara, sırf kadın olduğumuz için ayrımcılık yapanlara hatta kadına sesli veya fiziksel şiddet uygulayanlara karşı sesimizi yükseltmenin tam zamanı. Korkmayın, biz bize yeteriz! Günümüz kutlu olsun.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları