Dağda cool ve şık görünmenin kodları

Küçük çocuklu ailelerin kabusu, profesyonel board ve kayakçıların korkulu rüyası 'kısa tatil' dönemi başladı.

Haberin Devamı


Kış tatil planı güzeldir. Mutluluk verir ama sadece düşünce halindeyken.
Bu plan gerçeğe dönüşüp, kişi başına düşen valiz adetleri ile yüzleşince daha gitmeden moraller yerle bir olur.
Tabii kayak valizi nasıl yapılır ve minimum kıyafetle nasıl verimli randıman sağlanır bilmiyorsanız...
Sıcak çikolatalar, Instagram’a yüklenecek fotoğraf foto planları, şömine ve sucuk ekmek eşliğinde geçirilecek günler bir anda yerini “acaba gitmesek mi” sorusuyla karşı karşıya bırakır insanı.
Merak etmeyin, kayak tatilinizi nasıl keyifli hale getireceğinizi açıklıyorum.
Açık havada yapılan kış sporu için doğru kıyafet donanımı çok önemlidir.
Kayak yaparken, ders öncesi ve sonrası o soğukta çocuğunuzun ağlama ve yorgunluk kriziyle kan ter içinde boğuşurken doğru donanıma sahip olmanız, o valizin en kilit noktasıdır.
Üşümemek için bir sürü kalın giysi konulur valizlere ama asıl yanlış burada başlar çünkü soğan prensibi denilen ince katmanlı giysiler ile yola çıkmak, valizinizde koca bir yer açılmasına yardım edecektir.
Isı dengeleyici spor içlik, üzerine ısıyı izole eden polar giysi ve onun üzerine de rüzgar ve hava koşullarına dayanıklı mont, pantolon veya tulum giymeniz teknik olarak size en iyi performansı sağlayacaktır.
Kıyafetlerde fonksiyonellik birinci özellik olsa da şıklığımızdan da ödün vermeye gerek yok öyle değil mi?
Dağda renkli veya çizgili kıyafetler oldukça dikkat çeker.
Bunu da aynalı gözlükler ile tamamladığınızda kaymayı bilmiyor bile olsanız piste çıkmadığınız sürece işin ehli gibi gözükeceğinizden hiç şüpheniz olmasın.
Peki, dağda ne giyelim? Bunu kayakçılar ve snowboard’cular olarak ikiye ayıralım isterseniz, çünkü ikisinin stili tamamen birbirinden farklı.
Streç kayak pantolonları ve montlar, farklı renkleri bulunan fuzo taytlar kayakçıların en sevdiği tarzken, board’cular için durum sadece oversize pantolon ve montlardan ibaret.
Ne kadar bol, ne kadar renkli o kadar iyi. Kayanlar bilir, board tahtası board’cunun tarzını yansıtma şeklidir, kayakçılar ise bunu kayak tulumları ile yaparlar. Kayakçıların favori markası Rossignol ve Bogner iken board’cular Burton ve Quicksilver’dan vazgeçemez.
Kayak sonrası şıklığın temel parçası ise renkli veya desenli yün kazaklar. Daha çarpıcı görünmek isteyenler bunları aksesuvar ile destekleyebilirler.
Ama dağda kesinlikle yapılmaması gerekenler; kürk giymek, full makyaj ile tüm gün kayak alanında oturmak, saat başı kıyafet değiştirip Instagram’da fotoğraf paylaşmak, pist veya pist yakınında yürümek ve kesinlikle pist ortasında durup fotoğraf çektirmek.
Lütfen bunları yapmayın.
Herkese keyifli sezonlar.

Yazarın Tüm Yazıları